Srpanj 29, 2025, 21:23:05 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Help pocetniku...  (Posjeta: 1526 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Hary

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Help pocetniku...
« u: Listopad 27, 2007, 01:55:00 prijepodne »
Pokusavajuci da izvedem nesto napravio sam poprilicno haoticno stanje u akvariju. Stoga vas molim na par prijedloga sto bi se moglo uraditi da popravim trenutacno stanje.. Hvala..
Akvarij je 230l (Cayman 110 pro).

Ja!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Help pocetniku...
« Odgovori #1 u: Listopad 27, 2007, 22:04:00 poslijepodne »

Ne kužim zašto misliš da si napravio kaos? Akvarij sasvim pristojno izgleda, biljke su lijepe, plehić ogroman (jepi, jepi, jepi --- poručuje mu moja plehica Pamina)...

Možda bi bilo dobro u prednji plan, naročito ispred panja na kojeg si stavio anubiase, pa se vidi konac, staviti neku nisku biljku, ili panjeve obložiti mahovinom....

Da a koje još stanovnike imaš?

Offline nana vt

• Punopravni član
  • **
Help pocetniku...
« Odgovori #2 u: Listopad 27, 2007, 22:12:00 poslijepodne »

i meni aq izgleda ok i nije mi jasno sta ti misliš pod kaos

pozdrav iz Virovitice

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Help pocetniku...
« Odgovori #3 u: Listopad 27, 2007, 22:48:00 poslijepodne »
Nemreš vjerovati da ovo ima 230l!! Zbog korištenja velikih biljaka u prvom planu i ogromnog plechostomusa akvarij izgleda kao da ima 30l...

Offline Hary

• Punopravni član
  • **
Help pocetniku...
« Odgovori #4 u: Listopad 27, 2007, 23:53:00 poslijepodne »
Citat: babyboom

Možda bi bilo dobro u prednji plan, naročito ispred panja na kojeg si stavio anubiase, pa se vidi konac, staviti neku nisku biljku, ili panjeve obložiti mahovinom....

Da a koje još stanovnike imaš?

Ispred panja planiram posadit neku nizu biljku ali, uzas je ovdje po pitanju toga. Tesko je naci odgovarajuce bilje. Konac (gumica) koji se vidi je jos kratko tu jer sam samo svezao panj za kamenje.Panj nije htio da potone.Kiselio sam ga par mjeseci i onda je odlezao u kutu nekih pola mjeseca i to me zeznulo. Dio panja (onaj straznji) koji se ne vidi, oblozen je mahovinom. Tek je u akv.nekoliko sedmica.Os ostalih stanovnika imam: 4 botie macr., 1 bot. striatu, 1 botiu almorhae, 5 trichog., 1 scalara (koji ce dobiti uskoro drustvo), par sijamaca, 3 ajmonera i ooooogromni plehic.
Ja!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Help pocetniku...
« Odgovori #5 u: Listopad 28, 2007, 16:50:00 poslijepodne »

Slažem se stvojim planovima...i mislim da će ti biti prekrasan akvarij. Možda da malo smanjih količinu velikih biljaka, da bi akvač djelovao veći (Renta ima pravo), alis obzirom da zbna kakva vam je frka s biljkama kod vas, ja se ne bih previše zbog toga uzrujavao. Kad uspiješ nabaviti manje ili sitnolisne biljke, i kad ti se počnu širiti, lako prorijediš ove velike! A i kad se mahovina raširi po panju, bit će super!

I čuvaj pleha! Oni su zakon!

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Help pocetniku...
« Odgovori #6 u: Listopad 29, 2007, 01:50:00 prijepodne »
I meni djeluje smanjeno... Ali nisam mjerodavna davati komentare o biljnim aq.
Posebno sto sam u svom stavila toliki panj da je pola aq zauzeo... Ali meni se svidja... (Dobro ne bas skroz, ali i u fazi sam otkrivanja...)
Ali vidim da kupujemo u istim shopovima...

Najvaznije je da se tebi svidja, ali se tebi ocito ne svidja ("napravio sam poprilicno haoticno stanje")... Pa stvarno, bilo bi dobro da nam kazes sta ti se ne svidja...

Mozda i tebi smeta ovaj echinodorus (valjda je... )... Znam da je tesko odreci se nekih biljkica, ali ako smetaju, onda moraju van... (A cuj ko ti se javlja. Jucer sam nabrojala 21 vrstu u svom... ) Ili jednostavno tu veliku biljcicu makni negdje u cosak... Recimo desno nazad skroz, a ovu ludvigiju (valjda je to to) isjeces na pola duzine akvarija i postavis lijevo ispred ovog zida valisnerije...
Osim toga mislim da bi mogao malo podsisati valisneriju (iako ja bas volim ove plutajuce dijelove kod nje) cisto, jer ti ovaj centralni echinodorus rose trazi vise svjetla, a ovako mu ga zaklanjas. Cay 110 i tako ima malo svjetla...

I na kraju, jel ti ovo tapeta iza aq?

Mnogo mi se svidja ova grana sto ide vertikalno, a kad bi ju jos oblozio sa malo mahovine... Eeeee...

Ma pusti mene sta trabunjam i samo ti po svom...

Pozdrav!

Tuzlanka u Sarajevu