Srpanj 21, 2025, 11:58:14 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Mijenjanje vode u 230-litrasu  (Posjeta: 1134 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sanel

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Mijenjanje vode u 230-litrasu
« u: Srpanj 31, 2004, 00:14:00 prijepodne »

Oduvijek sam se pitao kako oni koji imaju veeelike akvarije vrse izmjenu vode. Do sad sam imao "normalan" akvarij od 110 litara i bez nekih vecih problema bih mijenjao vodu. Naime, svakih 7 dana mijenjao bih 25 litara vode, tako sto sam kupio burence od 25 litara i grijac. Vodu bih sipao u burence, stavio sredstvo protiv klora i grijac da zagrije vodu te nakon nekoliko sati ispumpao 25 litara (obicnim slaufom) i dosuo tih novih 25 litara. Medjutim, sada sam kupio akvarij od 230 litara pa Vas molim savjet:

Koliko litara vode moram mijenjati i kako cesto?! Ako ko ima prijedlog i kako to uciniti (proces mijenjanja vode) volio bih da napise.
Sanel/ Mostar

Offline edolino

• Novi član
  • *
« Odgovori #1 u: Srpanj 31, 2004, 02:37:00 prijepodne »

Ja mijenjam u akvarijumu od 200 L na slijedeci nacin(moram da napomenem da drzim africke ciklide i njima ova voda sa vodovodne cesme odgovara) sto neznaci da svim ribama odgovara takav kvalitet vode,ali da se vratim na sam postupak mijenjanja vode,pa kao prvo odlijem polovinu vode otprilike negdje 80/90 L zatim uzimam komad slaufa nekih 4/5 m gdje jedan kraj ide na slavinu u kuhinji a drugi ide u akvarijum i pod nekim odredjenim mlazom vode sipam akvarijum.

Ja mijenjam svako sedam dana polovinu vode,nadam se da ce ti ovo koristiti kolko tolko,

PS:Pozdrav iz Sarajeva

Offline Sanel

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Srpanj 31, 2004, 10:28:00 prijepodne »
Direktno iz slavine?! Hmmmm... Mislim da ja ne mogu upotrijebiti taj sistem. Ipak voda treba biti odredjene temperature a treba je tretirati i sredstvom za pripremu vode tako da ne mogu upotrijebiti tvoj nacin (kamo srece da mogu bilo bi puno lakse).
Sanel/ Mostar

Offline edolino

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Srpanj 31, 2004, 12:15:00 poslijepodne »
E pa ciklidi su cudo koje ribe ti imas

Offline ZEC

• Punopravni član
    • http://htnet.hr
« Odgovori #4 u: Srpanj 31, 2004, 16:09:00 poslijepodne »

U moj akvari isto svakih 7 dana ide 40% nove vode isto iz pipe a akvari je 250 l i u njemu imam ponajvise tetri
Lipik - Pakrac / Hrvatska
Covjek uci dok je ziv i opet umre glup

Offline Sanel

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Srpanj 31, 2004, 21:03:00 poslijepodne »
Nemam jos ribice ali planiram nabaviti jato neonki i jato rasbora ( po oko 20-ak komada) te nekoliko cistaca.
Sanel/ Mostar

Offline druntic

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Kolovoz 02, 2004, 15:13:00 poslijepodne »

Nedavno sam selio 240l i morao sam kupiti 2x65l kante da bi mogao transportirati bilje, ribe i vodu.Napomena - selidba ili generalka je odlicanizgovor za spiskati par 000 kuna na akvarij

Isprva sam mislio da ce mi te kante samo skupljati prasinu, ali ispostavilo se da imam mjesta za jednu kantu izmedju akvarija i zida, pa ona tamo sad trajno stoji puna vode i potopne pumpe. Sistem je sljedeci -druga prazna kanta se dofura do akvarija, crijevo nutra-voda van.Onda malo puf-pant, psmtr i 60kg vodekoje moram vucarat kad samlijenprobušiti dasku i zašarafiti na nju toekiae; ritualno zalijevanje dvorišta uz karakteristiean zvuk - wuuusssshhhhh. Pak se vrnem nazaj,upalimpljugu ipotopnu pumpu koja za desetak minuta napuni akvarij koliko treba.

Offline druntic

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Kolovoz 02, 2004, 15:18:00 poslijepodne »

uhh, sad sam skuzio gresku. ne moram vise ni busiti dasku ni tegliti kantu. bum zel malo duze crijevo ihitil gakroz prozor van.

uvijek sam tvrdio da je lijenost uzrok svih pronalazaka - sad sam sito i dokazao.

Offline Force

• Punopravni član
  • Dob: 42
« Odgovori #8 u: Kolovoz 06, 2004, 21:34:00 poslijepodne »
:))))