svejedno je otrov
Točno je što zborite, no u nekim slučajevima desikans (tako se u stvari zove to što na sebe navlači vlagu) se stavlja i u kutije u kojima se nalazi hrana, kao što su neke vrste hrane u listićima ili prašaka za pripremanje instant napitaka. Ak me memorija dobro služi u veliko pakiranje cedevite imljevene kavepri vrhu se nalazi u vrećicu ugrađena kvržica cilindričnog oblika - to je desikans, isto tako u kutijama u kojima se drže tablete ili vitamini može se naći također desikans.
E sad istina je da je desikans otrovan, na kraju to i piše na svakom od njih, no ako se može staviti u kutiju s tabletama, može ići i u hranilicu pretpostavljam. Pitanje je samo od kud smo ga izvadili - da li iz kutije s tabletama ili iz kutije u kojij se nalazio novi video. Pretpostavljam da mora postojati razlika u ambalaži samog desikansa.
Pa čak i ako u hranilicu stavimo desikans iz kutije s vitaminima, u ambijentu hranilice koja se nalazi iznad akvarija gdje vlage ima kolko oćeš, sumnjam da bi isti predstavljao neko trajno rješenje. Mislim i desikans ima neki kapacitet vlage koju može pohraniti, a nakon toga postaje neefiaksan. Postoji i mogućnost da prilikom punjena hranilice ili baratanja s njom isti završi u akvariju, a to nikako ne bi bilo dobro, tako da mislim da je s desikansom puno više problema i ako/valjda/možda situacija da bi se isplatilo koristiti ga u hranilici.