Pa ja mislim,ako se samo osvrnem na Titechov tekst,puno toga če još bitiovdje napisano o ciklidistiki,ipak tu imamo puno dobrih ciklidaša,koji znadu dosta o ciklidima i za dalji me razvoj ciklidistike uopšte ne brine.
Ali šta je zanimljivije,eto mogu ja to napisati,odoh ja malo na neke forume,koji su nikli na tom prostoru,ma ne bih verovao,najviše se priča o ciklidima,šta to znači,da se znanje prvo toči ovde,a da ga drugi dalje toče,kako god da je akvarij net ima stvarno veliku ulogu u razvoju ciklidistike na HR podrućju.Nikad nisam pitao,a nije nit moja briga,koliko se više ciklida prodalo,baš zbog te ciklidomanije? I šta se sve uradilo u tim kratkom periodu ?E to je prava ciklidistika,ljubav koja se prenosi iz elektronskog medija u praksu.
A ne mogu da kažem još ovo,par dana mi još fali,pa ču napuniti 4 godina staža na tom sajtu i mogu reči,puno toga se desilo,bilo padova i vrhunca,no nikad mi nije na kraj pameti došlo,da svoje znanje i iskustva ne bih delio i dalje,na tom forumu i da bih ga ,šta ti ja znam zbog čega,napustio....lojalnost do foruma i do podjeleznanja jeste isto jedna velika odlika ciklidaša,koji on dijeli novim ciklidašima,da bih ti onda znanje delili napred i napred.
Svakako ciklidaš je biti lepo,osjetiti ciklid snagu jeste još ljepše,no po mom mišljenju,sve to skupa podijeliti sa novim akvaristima još je najlepše.
Ja se iskreno kat tad stvarno osječam umornim od toga ,svega ali kad otvorim ovu stranicu,pa vidim,pitanje iako prožvakano sto puta ,ja osjetim potrebu,da čovjeku odgovorim,ipak nema veče radosti od pomoči novom ciklidašu....primarni cilj akvarista ciklidaša.
Isto tako napuni me snagom,kad vidim,dojućerajšnog početnika,eto ti ga danas ima veliki ciklidni tank,a sve znanje je dobio ovdje
I tako umor nadvlada radost i svet je lepši ,ipakznam,kad sam ovdje na forumu,znam da sam medju drugarima,medju akvaristima ciklidašima i da nas vodi....ciklid snaga