Kolovoz 15, 2025, 16:27:20 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: gupiji HITNO trebam pomoć  (Posjeta: 1270 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nana vt

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
gupiji HITNO trebam pomoć
« u: Prosinac 01, 2007, 11:15:00 prijepodne »

u zadnja dva dana moji gupiji su počeli ugibati i to bez vidljivog razloga samo ih nađem na površini i nevidim ništa čudno na njima. dali je moguče da ih napasa flying fox? dosta je velik i možda ih on tamani...........

molim vas pomagajte

pozdrav iz Virovitice

Offline nana vt

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #1 u: Prosinac 01, 2007, 11:19:00 prijepodne »
sad sam našla još dvije zenkice mrtve
pozdrav iz Virovitice

Offline HELENA & MARKO

• Punopravni član
  • Dob: 43 Lokacija: Virovitica
« Odgovori #2 u: Prosinac 01, 2007, 12:44:00 poslijepodne »

Ne vjerujem da je on, da ih on napada vidjela bi se istrgana peraja itd.... i ne bi to bilo tako naglo i u takvom broju. Uostalom sijamaci jako rijetko maltretiraju druge ribe, jedino ako im nešto gadno ne paše pa postanu malo nervozni

Izmjeri parametre,vjerojatno im nešto voda ne paše, malo je teško reći šta je samo na osnovi napisanog
Virovitica
No Brain, no Pain!!!
Da riba valja za jest i šunke bi plivale!

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #3 u: Prosinac 01, 2007, 13:14:00 poslijepodne »
A ako nemozes izmjerit odmah napravi izmjenu vode u vecoj kolicini, koliko cesto ih hranis?

Offline nana vt

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Prosinac 01, 2007, 14:13:00 poslijepodne »

hranim ih jednom na dan. imam ih već više od godinu dana i sve je bilo u redu. sad sam ih preselila u velii 50lit aq koji se ciklirao više od 3 tjedna i u njemu su već skoro mjesec dana i ništa se nije događalo osim što je upala lampa u aq ali ugašena tako da neznam što bi bio uzrok. parametre ne mogu tremutno mjerit ali dans sam izmjenila 50% vode i stavila lijek. nadam se da će sad prestati ugibanje

pozdrav iz Virovitice

Offline Jerko & Hana

• Novi član
  • *
    • http://www.dsg.hr
« Odgovori #5 u: Prosinac 01, 2007, 15:44:00 poslijepodne »

Kako si stavila lijek kad neznaš što im je??

Oprosti malo sam krivo krenuo,vrlo vjerojaatno je problem u vodi,mada sam i ja imao isti problem no kod mene im nije pasala količina co2 u vodi,jer sam imao gusto zasađen tank i co2 je šibao turbo.

Mišljenja sam da netreba odmah reagirati sa terapijom koju si ti odabrala jer će ih lijek ako nisi pogodila još više oslabiti.

Savijet:izmjena vode sa što manje stresa,aktivni ugljen i promatranje.Sa njima ja nisam imao sreće,akvaristi kažu ako hoćeš imat ribice ko će se kotit ko lude uzmi gupije,premda ja nikada nisam imao neznam kakav podmladak,lakše mi je bilo uzgojiti Ancistrusa nego Gupya.

Bilo kako bilo nek ti je sa srećom.

Offline nana vt

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Prosinac 01, 2007, 20:52:00 poslijepodne »

ja nemam co2 a lijek koji sam stavila je širokog spektra djelovanja i čini se da pomaže. jer ja u 2 dana imam oko 15 mrtvih ribica i ako ih budem samo promatrala neće mi ostato ništa za promatranje. u više od godine dana nisam imala problema do sad. a što se kočenja tiče moje se kote ko lude i imala sam na izvoz malih do sad ali sad mi ugibaju ženke koje su skotne i neće biti podmlatka ako ne reagiram

pozdrav iz Virovitice

Offline DANNY

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Prosinac 01, 2007, 22:09:00 poslijepodne »
Ja bih na tvom mjestu ipak izmjerila parametre,npr,amonijak i nitrite,jer je kod mene bila slična situacija,amonijak mi je narastao i ribe su mi počele ugibati.Ja sam mijenjala vodu svakodnevno 10 tak litara i dodavala Nitrivec,i stanje se brzo stabiliziralo.I hrani ih skromno 1 na dan.
DANNY

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #8 u: Prosinac 02, 2007, 12:20:00 poslijepodne »
Kako kolege i kolegice kažu...premjestila si ih u novi akvarij, novu okolinu...prvo je to bio svojevrstan šok za ta mala srčeka...a drugo, nova voda, vjerojatno drugačijeg sastava... Dakle, promijeni veči dio vode, prokontroliraj amonijak i nitrite....i bit će OK!

Offline nana vt

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Prosinac 02, 2007, 12:20:00 poslijepodne »
parametre mi je problem mjerit jer testeri su skupi i trenutno ih nema. ali čini se da ova terapija djeluje jer je danas stanje bolje a vodu izmjenjujem. jučer sam i sutra ću opet.
pozdrav iz Virovitice

Offline DANNY

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Prosinac 02, 2007, 14:57:00 poslijepodne »
Eto, i meni uginula jedna trudna gupica,a parametri svi OK,valjda komplikacije u trudnoči! Ona druga trudnica je več drugi tjedan u kotilici i još ništa,počinjem sumnjati da uopče nije trudna nego predebela.Negdje sam pročitala da trudnoča traje mjesec dana,jel to istina?
DANNY

Offline nana vt

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Prosinac 02, 2007, 22:59:00 poslijepodne »
moguće da joj je to bio stres zato sto su obje bile zajedno i moze biti da ti je ova trudna ali da se zbog stresa ne koti. to da traje mjesec dana je točno ali kažu da ako im uvjeti nisu povoljni da traje i duže sads kad je sama možda se okoti
pozdrav iz Virovitice