Svibanj 04, 2025, 13:17:18 poslijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: Bacite oko šta imam doma  (Posjeta: 927 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline franco9200

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
    • http://www.akvarij.net
Bacite oko šta imam doma
« u: Listopad 31, 2007, 10:24:00 prijepodne »

Znači pričica ide ovako davnih tko zna koliko godina u vrt se naselilamama kornjača i tata kornjača....oni su se igrali i dobili mlade kornjačice....pošto taj kolega nema pojma o kornjačama niti dira ove kornjače niti ih hrani jer su od pamtivjeka u tom vrtu koji nije ograđen......prepustio je meni ove malecke koji su jedini prezivjeli da ih odgojim dok malo ne porastu...... pa onda i one idu van....2 komada od 8 su prezivjeli i veliki su 2 cm..i trenutno su jako sretni i debeli.....

Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline nini7

• Punopravni član
  • **
Bacite oko šta imam doma
« Odgovori #1 u: Studeni 10, 2007, 20:25:00 poslijepodne »
koja je to vrsta?

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Bacite oko šta imam doma
« Odgovori #2 u: Studeni 10, 2007, 22:15:00 poslijepodne »
Pozdrav, premjesti ih u veci prostor, plasticnjak sa palmicama nije dobar niti za jednu vrstu kornjace.
Da bi kornjace normalno rasle i razvijale se moras im osigurati pravilne uvjete. Smjestaj bi trebao biti sto veci, kao podlogu mozes koristiti obicnu zemlju (koja ne sadrzi umjetna gnojiva i sl.). Iznad jednog dijela terarija postavi spot lampu koja ce zagrijavati taj dio do 35 stupnjeva. Osiguraj im i UVA-UVB rasvjetu.
Stavi im plitku posudicu u koju ce lagano moci uci i izaci (najbolje nesto sa kosim rubovima). Razina vode ne smije biti visa od njihovih glava kako se ne bi utopile, u ovo slucaju je dovoljno 2-3 mm. Mijenjaj vodu barem 1x dnevno.
Sretno sa malisanima
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
Bacite oko šta imam doma
« Odgovori #3 u: Studeni 11, 2007, 00:29:00 prijepodne »
Citat: franco9200

Znaèi prièica ide ovako davnih tko zna koliko godina u vrt se naselilamama kornjaèa i tata kornjaèa....oni su se igrali i dobili mlade kornjaèice....pošto taj kolega nema pojma o kornjaèama niti dira ove kornjaèe niti ih hrani jer su od pamtivjeka u tom vrtu koji nije ograđen......prepustio je meni ove malecke koji su jedini prezivjeli da ih odgojim dok malo ne porastu...... pa onda i one idu van....2 komada od 8 su prezivjeli i veliki su 2 cm..i trenutno su jako sretni i debeli.....

Poštovani Franco9200,

Vidmo nije vam strana niti teraristika.A zar ta vrsta kornjača nebi sada trebala biti zakopana u zemlji i lijepo spavati do proljeća?

Želimo sretno udomljavanje!
kolonelo sipica & pripadajući tim