Slušala sam prije o žoharima koje je narod (slavonski) u pričama oslovljao sa "rusi", radilo se o velikim pošastima tih gadova prije 60-70 godina kad su ljudima u hranu padali i bili nalaženi svuda, pogotovo na mjestima gdje to nikome nije bila želja. Bili su maleni, žuti i vrlo reproduktivno sposobni. Researchala sam malo i naišla da se radi o Ectobius lapponicus vrsti. Nisam ih nikad vidjela i teško bih mogla reći da je to ta vrsta bez ključeva. Viđala sam često razne žohariće, zbilja sićušne šumske vrste šećući Posavinom ali ih nisam uspjela determinirati kako spada tj. sa sigurnošću. Internet je bogat slikama ali nisu sve propisne kvalitete a često su i imenovane pogrešno (klasika su mi Empusa pennata i Empusa fasciata bogomoljke). Papirnata literatura opet ne pokriva puno vrsta itd.
Kažeš, "možda idealna vrsta za teraristiku". Smatram da si totalno u pravu, pogotovo za mlađe jedinke jer kako sam vidjela ovo je mala vrsta, čak je i imago sićušan naspram, štajaznam dubie a o Gromphadorhini da se ne priča

Problem je samo što naši ljudi štiteći šume od npr. jednog superštetnog gubara (Lymantria dispar) toliko zatruju ostale kukce da se ne bih usudila nekom člankonošcu servirati na tanjur šumskog žohara kojeg sam našla vani.