Kolovoz 09, 2025, 09:29:22 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Apistogramma trifasciata  (Posjeta: 909 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Apistogramma trifasciata
« u: Listopad 12, 2007, 14:35:00 poslijepodne »

Prije tri dana nabavio sam 3 doticne ribice ( 1m + 2z) i stavio ih u svoj 60 litarski akvarij zajedno sa parom ramireza,e sad posto sam novi u tome imam par pitanja...

Dali apistogrammama treba neko odredjeno vrijeme da se priviknu na akvarij? Jer odkad sam ih stavio u akvarij one samo stoje ( i to skoro okomito),tu i tamo se pomaknu i uglavnom su sakrivene...dok ramirezi plivaju amo tamo po cijelom tanku...

S kojom hranom ih je najbolje hraniti? Trenutno ih hranim sa nutrafin max microgranulama i ramirezi su zadovoljni a ove bas i ne...

Mislim da im voda odgovara,tj. ako odgovara ramirezima koji su osjetljivi,onda bi trebala odgovarati i njima...dodajem treset u filter i mijenjam vodu jednom tjednom oko 20 % (kombinacija destilirane i pipovace)

Edited by: Zeleni

Offline AndrejX

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Apistogramma trifasciata
« Odgovori #1 u: Listopad 12, 2007, 15:21:00 poslijepodne »

Citat: Zeleni

Prije tri dana nabavio sam 3 doticne ribice ( 1m + 2z) i stavio ih u svoj 60 litarski akvarij zajedno sa parom ramireza,e sad posto sam novi u tome imam par pitanja...

Dali apistogrammama treba neko odredjeno vrijeme da se priviknu na akvarij? Jer odkad sam ih stavio u akvarij one samo stoje ( i to skoro okomito),tu i tamo se pomaknu i uglavnom su sakrivene...dok ramirezi plivaju amo tamo po cijelom tanku...

Po meni je to normalno ( tj. nije ) jer su pod stresom i jos nisu odredile svoj teritorij.

Gdje si ih nabavio ?

Offline Zeleni

• Punopravni član
Apistogramma trifasciata
« Odgovori #2 u: Listopad 12, 2007, 16:49:00 poslijepodne »

Nabavio sam ih u villiu,kazu da ih dobivaju jednom godisnje i bas sam naletio

To sam i ja mislio,al mislio sam da ce im bit dovoljno dan - dva...nema puno ribica u akvariju samo onei dva ramireza...budemo vidli,nadam se da ce se u skoro vrijeme prilagodit

Offline Zeleni

• Punopravni član
Apistogramma trifasciata
« Odgovori #3 u: Listopad 12, 2007, 20:46:00 poslijepodne »

sad se vec brinem...

jedne zenke nema,pregledo cijeli akvarij...Edited by: Zeleni

Offline korni

• Punopravni član
Apistogramma trifasciata
« Odgovori #4 u: Listopad 12, 2007, 22:48:00 poslijepodne »

nemoj plakati... i to se dogadja. a mozda se jednostavno dobro skrila. A i filter bih stavio pod sumnju ako je velik usis...

jesi bio u onom ducanu koji sam ti opisao, imas tamo apistogramme kakadue (tak nekak), jako lijepe, mislim da su po 30kn komad.
Zagreb

Offline Nikola5

• Punopravni član
Apistogramma trifasciata
« Odgovori #5 u: Listopad 13, 2007, 17:43:00 poslijepodne »
Ja sam se nakupovao tih ribica u villiju da bi na kraju odustao. Mjesec dana mi zivi i onda ugine. A napravio sam sve sve kako bi im bilo dobro. Od dekoracije AQ do parametara vode. I nikako.

Bok