Nemoj ti tu mama ce... Nego MI cemo...

Ja vam takodjer preporucujem, pored komunalaca (npr. 1 ancistrus i 6-7 coridorasa (somica)) i zivorotke, posebno gupije... Meni su to prekrasne ribice. Muzijaci imaju kitnjasti rep... Zenke nisu tako atraktivne, ali kod zivorotki se preporucuje uzeti 3-4 zenke na jednog muzijaka... Ja trenutno imam omjer 1:4 i cini mi se OK. Prije sam imala 1:2 i non-stop sam gledala ne snosljivo jurcanje...
Najcesca preporuka je litar vode na cm tijela odrasle ribe... Gupiji npr. narastu do 5cm... Po toj racunici bi mogli uzeti 25 riba... Medjutim, posto su to zivorotke, dovoljno je imati malo plutajuceg bilja i sigurno je da ce u tom akvariju biti podmlatka... Dakle, aq bi se mogao jako brzo napuniti... Meni je osobno bilo jako drago imati "svoje" ribe... Dakle one koje ne poznaju drugi akvarij osim mog...

Dakle, da rezimiram (oprosti ne znam kratko

):
1 x
ancistrus7 x corydoras (ima ih svakakvih

) (ukucaj u google)
10 x
gupi (2M + 8Z)
I samo jos jedna napomena nemojte ih kupiti sve odjednom... Mozda za prvu ruku ancica i 4 corica, pa poslije jos 3-4 corica, pa na kraju, kad to bude vec zaciklirani akvarij (cca mjesec dana) 5 gupija, pa onda poslije jos par dana jos 5 gupija... Zasto? Da se ne desi amonijacni sok i sve "zaspu" prije vremena...
I naravno sa ovim ribama ide i bilje, a za prvu ruku preporucam brzorastuce i nezahtjevno (rogolist, vodenu kugu, i sl...), a ne bi bilo zgoreg naci i kakvu criptu. No posto bilje nije najjeftinije probaj razgledati po oglasima, cesto ljudi poklanju viskove...
Da si blize mogla bih ti i ja dati...

Sretno i oprosti na dugackom postu...