Pa eto i moj rezime.
Prvo ču jednu narodnu,pa da bude sve ostalo jasnije,kaže se u narodu:Posle je.anja nema kajanja

I to vredi i kod Irusnjaka,ja ga lično znam i znam da je to dobar akvarista,to jest akvaristiki predan i sa dušom kao srcem.Medjutim ,da je sve to menjao sigurno je imao jako duboke razloge ,poznate samo njemu.Ako se slike gleda po redu,vidi se da su kronološko razporedjene i u njima se vidi želju za napretkom i znanjem za držanje Tanganjika ciklida,zanmo mi,da su želje velike,a akvarija malo,to pogotovo važi za ciklidaše.
I sam čovek se nadje kat tad na nekoj teškoj preiskušnji,pa se mora odlučiti,mislim,da je i kod Irišnjaka bilo tako,ali kako god da je on je opet ostao i biče ciklidaš.
No mene najviše "pogodi",kad vidim Tropheus sp.Chimbe i sve što je vezano za njih,ipak ja sam jim kao kumče,pa čovek kome su bili namenjeni,čak se ošišao,da bude pristojniji na granici i bio je na tom sajtu dosta aktivan,pa jih je je onda nasledi Irusnjak,da bi ,koliko sam upoznat oni završili kod Stripiya...onda se njim,kao "gubi trag"
Šta još da našpišem na kraj....pa da mislim,da sam dugo več ovde na forumu,pa me neke stvari podsječaju,na one "stare dobre ciklidaške dane",kada smo skupa sa nekima tragali za ribama,ciklidma,pa njih švercali vozom...stvarno ču jednog dana,možda lepog napisati neki poduži post o tome
a da ...život je takav čupav i dlakav....a ciklidaški jeste kao ona pesma....neverending story