Lipanj 30, 2025, 14:01:58 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: brašnari?  (Posjeta: 1831 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kju_

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • zumbi lampiao
    • min.svartberg
brašnari?
« u: Listopad 31, 2007, 22:33:00 poslijepodne »
Koja je IDEALNA, ne optimalna vlažnost za razvoj kukuljica brašnara, Tenebrio molitor u imaga i kako ste ju postigli? Ona je ključna ali opet pokušavam spriječiti pojavu plijesni u kokošinjcu pa konkretne savjete molim.
Bakterije su jedina kultura koju neki imaju.

min.svartberg

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
brašnari?
« Odgovori #1 u: Studeni 01, 2007, 00:02:00 prijepodne »
Ja im uopče ne vlažim, nego imaju sobnu vlažnost. Mislim da ti to nije baš bitno kod njih.Meni se tako kote ko ludi!!!!
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
brašnari?
« Odgovori #2 u: Studeni 01, 2007, 11:47:00 prijepodne »
T. molitor tijekom čitavog životnog ciklusa traži uvjete relativno niske vlažnosti, kako zraka, tako i medija u kojem živi/hrani/razvija se. Kao što jeje gumi već napisao, relativna vlaga zraka u uobičajenim uvjetima stanovanja (40-60%) + temp. 20-25C su idealni. To, međutim, ne znači da ličinke i odrasli ne trebaju u svakom trenutku imati dostupnu vodu koju možemo ponuditi u formi namočene vate ili komadića jabuke, mrkveili krumpira.

Offline kju_

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • zumbi lampiao
    • min.svartberg
brašnari?
« Odgovori #3 u: Studeni 03, 2007, 10:04:00 prijepodne »
U mojim skriptama sa faxa navode famoznih 70%, kao štetnici najviše cvatu na toj vlazi - ove tvoje vlage od 40-ak> su praktički aridni uvjeti! Opet, na višim vlagama plijesni pobenave jer je supstrat pun složenih šećera, fantastičnog za uzgoj primjerice, laboratorijskih plijesni.

Nego, Nino G, može savjet kako da sredim podlogu za kukuljice? Besmisleno je da leže na plastičnoj podlozi - je li dobra suha vata? Ne bih ju vlažila jer sumnjam da bi od kukuljica išta onda bilo zbog izravnog kontakta sa vodom...
Odrasli i ličinke, da, imaju konstantno svježeg voća budući da se aktivno hrane.

Brašnari mi nisu prirasli srcu jer vidjeh na dosta mjesta da ih se ne smatra pretjerano kvalitetnim obrokom. Uzgajam ih samo "da se nađe" i za razbijanje prehrambene rutine. Nakon što sam isprobala uzgojiti fobase, dubie, puževe (Limax sp.) i gujavice (Lumbricus sp) i ustanovila da su jako zanimljivi kao obroci, nekako mi se ne hita čačkati po brašnarima...

Bakterije su jedina kultura koju neki imaju.

min.svartberg

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
brašnari?
« Odgovori #4 u: Studeni 03, 2007, 13:00:00 poslijepodne »
Kako misliš za kukuljice? Pa netrebaš ih odvajat, ostavi ih u posui sa cvima i bubama. A ako ih očeš odvajat onda možeš kao podlogu koristit piljevinu. Inače ja ih držin sve u istoj posudi, i crve i kukuljice i bube.
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect