Kolovoz 12, 2025, 09:47:10 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Mriješćenje Skalara  (Posjeta: 6978 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline laky-pu

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • nepopravljivi akvarista
Mriješćenje Skalara
« Odgovori #25 u: Prosinac 08, 2007, 00:32:00 prijepodne »
Imaš pravo.. Evo,ja sad otvaram temu pa idemo tamo... a kolegi Anti se ispričavam u ime obojice za skretanje s teme..
Anto, ako imaš još kakvo pitanje...
Meni se možeš obratiti..  
Što više ljudi poznajem, to više volim svoje ribice!
098/160-1847 Pula

Offline Anto

• Punopravni član
  • **
Mriješćenje Skalara
« Odgovori #26 u: Prosinac 08, 2007, 13:47:00 poslijepodne »

Nema problema, nadam se da sam naučio još nešto. Razmišljao sam nešto da sa parenje uzmem jedan manji akvarij od 30-ak litara te ga pumpom za vodu spojim sa ovim velikim. Na taj način ću imati kvalitet vode kao i temparaturu kao u velikom a neće ih nitko dirati. Pa kad budu "svatovi" zaljubljene prebacim u manji da obave svoje i onda ih vratim nazad. Što vi mislite o ovome ?

P.S. Laky imam tvoj broj u mobitelu ako bude bilo "UPOMOĆ"
Pozdrav iz Slavonskog Broda
Ribice su kompa a ne klopa

Offline Babalu

• Novi član
  • *
Mriješćenje Skalara
« Odgovori #27 u: Prosinac 08, 2007, 13:58:00 poslijepodne »

Pozdarv svima1Novisamu akvaristici i imam pitanje ako mi moze netko pomoci.Kako da skinem nitrate i nitrite?
Sto mozes danas ostavi za sutra.

Offline laky-pu

• Punopravni član
Mriješćenje Skalara
« Odgovori #28 u: Prosinac 08, 2007, 16:35:00 poslijepodne »
Ok-javi se ako zapneš, ali nije potrebno da ga imaš spojenoga.. kada vidiš da se spremaju, izvadi vodu iz glavnoga tanka i prebaci u pomoćni skupa sa parom i pusti da odrade svoje (da bace i oplode jajašca), pa ih nakon par sati vrati u glavni tank.
Ali PAZI kada ih prebacuješ da ti ne bi pobacili jer ako nisu naviknuti otkažu mrijest!!!
Rađe ti njih odmah prebaci i pusti nek' budu u tom manjem akvariju... Moguće je čak i da ti prestanu jesti na neko vrijeme, zato... PAZI!!!

Babalu, dobro došao na forum!!! Probaj promijeniti trećinu vode.. Ja sam obično radio tako - ne moraš se zamarati s raznoraznim preparatima!!    
098/160-1847 Pula

Offline wizard

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Požega
    • http://google
Mriješćenje Skalara
« Odgovori #29 u: Prosinac 09, 2007, 13:30:00 poslijepodne »

pozdrav svima

citam,citam no nema odgovora na probleme koje imam sa skalarima. sve ranije receno je tocno i temeljeno na iskustvima, no kod mene problemi pocinju nakon mrijesta dnosno 5/6 dan kad malci proplivaju. naime imam tri mrijesna para, prvi par pazi i cuva malce do nekih 10tak dana onda ih lagano pojedu ili malci odu....., drugi par kad malci proplivaju cuva malce 3/4 dana i ista stvar kao i kod prvog para, dok treci par ikru pojede odmah po polaganju.

kako su mi sva tri para u yasebnim akvarijima, odvajam malce, naravno ista voda isti uvjeti, tu pocinju problemi u pocetku prvih tri/cetiri dana hranim ih zumanjkom,a nakon toga artemijom no svega 20 do 25 posto uspijem othraniti.

imali tko kakav pametan savjet !!!!!!!
wizard

Offline laky-pu

• Punopravni član
Mriješćenje Skalara
« Odgovori #30 u: Prosinac 09, 2007, 13:49:00 poslijepodne »
Bok.. pa imam ja....
Kada bace mrijest-nakon par sati izvadi par iz akvarija, stavi u vodu Sera-Mycopur, ispod jaja stavi raspršivač kao što si mogao vidjeti na slici,samo pazi da ne udaraju prejako mjehurići zraka u jaja jer će ih oštetiti. Tri dana stavljaj preparat u vodu po uputama!
Kada se izlegnu, pa sve dok ne proplivaju nemoj ih ničime hraniti-oni imaju svoj žumanjak kojim se hrane dok ne proplivaju,a izbjegavaj jaje jer truješ vodu Čim proplivaju počni ih hraniti artemijom i to ti je to...
Ja tako radim,a možeš pogledati slikice kolko ih imam na temama skalari i domaći uzgoj.. ja sam autor tema..
098/160-1847 Pula

Offline wizard

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Požega
    • http://google
Mriješćenje Skalara
« Odgovori #31 u: Prosinac 10, 2007, 16:45:00 poslijepodne »

pozdrav

u biti zelis mi reci da malce ostavim di jesu, a odrasle premjestim i krenemodmah sa artemijom kad proplivaju.hvala, laky-pu

javim uskoro rezultate

wizard