, alo Mark... sta god, samo da se ne ljutis

Prvo sto se tice akrila,procitala samnegdje da ima i dobre i lose strane pa me interesira konkretno da li tko ima kakva iskustva s takvim akvarijima... sta je lose kod njih, osim sto su skupi?
Poceli smo razmisljati o akrilu iz nekoliko prakticnih razloga:daleko je laksi od stakla (sto je, cini mi se vrlo bitno s obzirom na to da mislimo napraviti akvarij u stanu, na 11-om katu!!!), za isti volumen vode treba tanja stijenka akrila nego stakla pamanja jedistorzija "slike"... i sl...ali, naravno puno je skuplji od stakla i lakse se ogrebe...
E sad, sto se toce oblika akvarija... malo smo razmisljali pa smo kao ideju ubacili i mogusnost kutnog (kao sto je netko u prethodnoj temi nabacio kao mogucnost)... a stranice bi mu ostale ravne, jer nam se tako vise svida.
...a zasto malo staklo malo akril? Upravo zbog ove distorzije slike, jer bi ovaj akvarij bilo otprilike litraze kao i nasi mali u Rovinju (~ 500L) od kojih mi je svaki put zlo od distorzije kad ih gledam zbog debljine stakla, osim toga pretpostavljam da bi bio i laksi! A zasto onda ne cijeli akrlini?Vjerojatnobi bio puno skuplji od "malo akril malo staklo"... pa eto od tuda ideja...
... sta ja znam

, zato vas i pitam za misljenje

Ne znam uopce koliko sve to ima smisla... da li se moze kupiti akril kod nas? Da li se moze ljepiti ili mora biti u komadu, ne znam nista

pa vas eto pitam... a ti prestani kritizirati i daj neki konkretan savjet