Kolovoz 11, 2025, 21:04:03 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: ... i jos pitanja  (Posjeta: 6566 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gwyneeth

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
... i jos pitanja
« Odgovori #25 u: Prosinac 12, 2007, 15:49:00 poslijepodne »
Ne mogu se sjetiti jesi li napisala a neda mi se okretati stranicu... koliki je akvarij?

Stvarno ti savjetujem da razmislis i odlucis sto od toga svega tocno zelis. Ni gupiji ni bilo koja zivorotka ne ide u parovima, pa cak ni triu: potrebno je vise zenki na jednog muzjaka. Preporuca se izmedju 4 i 5.

Istp vrijedi i za bette. S time da su bette malo agresivnije od gupija i ako nadjes jos k tome nekog zivcanijeg primjerka, ta jedna ili cak dvije zenke ce ti brzo plutati s ledjima gore.

"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Helga

• Novi član
  • *
... i jos pitanja
« Odgovori #26 u: Prosinac 12, 2007, 17:16:00 poslijepodne »

Citat: Gwyneeth
Ne mogu se sjetiti jesi li napisala a neda mi se okretati stranicu... koliki je akvarij?

Stvarno ti savjetujem da razmislis i odlucis sto od toga svega tocno zelis. Ni gupiji ni bilo koja zivorotka ne ide u parovima, pa cak ni triu: potrebno je vise zenki na jednog muzjaka. Preporuca se izmedju 4 i 5.

RIO 125

Pa to su pravi haremi.
BTW u potrazi sam za sijam. algojedom zbog smeđih algi i rekla mi gospođa preko tel da su foxice drugo ime za sijam algojeda?! što kolko sam ja pročitala nije točno. Ima otociklusa na jednom mjestu - nisam našla jel on za smeđe alge.

Offline Helga

• Novi član
  • *
... i jos pitanja
« Odgovori #27 u: Prosinac 15, 2007, 18:14:00 poslijepodne »

Kupljeno. Krenuli po gupije, sijamske algojede, ancistrusa i vratili se sa...

tj. bez gupija koji su bili must i neobičnom kombinacijom od

3 sjekirice
1 mali ancistrus
5 platija
3 botia (tiger? - jako lijepe)
2 sijamska algojeda
3 bete - 1m i 2ž

I to je to. Kupili vitaminiće, još 3 biljkice (jednu loptastu), komad drveta jer nemam koga nažicati nešpricane loze i još po ovom snijegu otišli na Sljeme po kamenje. Sada još sve lijepo prokuhati i stavim slike kada bude ličilo na nešto

Offline Mario.A.

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
... i jos pitanja
« Odgovori #28 u: Prosinac 15, 2007, 20:32:00 poslijepodne »

Trogir Dalmacija

Offline skalar

• Punopravni član
... i jos pitanja
« Odgovori #29 u: Prosinac 15, 2007, 22:28:00 poslijepodne »
sada nam svakako morate poslat slike !!!
Riba Ribi grize rep

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
... i jos pitanja
« Odgovori #30 u: Prosinac 15, 2007, 22:40:00 poslijepodne »
pazite da kamenje nije vapnenac. napravite test octom. kapnete ocat, i ako se ne pjeni, ok, ako se pjeni, nije za aq, osim za ciklidni!

Offline Ignus

• Punopravni član
... i jos pitanja
« Odgovori #31 u: Prosinac 15, 2007, 23:51:00 poslijepodne »

Citat: Helga
BTW u potrazi sam za sijam. algojedom zbog smeđih algi i rekla mi gospođa preko tel da su foxice drugo ime za sijam algojeda?! što kolko sam ja proèitala nije toèno. Ima otociklusa na jednom mjestu - nisam našla jel on za smeđe alge.

Eh, postoje 3 različite vrste riba koje se kod nas prodaju kao sijamski algojedi.

Prva je lažni sijamski algojed kod nas je prilično rijetka, na latinskoim se zove Garra taeniata.

Druga je Epalzeorhynchus kalopterus ili Flying Fox, koji je daleko najčešći u našim trgovinama no on je nešto agresivniji od pravog algojeda, naraste malo veći i nejede alge baš onako kako boi vi htjeli.

Treći je pravi sijamski algojed lat. Crossocheilus siamensis ili eng. Siamese Flying Fox. To je riba koju zapravo želite, a rijetko kad dobijete.

Razlike između 3 vrste nadilaze podforum za početnike.
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'

Offline Helga

• Novi član
  • *
... i jos pitanja
« Odgovori #32 u: Prosinac 16, 2007, 10:01:00 prijepodne »
Citat: Ignus

Citat: Helga
BTW u potrazi sam za sijam. algojedom zbog smeđih algi i rekla mi gospođa preko tel da su foxice drugo ime za sijam algojeda?! što kolko sam ja proèitala nije toèno. Ima otociklusa na jednom mjestu - nisam našla jel on za smeđe alge.

Eh, postoje 3 različite vrste riba koje se kod nas prodaju kao sijamski algojedi.

Mislim da smo imali sreće i uboli pravog. Tražila sam po forumu i po slici mislim da imamo pravoga. Ima crtu preko nosa i po meni ima onako špičastiju njuškicu od onog lažnjaka, prozirne peraje i crtu do kraja repa(onako po sredini). Doduše još su jako mali, kad narastu javim ima li promjena.

Jako su simpa ribice