Kolovoz 17, 2025, 21:47:53 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: POMOĆ-hitno  (Posjeta: 10245 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pazdrkan

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
POMOĆ-hitno
« Odgovori #25 u: Studeni 14, 2007, 23:55:00 poslijepodne »
znači ovo nije šljunak, tražio sam ga neko gnojivo za biljke i šljunak, on mi je dao onu kanticu i ovu u vrećici da je šljunak, kako ću to sad ubaciti? ja sam složio i ono u kanti i ono u vreći, dobio sam bakterije od 10ml mislim, dal sad svaki dan moram stavljati toliko ili? izvadit ću onda ugljen van....hvala ti puno na odgovorima

koji parametri vode bi trebali biti idealni za moj akvarij, jer u sutra mjeriti

Offline korni

• Punopravni član
POMOĆ-hitno
« Odgovori #26 u: Studeni 15, 2007, 00:21:00 prijepodne »

Ma daj ti trazi ekipu iz Rijeke da ti netko podari dva deci bakterija iz uhodanog akvarija. Izgleda gadno, smedje, poput blata. Nek samo iscjedi zacikliranu spuzvu iz filtera u vrecicu i odrzavaj to toplim.Prelij to u svoj filter ili u akvarij neka se posteno razmuti po akvariju. Dohranjuj dnevno akvarijske bakterije s malo razmrvljene hrane za ribe i pricekaj tjedna dana. Ako spuzva u filteru posmedji znaci da sve sitma s bakterijama.

Citao sam da su nekad akvaristi pripremali bakterije u akvariju tako da su uzeli saku zdrave zemlje iz sume, treset ili crna zemlja, i to isprali u akvarijskoj vodi te tu vodu od ispiranjaulili u akvarij, a talog bacili u smece. na taj nacin korisne bakterije iz tla ulaze u akvarij i akvarij je brzo zacikliran.Edited by: korni
Zagreb

Offline pazdrkan

• Punopravni član
  • **
POMOĆ-hitno
« Odgovori #27 u: Studeni 15, 2007, 07:37:00 prijepodne »
kako sa svjetlom? dali ga paliti odmah ili nakon nekoliko dana? posadio sam 3 vrste
biljaka

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
POMOĆ-hitno
« Odgovori #28 u: Studeni 15, 2007, 08:08:00 prijepodne »
Svjetlo odmah. Ono treba biljkama za fotosintezu.

Offline pazdrkan

• Punopravni član
  • **
POMOĆ-hitno
« Odgovori #29 u: Studeni 15, 2007, 09:57:00 prijepodne »
sad moram onda šljunak stavit, kako ću sad sve sam formirao?
popizdit ću kako me zaje..... bio mi je čudan za pijesak al štu ću vjerovao
sam da znam lipo sam pita

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Davor Žerjav
POMOĆ-hitno
« Odgovori #30 u: Studeni 15, 2007, 10:28:00 prijepodne »
Šljunak se da naknadno dodati, moguće je da ti je sad previše hranjive podloge. Izvadiš pola ili više vode iz akvarija u kanistre, izvadiš hranjive podloge koliko treba i pičiš šljunak na to. Hranjive podloge mora biti malo manje od šljunka. Poslije dodaš vodu iz kanistra. I zasadiš bilje. Nemoj zaboraviti isključiti grijač i filter kad vadiš vodu da ti ne pukne i ubije te struja.

Offline pazdrkan

• Punopravni član
  • **
POMOĆ-hitno
« Odgovori #31 u: Studeni 15, 2007, 12:21:00 poslijepodne »

Citat: Elena & Davor
Šljunak se da naknadno dodati, moguæe je da ti je sad previše hranjive podloge. Izvadiš pola ili više vode iz akvarija u kanistre, izvadiš hranjive podloge koliko treba i pièiš šljunak na to. Hranjive podloge mora biti malo manje od šljunka. Poslije dodaš vodu iz kanistra. I zasadiš bilje. Nemoj zaboraviti iskljuèiti grijaè i filter kad vadiš vodu da ti ne pukne i ubije te struja.

znači moram bilje izvaditi van i kad to sve napravim opet ih zasaditi? Reci mi molim te koliko dana ove bakterije stavljam? čitao sam da neki stavljaju cijelu dozu svaki dan i to 7 dana

a baš mi se lipo biljke oporavile, sinoć je bilo sve poleglo a danas sve lipo izgleda
kako i neće kad je puno hranjive podloge

ubit ću ga tamo kad odem, u Rijeci moram sve kupovat i uopće mi nije zgodno, zato sam rekao da mi da sve što treba, sad opet ponovo kopati po tome, za griječ znam, skužio sam da bi me moglo maznuti ,

Ima li ko na forumu iz Rijeke, Crikvenice, Novog, da uzgaja ribice? ja i frend bi kupovali od osobe od povjerenja

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
POMOĆ-hitno
« Odgovori #32 u: Studeni 15, 2007, 16:17:00 poslijepodne »
Nezna kako je to sto si ti kupio od bakterija, ali ja sam znala staviti od sere Nitrivec, i njega sam stavljla jednokratno. Al stvarno mi nije jasno da na pairanju ne pisu dobra uputstva za upotrebu!

Gle, i bez tih bakterija ces biti siguran ako pustis akvarij dovoljno dugo da se ciklira. Kupis testere (nikako ne one sa trakicama sve u jedan!!!, kupi one posebno sa emulzijama - najbitnije su ti amonijak i nitriti/nitrati; dobro bi dosao i PH ako mislis drzati osjetljive ribe i KH/DH. Recimo, ja znam koja je tvrdoca vode iz vodovoda i koja dodje na kraju, pa sukladno tome mi je uvijek isto, al ako imas ribe koje ce i najmanje promjene osjetiti dobro je voditi evidenciju o tome) i onda pogledaj na kraju kakve su vrijednosti nitrita i nitrata, te ako si stavio koju ribu nakon dan i amonijaka... Pa ces vidjeti sto kazu rezultati.

I dodavaj po malo ribe, ne sve od jednom.

"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline dom@@goj

• Novi član
  • *
    • http://www.google.com.hr
POMOĆ-hitno
« Odgovori #33 u: Studeni 15, 2007, 19:53:00 poslijepodne »
hvala na savjetu samo da te još pitam dali je dobar AQUATAN.I JOŠ NEŠ GDJE MOGU NAĆU SIJAMSKE ALGOJEDE????? u ZG

Offline dom@@goj

• Novi član
  • *
POMOĆ-hitno
« Odgovori #34 u: Studeni 15, 2007, 19:56:00 poslijepodne »
dali postoje još kakva sredstva koja trebam kupit za akvarij npr TETRAVITAL ILI BIOEXTRACT.hvala na odg...

Offline dom@@goj

• Novi član
  • *
POMOĆ-hitno
« Odgovori #35 u: Studeni 15, 2007, 19:56:00 poslijepodne »

Offline pazdrkan

• Punopravni član
  • **
POMOĆ-hitno
« Odgovori #36 u: Studeni 15, 2007, 20:02:00 poslijepodne »
rođo u mojo si temi pa lakše malo

Offline dom@@goj

• Novi član
  • *
POMOĆ-hitno
« Odgovori #37 u: Studeni 15, 2007, 20:10:00 poslijepodne »
OK

Offline pazdrkan

• Punopravni član
  • **
POMOĆ-hitno
« Odgovori #38 u: Studeni 17, 2007, 11:27:00 prijepodne »
evo malo izvještaja, biljke su živnule, i jako dobro napreduju, al na jednoj svaki dan
po jedan list na vrhu se pojavi kao da gnjili, onako je tamnija boja, jel to normalno ili što se dešava?

stavio sam obje podloge što su gore na slici, jel previše gnojiva možda? ko ima iskustva sa biljem?

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Davor Žerjav
POMOĆ-hitno
« Odgovori #39 u: Studeni 17, 2007, 14:38:00 poslijepodne »

normalno je. Bilju treba jedno vrijeme da se prilagodi novim uvjetima. Recimo, 2-3 mjeseca. Nemoj očekivati uspjeh preko noći. Čeka te few months problema prije nego ti se akvarij do kraja ustabili i uhoda. Nema previše gnojiva - podloge se mogu miješati - bitno je da ih prekriješ običnim šljunkom koji služi za to da ti podloga na nešt liči, za to da ti se bilje dobro zakorijeni, za to da se zaštite ribe od oštrog kamenja (mineralna podloga) i da ti alge baš ne bujaju na podlozi.

U međuvremenu proučavaj Vodič i članke na naslovnici o bilju i općenito o akvaristici,nabavi koju knjigu i čitaj- imaš kaj naučiti.

Offline pazdrkan

• Punopravni član
  • **
POMOĆ-hitno
« Odgovori #40 u: Studeni 17, 2007, 21:11:00 poslijepodne »
ma čitam već sve dane samo to i skupljam, i stalno gledam u akvarij u zadnje vrime, zakon su mi te biljke, kako to lipo izgleda i htio bi da uspije, pratim svaki milimetar
kako raste.......

sad sam vidio ko neku paučinu na drvetu koji sam stavio..što su to neke alge?

danas sam testirao ph i voda mi je bila svjetlozelena, al nemam one skale da vidim koliko bi bilo.....

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Davor Žerjav
POMOĆ-hitno
« Odgovori #41 u: Studeni 18, 2007, 15:40:00 poslijepodne »

Nisu alge, nego plijesan. To nije štetno i proći će samo od sebe - 2-3 tjedna.

Ne moraš vodu testirati. Pogotovo ako nemaš papirić sa skalom. Osim toga, većina testra je dosta nepouzdana.

Offline pazdrkan

• Punopravni član
  • **
POMOĆ-hitno
« Odgovori #42 u: Studeni 18, 2007, 23:35:00 poslijepodne »
testirano nabavio sam i papirić sa skalom,
ph je između 6.5 i 7, samo to imam od testera, biljke rastu ko lude, doslovno u sat vremena vidim razliku, ova jedna tu i tamo neki list počne lagano gnjiliti, nadam
se da neće propasti baš mi se sviđa