Kolovoz 12, 2025, 17:29:14 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Koliko kostaju ciklidi?  (Posjeta: 5648 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mariorasic

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Koliko kostaju ciklidi?
« u: Listopad 06, 2007, 08:21:00 prijepodne »
Koliko kostaju ciklidi te koji pet shopovi imaju te ribe a kojidostavljaju po cijeloj hrvatskoj?

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Koliko kostaju ciklidi?
« Odgovori #1 u: Listopad 06, 2007, 09:54:00 prijepodne »

koliko ja znam niti jedan shop ne dostavlja ribe.
cijena ciklida varira od 30 do 200 kuna po komadu.

p.s. stavi u potpis odakle si... koji ciklidi te interesiraju?

Edited by: Mastino

Offline korni

• Punopravni član
Koliko kostaju ciklidi?
« Odgovori #2 u: Listopad 06, 2007, 10:45:00 prijepodne »
Mastino imas krasnu jubilarku od ravno 2000 poruka! Cestitam!
Zagreb

Offline mariorasic

• Novi član
  • *
Koliko kostaju ciklidi?
« Odgovori #3 u: Listopad 06, 2007, 20:03:00 poslijepodne »
Blizu sbsam.Zanimaju me skoro svi ciklidi.Mislim ne bi ih sve kupio ali me zanima.Ako ne dostavljaju kako da ih ja dopremim doma?Mislim nije meni problem doci do zg ali mislim da ne bi bas izdrzale 4 sata u busu.

Offline mariorasic

• Novi član
  • *
Koliko kostaju ciklidi?
« Odgovori #4 u: Listopad 06, 2007, 20:28:00 poslijepodne »

Npr nasao sam neke slike pa mi kazite da li ima za kupiti i kolike su cijene otprilike?

Evo to je otprilike sta me zanima.Ima par koji nisu ciklidi ali bih i njih htjeo nabaviti.Pa eto odgovorite.

Offline bazoa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski  
    • http://google.com
Koliko kostaju ciklidi?
« Odgovori #5 u: Listopad 06, 2007, 21:19:00 poslijepodne »

Teško da će ti netko moći reći točnu cijenu tih riba jer su cijene u rasponu ovisno o ribi i njihovoj veličini, što je riba veća raste i cijena. Pobliže ti mogu reći da riba na drugoj slici dođe oko 50.00 kn, na trećoj 40.00 kn s time da je imaju neki ljudi na forumu i za manji iznos. Četvrta fotka od 60.00 pa do 200.00-300.00 kn, šesta fotka od 10.00 kn ndalje.Sedma,jedanaesta,trinaesta,šesnaesta od 40.00 kn pa do 65.00, trinaesta slika 40.00 kn što se tiče shopova, vjerojatno preko foruma i manje. Nije mi se dalo tražit točne nazive pa sam ti napisala po fotkama po redu, za ostale neznam cijene.

Nadam se da će ti pomoći, ako kupuješ ribu preko foruma proći ćeš jeftinije, a postoji mogućnost i da se organizira prijevoz.

Nadam se da ne misliš stavit sve te ribe u isti akvarij , jer si ti tu svašta nabacao od Amerike pa sve do Afrike.-

Još sam nešto zaboravila, što se tiče Afričkih ciklida nemaš brige za ova četri sata puta, oni su izdržljive ribe.Edited by: bazoa
Zagreb/G.Vrapče

Offline korni

• Punopravni član
Koliko kostaju ciklidi?
« Odgovori #6 u: Listopad 06, 2007, 21:36:00 poslijepodne »
mariorasic dakle kao sto bazoa kaze odluci se najprije kakav akvarij zelisraditi. ribe su zadnja stavka na tom putu.izbor riba ne ovisi samo o geografskom podrijetlu vec i o temperamentu ribe. neke od navedenih riba nece podnijeti nijednu drugu u akvariju, a za neke ces trebati cijelo jato da bi se normalno ponasale. mozda su ti afrikanci zbilj anajbolji izbor za pocetak a ima par ljudi tu na forumu koji uzgajaju te ribe i vrlo povoljno ih mozes dobiti. sretno!
Zagreb

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
Koliko kostaju ciklidi?
« Odgovori #7 u: Listopad 06, 2007, 23:16:00 poslijepodne »

Citat: korni
Mastino imas krasnu jubilarku od ravno 2000 poruka! Cestitam!

nisam ni skuzio da ih je toliko, tnx

Citat: bazoa
Nadam se da ne misliš stavit sve te ribe u isti akvarij , jer si ti tu svašta nabacao od Amerike pa sve do Afrike.

Citat: korni
mariorasic dakle kao sto bazoa kaze odluci se najprije kakav akvarij zelisraditi. ribe su zadnja stavka na tom putu.izbor riba ne ovisi samo o geografskom podrijetlu vec i o temperamentu ribe.
slazem se da najprije treba odluciti kakav ce biti akvarij ali po meni se treba i znati koje ce ribe ici u njega i prema tome se ravnati... npr. na prvoj slici je Nimbochromis Venustus koji naraste i do 25-30cm (min. 1M+3F), Frontosa (1M+2F) dogura i do 40cm, Cyrtocara Moorii izmedju 20 i 25cm (jatna riba i najmanje ih mora biti 6), to je ono sta sam zapamtio od izabranih riba sa slika, uglavnom za takve ribe ne ide tank manji od 400-500L...

prije svega mislim da bi nam trebao reci koliko veliki tank mislis raditi pa cemo u skladu s time i dalje savjetovati... koje bi bile mjere akvarija?

Offline mariorasic

• Novi član
  • *
Koliko kostaju ciklidi?
« Odgovori #8 u: Listopad 07, 2007, 01:16:00 prijepodne »
Ma ja cu nabaviti akvarij od 200 l.Na netu sam nasao ove slike riba koje mi se svidaju.I sad mislim akvarij napraviti ovisno o vrstama koje ce biti unutra.Ja sam nasao slike i sad mi je svejedno koje ce od tih vrsta riba biti unutra jer su mi sve podjednako zanimljive i podjednako ih zelim u akvariju.Pa sam zato stavio ove slike pa da mi vi pomognete u izboru.Ako su te ribe izdrzljive u cemu da ih ponesem od zg do broda?Zapocetak mislim kupiti oko 6 riba.

Offline korni

• Punopravni član
Koliko kostaju ciklidi?
« Odgovori #9 u: Listopad 07, 2007, 01:51:00 prijepodne »

Mozes prenositiu vrecici u kojoj ih kupis pa to zamotati u novinski papir u vise slojeva da odrzi toplinu. A mozes i u termos boci vecih dimenzija, u vecoj staklenki omotanoj papirom, u termoizoliranoj torbi, ruksaku natrpanom papirima, friziderkutijiitd.

Vidio sam i da postoje tabletice s vezanim kisikom koje se ubaci u vodu i oslobodi se doza kisika u vodu za duzih putovanja.

Nisu ti te ribe tako osjetljive da ne bi izdrzalje par sati voznje, pa cak i pola dana ili dan. Samo povremeno promuckaj povrsinu da im udje koja molekula kisika pod vodu. Veci je problem odrzavanje temperature.

Evo nesto konkretno:ja bi na tvom mjestu u 200litara nacinio malawi. Sarene ribe, zanimljive, jednostavan setup a puno radosti.
Zagreb

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
Koliko kostaju ciklidi?
« Odgovori #10 u: Listopad 07, 2007, 01:55:00 prijepodne »
Posto si u prijasnjem postu stavio vecinu slika ciklida iz jezera Malawi, za tvoj AQ bi ti preporucio da se toga i drzis, odabir Malawi M'Buna, omjer musko-zenski 1M+3-4Z u tom omjeru bi mogao u 200 litara staviti 4-5 vrsta. Bilo bi pozeljno ubaciti sve ribe odjednom ako je moguce...

Offline mariorasic

• Novi član
  • *
Koliko kostaju ciklidi?
« Odgovori #11 u: Listopad 07, 2007, 10:09:00 prijepodne »

Znaci ako sam dobro skuzio u akvarij bi bilo 4 vrste:od svake muzijak i 3 zenke.Znaci 16 riba?

I ima zoo shopova koji rade dostavu jer sam vidio samo se ne mogu sjetiti koji su to.

Offline Njofra

• Punopravni član
Koliko kostaju ciklidi?
« Odgovori #12 u: Listopad 07, 2007, 13:45:00 poslijepodne »
Dostavu ima Ljubimac ali on ne dostavlja ribe,teško da neko ima dostavu za ribe.Nije problem,mogu one dugo izdržati samo ih treba dobro zapakirat i po mogučnosti da se stavi kisik.U 200 litara najbolje Malawi iako bi i Tropheusi sa 4 slike dobro sijeli.Samo Tropheusa se uzima barem 10 komada a cijena ovih sa 4 slike je 25-30 eura.
Još jedna stvar je ta da je ipak najbolje osobno doć u dučan i dobro pogledat u kakvom su stanju ribe i dobro odabrat,..tak da zaboravi dostavu.Sjedni na bus dobro nek ti zapakiraju u čim više vrečica i mogu one pol dana bez problema,...ciklidi su izdržljive ribe.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
Koliko kostaju ciklidi?
« Odgovori #13 u: Listopad 07, 2007, 14:34:00 poslijepodne »
ja znam da je meni vili slao ribe u Split. tako da probas njih pitati dali mogu staviti ribe na bus.
ribe bez problema mogu stajati u vrecici 10tak sati ako su dobro zapakirane.

Split / Hrvatska

Offline Njofra

• Punopravni član
Koliko kostaju ciklidi?
« Odgovori #14 u: Listopad 07, 2007, 14:59:00 poslijepodne »
Eh Stippy ti si specijalna mušterija .A moguče da šalju ,al neznam za to.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline dado-zg

• Punopravni član
Koliko kostaju ciklidi?
« Odgovori #15 u: Listopad 07, 2007, 15:10:00 poslijepodne »
Posto je akvarij od 200l ja bi ti preporucio da stavis malawi ciklide.A vecinom su oni na tvojim slikama.
Ja bi stavio:
Labidochromis caeruleus(slika 3 i 5)
Pseudotropheu demason(slika13)
Pseudotropheus cabro(slika 15),
i po mom izboru:

Pseudotropheus saulosi:

Pseudotropheus kingsize:

Labidochromis hongi:

Pseudotropheus lombardoi

Melanochromis maingano:

Evo kak izgleda tank sa malawcima:

Lijep pozdrav i sretno!

Offline mariorasic

• Novi član
  • *
Koliko kostaju ciklidi?
« Odgovori #16 u: Listopad 09, 2007, 20:23:00 poslijepodne »

Jos par pitanja:zena u zoo shopu mi je rekla da prokuham vodu.Kako i u cemu da prokuham 200 litara vode?

Da li umjesto prokuhavanja mogu doci neki preparati koji reguliraju vodu?Sto je sa onim aquasafeom?

Sto je sa vodom iz bunara?Da li je ona bolja?

Zasto ciklidi ne idu sa biljkama?

Offline dano

• Novi član
  • *
Koliko kostaju ciklidi?
« Odgovori #17 u: Listopad 10, 2007, 00:30:00 prijepodne »
Za za prokuhas vodu mislim da ne treba inace neznam za tu vasu vodu ali malawi trazu tvrdu vodu pa talo da ntreba je kuhati mozes je samo ostaviti  da otsoji neki dan pa onda u akvarij.A sto se tice kuhanja neznam zasto ti to rekla.??? A sa biljkama malavi ne da ne ide nego ces ostati bez trave.Ali mozes posaditi anubias nana,valensnerije i jos neki vid koj nece ga pojesti sa jakoim stablom i debeli list.Mada ces se malo potruditi da je dobro zasadis da ne bi mogli da je otkopaju.Sve je stvar ukusa malawi sa biljkama ili bez.
budi dobar da ne budes !!!!!

Offline emokrizantemo

• Punopravni član
  • **
Koliko kostaju ciklidi?
« Odgovori #18 u: Listopad 12, 2007, 00:40:00 prijepodne »
Iskustvo mi kaže da je aquasafe sasvim dovoljan. Prokuhavanjem uklanjaš dio kalcija, a time i tvrdoća vode opada, što za Malawi nije potrebno.
Izvještaj iz najvećeg akvarija na svijetu.