naravno cekate slike, a ja nikako da kupim baterije za fotic da to pofotkam...

cisto za updejt:
- nisam uspio napraviti biotop, jer sam imao deficit biljaka.
- posadio sam sto sam imao, ukljucujuci i HM i Micranthemum umbrosum, koje su totalno riknule jer su mi ih prasci iskopali (sijamci!

).
- po javanskoj su mi pocele smedje alge, koje sam skoro pa u potpunosti eliminirao s KH2SO4. Sada sam poceo dodavati i easy carbo (6ml na cca 300L efektivno), tako da se gotovo sve alge povlace. od mikroelementata za sada dodajem dianapetovu prihranu za biljke svakih 2-3 dana 1/3 tjedne doze. Od makroelemenata samo KH2SO4 i easycarbo.
- na zalost jos nemam perlanja, ali riccia koju sam u vrecicu stavio prije par dana pocela je pustati izdanke van, ehici listaju, ludvigija raste ko mutava, anubije dobivaju mlade listice na rizomima, a "cuba" se pokusava uhvatiti za podlogu. imao sam dvije kosarice koje sam nekako djelomicno poklopio s kamenima i podlogom (one dijelove na kojima je rasla, ko papirnata maramica sam stavio pod zemlju i kamen)
- trenutni parametri akvarija su:
pH ~7
KH ~20
fosfati ~1
nitrati ~15-20
- jedina misterija koju imam je da mi rogoz stagnira i propada (posmedjio je)

- akvarij pogoni vec postojeci vanjskio JBL filter sa 147Litrasa, te dodatni pregradni od cca 30L s nekih 600l/h
- od zivine unutra sae nalazi 6 odraslih skalara, dva mala skalara, dvije zenka ancistrusa, dva sijamca, i botija macracanta koju bas ne vidim cesto od kako zivi pod trenutnom rasvjetom (vele da su nocne zivotinje

) . Jos dva odrasla skalara cekaju da dodju iz mrjesnog kada obave posao

.
Slike uskoro...