Srpanj 19, 2025, 06:59:09 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: betty boop, oliva i popaj - MOJI BORCI  (Posjeta: 28124 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jeko

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
betty boop, oliva i popaj - MOJI BORCI
« Odgovori #125 u: Studeni 11, 2007, 18:26:00 poslijepodne »

Joj,jedva čekam BlueBlood-a!!!! Nikako ga dočekat!!! Bit će on dobro,izlječit ću ja njega Večeras polazi,ja ga čekam kroz jutro,nadam se do podne da će biti u svom novom domu!!!!

Još traje u kući dilema oko Betty Boop,pa evo jedna slika.

Ako je ženka,onda je jako dominantna ženka,ako je mužjak,odvojit ću je..svakako razlog zašto je još sa ostalom ekipom je ovaj....novi betač,kojega je moj sin nazvao Taliban

E sada razlogzašto je on/ona ostala u akvariju velikom je taj što sa Talibanom nema šale.Nitko ga ne dira,pa ni on/ona,jer je svima pokazao ko je glavni tu.On nije kao Popaj.Prvo se malo šuljao,sve ispregledao,svaki kutak i onda je krenio u upoznavanje ribica...neda nikom da ga naganja,već je on taj.To je velika promjena,jer su mogli s Popajem radit što ih je volja...

Još jedna slika jako blizu...

Još jedna interesantna stvar se desila kad je došao on u nazovimo ga,glavni akvarij.....bikolor se sakrio iza filtera i Taliban ga je stalno izbacivao od tamo,nije mu dao mira...međutim čim se svjetlo izgasilo bikolor je krenio u napad...okuražio se Isti tren ga je moj suprug odvojio i jutros je vraćen u Butigu di smo ga i kupili....

Da Vam pokažem i mog dobrog i dragog Popaja

Odvojen je sam u drugom akvariju i normalno se ponaša i jede.Ja čvrsto vjerujem da će se oporaviti,da će mu izrasti perajice koje su mu bile oštećene.Naročito se malo uznemirio kad je vidio da mu Taliban pliva blizu njega,jer su akvariji jedan kraj drugog.Poslje smo stavili papir između da se ne vide.

Ovako to izgleda,s tim da smo Popaju izbacili ovu amforu i stavila sam mu jedno drvo mopana...

Ne znam kako Vam izgleda..naročito rasvjeta ovog drugog......snašli smo se oko svjetla,za prvu ruku...pokušat ćemo nešto drugo smislit....odnosno moj suprug .Međutim jutros kad smo išli vraćat bikolora,uzeo je još jednog betta mužjaka.Nemam trenutno sliku...sličan je Talibanu i smjestili smo ga u akvarij posebni sa Olivom koja je dobrica....slikat ću,pa stavim slike da i njega vidite.....Hvala Danny na lipim željama i korisnim savjetima!Zlata mi vrijede!Hvala!

Do sljedećeg javljanja šaljemo Vam puno pozdrava!!!!

Popaj,Oliva,Betty Boop,Taliban i još bezimeni betač!!!!

Offline Marsel

• Punopravni član
« Odgovori #126 u: Studeni 11, 2007, 20:42:00 poslijepodne »
Po meni je Betty sigurno mužjak, prema slikama izgleda da su peraje izrasle, odvoji ju tj. njega u poseban tank da vidiš jel mu hoće izrasti peraje ako ne izrastu onda j€ plakat ( kratkoperajni) mužjak.
Ako hočeš probaj ga zamjeniti za curu...

Offline jeko

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #127 u: Studeni 11, 2007, 22:04:00 poslijepodne »

Ja isto Marsel mislim da je ona ipak on,mada bi volila da nije.......čim je Popaj odvojen,primjetili smo da mu se perajice šire i rastu......Sutra ćemo ga odmah odvojiti...ne želim ga zamjenjivati za ženkicu,ne dolazi u obzir...bit će s nama,samo odvojen i da vidimo kako će se razvijati dalje.

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #128 u: Studeni 11, 2007, 23:31:00 poslijepodne »
Cek, zar je BB u velikom akvariju? Sto nije trebao biti ljecen? Vidi se da su mu peraje ostecene...

I drugo - betty je musko, navjerojatnijie kratkoperajni - odvoji ga odmah ako ne zelis da i BB ostane bez peraja.

Inace, prelijep je! I jedva cekam slikice novoga

"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline jeko

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #129 u: Studeni 12, 2007, 09:02:00 prijepodne »

BB danas dolazi kod nas.Nadam se do podne.Uvelikom akvariju je Taliban kojeg smo uzeli u subotu.Da,njemu jesu perajice malo oštećene,ali zacijeljuju i nije ništa,za sada,alarmantno.Pazit ćemo na njega.Za BB je već spremno sve i lijek i upute od Tere Sinoć smo odvojili Betty Boop.E sada pošto se pokazalo da je muško,ne znam kako da ga zovem I sinoć moj suprug stavi Betty blizu akvarija gdje je Popaj da vidi njegovu reakciju...o kako se Popaj uznemirio,napuhao..odmah smo Betty makli od njega i pokazali ga isto tako Talibanu.Reakcija je bila još gora i žešća.....Ali,nije ni Betty ostao dužan.Tek tada smo vidili i njegove reakcije...I da,malo smo ga bolje proučavali sinoć,onako sada kada je solo.....njemu perajice postaju zaista sve duže i duže,boje sve žarkije i još nešto...donji dio peraja se produžuju....pojavio se kao maleni rošćić..teško je to uopće uslikat da se vidi malo bolje.

Ja jedva čekam doći s posla danas da vidim BB koji će već biti doma.

I slikam ga za vas!!!

Offline jule

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #130 u: Studeni 12, 2007, 13:58:00 poslijepodne »
bravo jeko ,predivne ribice

Offline jeko

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #131 u: Studeni 13, 2007, 00:22:00 prijepodne »

BlueBlood

Taliban

Offline Neno_B

• Punopravni član
« Odgovori #132 u: Studeni 13, 2007, 11:00:00 prijepodne »
Ejj, drago mi je da je plavac stigao na odredište.
Hmm, nije mi tako lijapo ozgledao kod mene  

Offline Tere

• Punopravni član
« Odgovori #133 u: Studeni 13, 2007, 11:58:00 prijepodne »

Neno a što si sumnjao da će doć na odredište

Baš je lijep jedva da sam ga dala od sebe
khm khm kad ću stat s bettamanijom-prestat kupovat skoro svakog bettača kojeg vidim?!

Offline Neno_B

• Punopravni član
« Odgovori #134 u: Studeni 13, 2007, 12:04:00 poslijepodne »
Hmmm, sumnjao možda, haha, da ti se ne svidi pa ga prisvojiš, mada, opet ti znaš da uvijek ima neki "bolji" i "lijepši"  

Offline Tere

• Punopravni član
« Odgovori #135 u: Studeni 13, 2007, 12:21:00 poslijepodne »
no no nisi vidio da je drugi tvoj ljepotan završio u Rijeci i ima ovdje svoj topic - Pero moj borac - od Jule
khm khm kad ću stat s bettamanijom-prestat kupovat skoro svakog bettača kojeg vidim?!

Offline jeko

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #136 u: Studeni 13, 2007, 12:30:00 poslijepodne »

Joj,Neno nadam se da će BB ozdraviti brzo i da će mu perajice isto tako brzo zacijeliti.....na tretmanu je,sam u akvariju,zasada je sve u redu.

I da,jako mi je drag,lip,toliko sam ga dugo,predugo čekala....i dočekala!!!!!

Hvala ti! Puno!

Offline Neno_B

• Punopravni član
« Odgovori #137 u: Studeni 13, 2007, 12:35:00 poslijepodne »
neću ostati na praznim obećanjima. Kad se malo sredim od puta i nekih silnih obaveza, bit će i biljkica i još pokoja ribica.
Bit će on OK.
Pozdrav

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #138 u: Studeni 13, 2007, 13:26:00 poslijepodne »
a ja mislio da su talibani nelijepi....a kad ono...

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #139 u: Studeni 14, 2007, 01:08:00 prijepodne »
Jeeeej, evo BB.-a Prelijepi su i on i Taliban. Ja mislila to ista riba
...Pula...

Offline jule

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #140 u: Studeni 17, 2007, 20:47:00 poslijepodne »
dočekala jekinica svog BB

Offline Mario.A.

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #141 u: Studeni 17, 2007, 21:03:00 poslijepodne »
Prelijepe Bete
Trogir Dalmacija

Offline jeko

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #142 u: Studeni 18, 2007, 19:20:00 poslijepodne »

Hvala Vam svima!!!!! Odavno me nije bilo Dakle,sve je pod kontrolom i svi su bettači dobro,ja se nadam,i zdravo..nisam ih odavno slikala, onda sam uzela mobitel i išla to ispravit.13.11. je bilo mjesec dana da su Popaj,Oliva i ONO kod nas!!! Jednostavno je tih mjesec dana proletilo....kao tren!

Krenila bi ipak od svoje ljubavi-Popaja Ipak je on prvi bettač koji je došao kod nas.Uživao je sve blagodati glavnog akvarija ,dok ga nije netko uhvatio u fajt...ili ONO ili bikolor i premješten je u novi,zasebni akvarij koji je sada samo njegov koji dijeli skupa sa dva čistača.

Tako mi je ispao mutno,jedva sam ga uhvatila i ovako i masu slika izbrisala...

BlueBloodje kraj Popaja u svom akvariju.I on ima dva čistača da mu prave društvo.Bio je na tretmanu.Jede,pliva,skroz se ponaša normalno i mislim da će on biti skroz u redu.Jaaako mi je drag,tako ima interesantnu boju,drukčiju od ostalih,pravi je znatiželjko,sve mora vidit...

BB

Idemo dalje ...Slijedi NoName Njega je pravo umijeće slikat..nešto sam uspila da ga vidite,ali nisam uspila baš u tome,jer je uživo puno,puno lipši,na perajicama i repu ima toćkice koje ga čine interesantnim...

Ma nas i dalje muči ONO......koje postaje sve više ON...štoviše smo upravo danas popodne primjetili ove mjehuriće....pa je moj suprug još više osta iznenađen i dao kometar...šta nije dovoljno što je muško,pa jeli on to sada radi i gnijezdo??????????? Ja ne znam jeli to gnijezdo,ali ONO je mali vrag

I stižemo do velikog/glavnog akvarija.U njemu je Taliban

Puvander,veliki puvander,gazda,sve je pod njegovom kontrolom,nitko ga ne dira,nitko mu se ne približava,samo se šepuri Čim sam se približila mobitelom,doplivao je do stakla i znatiželjno gledao šta sada hoću.Njega je najlakše slikat,jako zahvalan model

On uživa u društvu triju ženkica između kojih je Oliva koja je trenutno najveća i koja je sada preuzela ulogu šefice dvijema mlađim ženkicama.

http://i92.photobucket.com/albums/l38/iv

Offline jule

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #143 u: Prosinac 30, 2007, 08:44:00 prijepodne »
ovo je malo betta carstvo
predivne ribice

Offline Mako

• Novi član
  • *
« Odgovori #144 u: Siječanj 10, 2008, 21:20:00 poslijepodne »
Bok! Ovo su sve same predivne ribe a BB i Popaj mi se najviše sviđaju. Ja sam kompletno nova u svemu ovom, prijateljice mi za rođendan dale bettu. Isti je kao BB. Ali sa tom ribom imam problema. Ima 5 litarski akvarij sa zelenim kamenčićima i jednim malim grebenom. Vodu mijenjam svaka 3-4 dana nema filter ni ništa tako fancy, nemogu si priuštiti. Stavljam mu toplu vodu ali neki dan sranje, ispala riba na pult. Otada se boji kada neko pipne akvarij a prije plivala za prstima ili flomasterom a sada samo stoji tamo. Svaki put kada mu promijenim vodu malo poludi i leta akvarijom kad se god neko približi. Usto jede hrane otprilike svaka dva dana komadić. Hranim ga Novo colorom. E sad... Jel netko zna zašto poludi i zašto ne jede? Znam da sam dosadna i to.... Ali please pomoć!
Znam da sam pomalo dosadna... :-D

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #145 u: Siječanj 10, 2008, 23:41:00 poslijepodne »

Poštovana kolegice Mako,

Ako ste ovu kompletnu Temu od početka pročitali, naći ćete gotove sve odgovore na postavljeno pitanje.Dakle:

1. Toplu vodu koju stavljate, izbezumila je bettu, nigdje ove ribe ne žive u blizini gejzira

2. Ako ta "topla voda" još sadrži Kloramin tj. pipovača iz većine naših krajeva, i sam bih pobjegao

3.Razne fobije, najčešće su i kod ljudi uzrokovane "neugodnim iskustvima", a zamislite da ste pali sa balkona kao dijete, i da Vam netko nudi stan na 16 katu: Biste li ga bez rezerve prihvatili i kupili?A na koncu i svakodnevno uživali naslonjeni na rub prozora,TEŠKO!

4.Kažete da je akvarij vrlo malen i da nema grijača,ako sam dobro shvatio vaš dopis.Pa ukoliko je tako, onda Vam voda u tom malom tanku, više odgovara hladnovodnim ribama nego betti.U ovo hladnije vrijeme, čak i oni objekti koji imaju centralno grijanje, preko noći se ozbiljnije ohlade.Betta će vam već kod 23 stupnja, leći na dno i kao da hibernira.Otuda i uzimanje hrane iz nužde, i smanjena pokretljivost.

5.Ako uzročnik nije pobrojan o točci 1. i 2. , onda topla voda ima trenutno djelovanje, da betta poradi povećanja temperature "konačno" živne

Nemojte ovo shvatiti kao nekakvu kritiku,jer ovaj dopis to nije.Već želja da Vam pomognemo u detektiranju problema!

Lijepi pozdrav!

kolonelo sipica & pripadajući tim

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #146 u: Siječanj 10, 2008, 23:52:00 poslijepodne »
Pozdrav Mako!

Prvo, nemoj mnogo panicariti, iskakanje betta (ili padanje) na suho nije nista strasno i oni se lako oporave (naravno, ako nisi probavala vise od 15 min. dal mogu zaista disati atmosferski zrak )

Problem bi mogao biti u stresu. Prvo, to sto ti je ispao, samo po sebi nije strasno, al si ga mozda pogrebala kada si ga pokusavala uloviti. Ako ima ranice sitne na sebi bilo bi dobro da ih se ljeci kako nebi dobio infekciju (bakterijsku ili neku drugu). Otopina soli ili nekog preparata (kao Methylen blue ili sl.) bi bilo dovoljno ako se ne razvije nesto vise.

Nadalje, nisam shvatila kako mislis da mu stavljas toplu vodu? Ugrijanu vodu iz spine ili?

Ako je tako:

1. Voda iz spine je smrt, klor ubija (mora odstajati 12-tak ili vise sati da bi klor ispario)

2. Ako vodu grijes svaki put kada mu mjenjas vodu znaci da mu svaki put radis ogroman sok promjene temperature. Nema nista gore za ribu nego nagla promjena temperature. Sok na sok - slijed i smrt.
Najgore sto to nije sve, ta se voda ( s obzirom da grijaca nemas) odmah stane hladiti, pa u sat vremena se vrati na sobnu temperaturu - jos jedna promjena.
Nije velika strahota drzati bettu bez grijaca, dok god ju drzis u toploj prostoriji (koja, pozeljno, nema velikih rasta i padova temperatura).

Dakle, kada mijenjas vodu stavljaj vodu one temperature koje je vec ona voda u kojoj je. I 2 stupnja razlike moze ubiti, osobito ako je ta promjena cesta i nagla.

3. Pocni ga hraniti jacom hranom: s vise proteina. Serini suseni bloodworms, povremeni crveni bloodworms smrznuti ili gelirani, smrznuta artemija... Mozes to kombinirati sa obicnim listicima (najbolje Tetra betta od dostupnih) da mu prehrana bude raznolika i ne preteska cijelo vrijeme.

4. Ubaci vitamina u vodu, da mu malo smanji stres.

Eto, nadam se da pomaze

...Pula...

Offline Mako

• Novi član
  • *
« Odgovori #147 u: Siječanj 12, 2008, 21:39:00 poslijepodne »

O Bože ja sam ubojica. A kakvu vodu da mu stavljam. I kakvi su to preparati i vitamini (?) jer ja sam totalno zbunjena. Kako se zovu ti proizvodi. Bože ja ne mogu vodu prominit kako Bog zapovida...Jaooo.

P.S.- Ali riba se dobro drži. Još je živa a imam je 13 dana...
Znam da sam pomalo dosadna... :-D

Offline DANNY

• Punopravni član
« Odgovori #148 u: Siječanj 12, 2008, 22:04:00 poslijepodne »

U svakom pet shopu imaš preparate za vodu,najbolje bi ti belo Beta plus od Nutrafina,to staviš svaki put kad mijenjaš vodu,a ako nema,onda Aquasafe od Tetre. Vitamina imaš svakakvih,a i hrane,baš za Bete. Obavezno bi trebala kupiti grijač ili mu barem drži neku lampu koja će grijati vodu,ali dan i noć,on je toplokrvna riba! Ajde sretno i javljaj o promjenama

PS.Ako nemaš filter mijenjaj mu vodu svaki 3 dan,ali ne svu, nego trećinu
DANNY

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
« Odgovori #149 u: Siječanj 12, 2008, 22:07:00 poslijepodne »
ako je prostorija grijana onda i ne treba grijač iako se kroz noć voda hladi
NIKAD ne mjenjAJ svu vodu znači bolje je promijenit samo dio vode i manje od pola znači oko četvrtinu...voda mora odstajat barem nekih 24hpreparat protiv klora zove se aquasafe staviš ga u vodu prije pripremanja vodevitamini-odeš u najbliži pet shop i zamoliš prodavača vitamine za ribe najbolje od sere,tetre...tretiraj ih po uputamadaj sliku akvarija...imaš rasvijetu,bilje?
pegaC
Prelog