Svibanj 15, 2025, 13:05:38 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: pomoc-test vode-koji?  (Posjeta: 814 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pandica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
pomoc-test vode-koji?
« u: Listopad 29, 2007, 00:18:00 prijepodne »

Nisam nikada testirala vodu pa molim pomoc:

sta kupiti-naziv? gdje? (iz zg sam) koju cijenu mogu racunati?

trazim neki opcenito stanje vode u akvariju (54l hladnovodni) pa thanx unaprijed

Offline Mordechaj

• Punopravni član
  • **
pomoc-test vode-koji?
« Odgovori #1 u: Listopad 29, 2007, 00:50:00 prijepodne »
tetrin 5u1 je preporucljiv za pocetnike.
135 kn, 25 trakica s lakmus papirom koji testira najbitnije značajke vode, a dovoljno su široki da ih prepoloviš oštrim škarama, pa poduplaš broj upotreba za istu cijenu :)

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
    • Moja fotogalerija
pomoc-test vode-koji?
« Odgovori #2 u: Listopad 29, 2007, 02:35:00 prijepodne »

E sad ce ti se javiti Duda i jos nekoliko njih i reci da su ti 5u1 smece, ali oni pojedinacni sa reagensima su OK.

Ja imam prodacov komplet i svih 5 radi, ali kupila sam posebno nitrate i fosfate i nisam sigurna da rade... Jos jedno testiranje i onda idem izbatinati one u radnji...

Uglavnom testere kupujes u zoo ili peth sopu gdje najcesce kupujes i ostale stvari za akvaristiku... Jedini testeri za koje nisam cula zamjerke su salifert-ovi... A i na Ljubimcu mozes pogledati...

Nisam od tuda pa ti ne mogu pomoci oko lokacija...

Edited by: Ninina mama
Tuzlanka u Sarajevu

Offline pandica

• Punopravni član
  • **
pomoc-test vode-koji?
« Odgovori #3 u: Listopad 29, 2007, 19:19:00 poslijepodne »

a jooooj! nisam bas jaka u kemiji...

salifertovi i testeri na ljubimcu su (ili ne?! help) za odredena testiranja-posebno za tvrdocu vode, posebno za nitrate... ima desetak vrsta, a ne bi bas kupovala redom jer-ipak ribice su ok (koliko vidim) pa sad ak ima jos koji opci test za vodu-da vidim otprilike sta je pa kupim ak bu trebalo bas za odredeno testiranje, aj pisite kad je vec najavljeno da je tetrin upitan..

thanx mordechaj & ninina mama

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
    • Moja fotogalerija
pomoc-test vode-koji?
« Odgovori #4 u: Listopad 30, 2007, 02:04:00 prijepodne »
Ja radim testove za KH, GH, pH, NO2, NH4, PO4, NO3.
Prvih 5 sam kupila u jednom pakovanju od prodaca i ima ih cini mi se na ljubimcu tako u paketu. A ova dva zadnja sam kupila posebno.

Na zalost znam ja da je to poprilican financijski izdatak, ali ako ti treba zbog neceg posebno, onda se isplati. Npr. ja mislim poceti dodavati diy gnojiva, ali se ne usudim dok ne znam pocetne koncentracije...

Mozda ima neka dobra dusa koja bi ti dala (uz ili bez naknade) svoje testove da to istestiras jednom. Pa onda skontas treba li to tebi ili ne...

I meni je bilo tesko da prebolim kupovinu tog kompleta, ali kupila sam ga u 4 mjesecu, a sad sam na pola... Testove sam prvo vrijeme radila svaki tjedan. Pa onda neka faza ispitivanja sta se dogadja kroz tjedan, a onda sam shvatila da nema potrebe tako cesto. Pa sad radim po inerciji...

Na zalost ne znam ni za jedan jeftin univerzalan tester...

Mozda neko ima neki drugi prijedlog?

Tuzlanka u Sarajevu