Pozdrav!
Dvije ribice mi imaju parazit. Jedna je vec uginula. U vodu sam stavila Tetra medika (to su mi dali u pet shopu), ali bas ne pomaze. Cula sam da je costapur bolji. Jel to istina? Takoder sam cula da se parazit nastani negdje u vodi pa ne znam ima li smisla odvajati ribice koje su bolesne jer bi trebalo ubiti parazita u vodi da se ostale ne zaraze. Moze koji savjet dok jos nije prekasno?
Hvala unaprijed.
Poštovana kolegice Nemo,
Ako ste fasovali bijele točkice, nemojte previše kriviti sebe, jer najčešće akvaristi-hobisti, kao Vi i kao mi nemaju pojma gdje su bolest dobili i kako je do njih došla.Nego, gdje ste zadnje kupili ribice, da li ste ih držali u karanteni pa tek onda pustili u zajednički tank,itd....
Costapur, je morao pokazati rezultate u roku od 3 dana, jedino ako nije još nešto drugo.Mislim da je i kolegica Duda navela neke od savjeta,ali pošto slabo pamtim, spomenuti ću još neke sitnice.Pretpostavljamo i da ste temperaturu vode podigli na najmanje 28 stupnjeva,ovime ubrzavate metabolizam i uzročnicima bolesti.
Ribe na kojim vidite golim okom veći broj bijelih točki, možete pojedničano tretirati u zasičenoj solnoj otopini.Biti će dovoljno jedna čajna žličica soli na 5 l vode.Sol ako nemate nejodiranu, može poslužiti i obična kuhinjska sol!
Lijepi pozdrav!