Srpanj 07, 2025, 09:06:03 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Nesto o zabama  (Posjeta: 5102 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dsamohod

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Nesto o zabama
« u: Studeni 04, 2007, 21:40:00 poslijepodne »

Postovanje ekipa, imam par pitanja vezano za ovu malu zelenu zabicu.

Jucer dok smo brali maslije u polju, nasli smo neku zelenu zabicu. Uzeo sam je dom da je pokaze necakinji, i sada bi je zadrzao doma. Stavio sam je za sada u akvarij s kamenjem i malo vode, dok ne smislim nesto bolje i pametnije.

Posto o ovoj zabici neznam nista, pitam vas da mi pomognete i date mi par savjeta o njenoj prehrani (s cime se hrani i koliko), njemom ponasanju, kako se odnositi s njom (s kolikom mjerom paznje), i o akvariju tj. njenom terariju (kako ga sloziti u akvarij od 30 l vode(u njemu NISU ribice- da se ne zbunite), koliko staviti kamenja(kakvog i u kolikoj kolicini), pijeska (kakvog i koliko), vode (u kakvu i koju posudu i koliko joj je potrebno vode) i biljke (kakve i koliko bilja) i moze li se staviti nekakva osusena grancica ili nesto slicno???

Zaboravio samono najvaznije -pitati koja je ovo vrsta zabe - kako se zove i njen latinski naziv (ako netko zna)!!

Eto, to je sve sto sam htio pitati. I zanimaju me vasa iskustva...

E, da, zaboravio sam - Kako mogu staviti sliku u ovu poruku???

Offline dsamohod

• Novi član
  • *
Nesto o zabama
« Odgovori #1 u: Studeni 04, 2007, 21:42:00 poslijepodne »
Citat: dsamohod

Postovanje ekipa, imam par pitanja vezano za ovu malu zelenu zabicu.

Jucer dok smo brali maslije u polju, nasli smo neku zelenu zabicu. Uzeo sam je dom da je pokaze necakinji, i sada bi je zadrzao doma. Stavio sam je za sada u akvarij s kamenjem i malo vode, dok ne smislim nesto bolje i pametnije.

Posto o ovoj zabici neznam nista, pitam vas da mi pomognete i date mi par savjeta o njenoj prehrani (s cime se hrani i koliko), njemom ponasanju, kako se odnositi s njom (s kolikom mjerom paznje), i o akvariju tj. njenom terariju (kako ga sloziti u akvarij od 30 l vode(u njemu NISU ribice- da se ne zbunite), koliko staviti kamenja(kakvog i u kolikoj kolicini), pijeska (kakvog i koliko), vode (u kakvu i koju posudu i koliko joj je potrebno vode) i biljke (kakve i koliko bilja) i moze li se staviti nekakva osusena grancica ili nesto slicno???

Zaboravio samono najvaznije -pitati koja je ovo vrsta zabe - kako se zove i njen latinski naziv (ako netko zna)!!

Eto, to je sve sto sam htio pitati. I zanimaju me vasa iskustva...

E, da, zaboravio sam - Kako mogu staviti sliku u ovu poruku???

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
Nesto o zabama
« Odgovori #2 u: Studeni 04, 2007, 22:18:00 poslijepodne »
Pa mislim da je riječ o gatalinki. Ako je onda bi bilo najbolje da je vratiš u prirodu di si je i našao, jer su one zaštičene i nesmije ih se uzimat iz prirode. A uz to šta se nesmiju uzimat iz prirode nije ni dobro za životinju da joj promjeniš stanište. Ako te zanimaju žabe ima ljudi na forumu šta prodaju neke koje smiješ držat doma!
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline dsamohod

• Novi član
  • *
Nesto o zabama
« Odgovori #3 u: Studeni 06, 2007, 11:38:00 prijepodne »

hvala, gumi,

vec sam ja nju odnio u polje, tamo gdje sam je nasao

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
Nesto o zabama
« Odgovori #4 u: Studeni 06, 2007, 13:15:00 poslijepodne »
Super, eto tako treba, a ne ono zadržat ću je pod svaku cijenu!!
Eto sad ako ti se svidila kupi neku drugu šta je možeš držat doma!!

Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect