Predpostavila sam da ces reci ovakvo nesto za ciscenje akvarija... Nije
mi bilo drago sto sam sumnjala, ali sada jeste, jer ti mozemo pomoci da
tvojim ribicama bude bolje...

Dakle slazem se sa Vedranovim savjetima...

Aq cisti tako sto usisas (crijevom) dno tanka. Otprilike 1/3 vode. Zatim dolijes novu, odstojalu tretiranu nekim sredstvom za pripremu vode (ja koristim aquasafe)...
Nikada ne peri ovako sve...
Dobro si cula da postoje dobre bakterijice koje pomazu biolosku filtraciju. Svaki put kad operes sve i svu vodu bacis, bacis i te bakterijice. A njih nikad nije dosta. Mozda si cula da neki ljudi kad peru filtere imaju osjecaj da je u njima blato. E pa to blato su te dobre bakterijice...
I dalje mislim da bi trebala nabaviti neki filtercic, pa makar i neki korner na zracnu pumpu ili preljevni.
Takodjer mislim i da im treba grijac. Jer 22 je neka donja granica, a to su ipak bebice. Osim toga ti vidis da je u aq 23 preko dana, a sta je preko noci? Ili se kornjacama ne gasi svjetlo? Dakle, gotovo je sigurno da temperatura nocu pada, a to je ono sto nije dobro ni za jedan organizam. Temperaturne oscilacije u kratkom vremenu...
Imas za kupiti malih grijaca, koji ne bi trebali biti skupi...
Nadam se da ove kritike/savjete neces krivo shvatiti kao negativnu konstrukciju.
Gupici su

! I za njih se treba dobro brinuti, a vjerujem da ti to i hoces...
E da i da znas nisi jedina koja je ovako grijesila. I ja sam prije 15-17 godina isto tako brinula o jednom od 60l... Mos misliti te sile svaki mjesec kompletna generalka... Da mi je samo tad netko savjetovao djelimicne izmjene vode ili zabraniti mi pranje spuzve filtera deterdzentima...