Kolovoz 18, 2025, 01:04:51 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Nezgoda u akvariju  (Posjeta: 3007 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Toco

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Nezgoda u akvariju
« u: Studeni 04, 2007, 20:41:00 poslijepodne »
Pozdrav svima!

Maloprije mi je bila nezgoda u malenom akvariju, 30 litara. Jedan Moli je uletio u filter s one strane gdje izlazi voda se nekako progurao i usao, neznam ni kako ni zasto. Neću opisivat na koji je način izašao, nije lijepo.

Sada sam ocistio filter, tj. odcepio ga, riccia koju mi je Mastino "prodao" se uvukla unutra i zastopala ga, nju sam maknuo i vratio sve na mjesto, okrenuo filter da tjera vodu po duzoj strani akvarija, do sada je bio po kratkoj.

Kada sam ga ukljucio ribice su se malo iznenadile i jedva su se opirale struji vode kako ih tjera, sada nakon nekog vremena je normalnije ali brine me kako to utječe na ribe, jel mogu one normalno spavat i zivit kada ih filter tjera ili da ga okrenem da tjera vodu prema kracoj stranici i tako stvorim manju cirkulaciju vode?

P.S. anubias nana mi se s jedne strane suši a s druge strane stalno novi listovi niču. jel to u redu?

Umag

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Nezgoda u akvariju
« Odgovori #1 u: Studeni 04, 2007, 21:14:00 poslijepodne »

Pazi, ribice ne vole prejaki protok vode, dakle, ako nemaš na filteru regulaciju, onda ga okreni tako da ih tok vode ne uznemirava previše. A mrežicu na ulazu u filter možeš zaštititi dodatnom mrežicom manjih oka (recimo onom za luk, ili slično) koju nalijepiš gore izolir trakom...da se ribice ne uvlače nutra...

A glede anubasa, jel za strana koja žuti prema svjetlu ili obratno? Probaj ga malo zaokrenuti...pa prati što se zbiva!

Offline speedcats

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Nezgoda u akvariju
« Odgovori #2 u: Studeni 04, 2007, 22:00:00 poslijepodne »
Nadam se da anubias nije ukopan u zemlju, jer ako je mogao bi se do kraja osušiti. Ta biljka koliko znam ne zahtjeva neke posebne uvjete osim pravilne sadnje i koliko-toliko dobre rasvjete. Inače sporo raste. A za strujanje-napravi da ne bude jako, neke ga ribe uopće ne podnose.

Offline Toco

• Punopravni član
  • **
Nezgoda u akvariju
« Odgovori #3 u: Studeni 04, 2007, 22:41:00 poslijepodne »
ok, okrecem filter :) nataknut cu komad šlaufa (crijeva) na onaj dio di izlazi voda i tako regulirat protok, nemogu drugacije.

a anubias raste u jednoj 2 cm plitkoj posudici, 1 cm zemlje i prekrivena pijeskom. samo je korjenje polozeno na zemlju i pijesak stavljen na korjenje. drvenasti dio biljke je sa 3 strane slobodan a na 4. strani je zemlja.

Umag

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Nezgoda u akvariju
« Odgovori #4 u: Studeni 05, 2007, 00:39:00 prijepodne »

Citat: Toco
riccia koju mi je Mastino "prodao" se uvukla unutra i zastopala ga
nista cudno za ricciu .
baj d vej, da naglasim, da netko krivo ne skuzi. ricciu nisam prodao kao ni ostalo bilje sta dijelim kad ga imam viska.

Offline Toco

• Punopravni član
  • **
Nezgoda u akvariju
« Odgovori #5 u: Studeni 05, 2007, 09:11:00 prijepodne »
Ma naravno, poklonjena je riccia, zato je bilo "prodao" pod navodnicima :)

Jucer su ribice dobile extra hrane, kotilica mi se izvrnula i svi mali se razbjezali.

Danas necu nista dirat, za sada je dobro.

Umag

Offline spok69

• Punopravni član
    • http://www.boomcity.hr
Nezgoda u akvariju
« Odgovori #6 u: Studeni 05, 2007, 09:47:00 prijepodne »
Samo imaj pno strpljenja sa akvaristikom jer u protivnom ništa od tog hobija!
Proci ces ti još puno toga i zgoda i nezgoda. Vjeruj nisi ti ništa ošiji od ostatka akvarista samo ti treba malo prakse i rutine i ponešto znanja! Ali to ti sve s vremenom dolazi!
Ne odustaj !
I da ja u svojim pocecima nisam znaoi nisam koristio forume tako da sam sve sam na svojoj odnosno po svom depu morao nauciti! Ti zato pitaj sve što te zanima jer nema glupih pitanja vec samo glupi odgovori!
Bobro došao na ovaj forum!
Ljubitelj akvaristike Ðakovo