A silikon za akvarije ce cigurno drzati i ok je, a ovo ljepilo..hm? Ne znam kako ce drzati nakon dugo namakanja u vodi ali vise od toga-sta nisu ta jaca ljepila otrovna?!
100% glasam za silikon
Jesi sigurna u to? To je glatka plastificirana folija, a dosad su mi svi silikoni popustali sa takve povrsine - npr. pleksiglas mi nije htio drzati s tim silikonom, a ni sa onim ostalim sanitarnim i univerzalnim. Ista stvar bila je sa cepovima na PET bocama - drzi silikon cca 15 dana, i onda se sam odlijepi..probo isto tri vrste silikona.
Cynaoakrilat iliti super lijepilo nije aktivan jednom kad se stvrdne, pa se smije koristit u akvariju. Mislim da sam vidio da cak i koralje polijepe za kamen njime.
Bas mi nije jasno zakaj ju lijepis s unutarnje strane
A tak je slozeno, pa moram...
Pozadina ili tapeta?
Pozadina se lijepi silikonom, dok tapetu (onaj papir) lijepiš izvana, namažeš uljem ili deterđentom staklo, prisloniš i zalijepiš foliju, s karticom izravnaš da izadje sav zrak (možda i probušiš iglom koji mjehuriæ) i u kutovima zalijepiš selotejpom ili èime veæ hoæeš.
Rjec je o tapeti...znam kak se to lijepi, al ova mora unutra, zato sam tak i pitao.
Mislim da ce ic super lijepilo. Nalijepio sam jucer komadic pozadine na staklo s vanjske strane i drzalo je, ne precvrsto, al ionak nema jakih sila na to..zanimljivo, spoj je popustio na strani pozadine, a ne na staklu.
To bude bar nekak drzalo, dok za silikon nisam siguran.