Kolovoz 17, 2025, 17:18:16 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Ribe na povrsini,ja ludim...  (Posjeta: 3019 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline postar_000

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
Ribe na povrsini,ja ludim...
« u: Listopad 29, 2007, 16:14:00 poslijepodne »
jucer sam radio redovnu izmjenu vode i danas sam dao ribama papat vitakraft hranu(pušiće) malo su veći ali nitko nije htio jes tu hranu od njih(to sam zapazio ka sam dosao doma)...ali da stvar bude gora sve ribe su se popele na vrh i kao da su trazile kisika bjezale su po akvariju kao da ih ganja 100 vragova...sad sam opet prijenio jedno 10% vode i dodao oko 1,5l destilirane...neznam kaj im je...sad su se spustile ali neznam dali ce to potrajati...sumljam u dva razloga:
1.stavio sam nove spuzvice u filterbez ikakvih namakanja) jer su mi one stare otisle skroz,a i jedna se malo poderala...
2.kupio sam 7neonki u Baumaxu pa sad neznam dali je mozda do toga jer su mi vec 3...
pomagajte...

Zagreb-Trnje

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
« Odgovori #1 u: Listopad 29, 2007, 17:35:00 poslijepodne »

1. Ne smije se zamijeniti sav filtarski materijal jer time onemogućimo biološku filtraciju. Vjerojatno su ti amonijak, nitriti i nitrati visoki pa ribe imaju problema s disanjem, moguće je i trovanje. Brzo treba ubaciti Nitrivec ili neki drugi proizvod s bakterijama. Akvarij ti prolazi kroz još jedno cikliranje, ovaj put opterećen ribama.

2. Neonke su osjetljive pogotovo u nezacikliranom akvariju.

sretno

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #2 u: Listopad 30, 2007, 10:09:00 prijepodne »

u neku kantu naspi vode koliko misliš zamjeniti i prije zamjene drži je negdje 24 sata ali je prije svega tretiraj aquasafe-om da ubiješ neželjene materiajle u vodi a što se tiče filtera rekli su ti elena i davor da nikad nezamjeniš kompletan materijal iz filtera nego postepeno....možeš ubaciti keramiku u filter koju nikad ne mjenjaš.....sada možeš hitro ubaciti easybalance ili još bolje nitrivec....a i okreni filter da ti ne mreška površinu vode nego da ti pravi balončiće u vodi
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline postar_000

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #3 u: Listopad 30, 2007, 16:07:00 poslijepodne »
ma nisam ja novi u slatkovodnoj nego nisam znao di da stavim problem...znam sve to s izmjenama i cvim...ali nisam znao jel zbog novih spuzvica...ocito je...
a dobro na greaskama se uci...thnx

Zagreb-Trnje