Srpanj 21, 2025, 20:49:07 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Salvinia natans  (Posjeta: 2099 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline hamacama

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Salvinia natans
« u: Listopad 01, 2007, 22:25:00 poslijepodne »

Zanima me kako se održava,npr. koliko je svjetlosti potrevno, treba li stavljati neko gnojivo, kako se razmnožava i sve ostalo što znate.

Offline speedcats

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Salvinia natans
« Odgovori #1 u: Listopad 01, 2007, 23:50:00 poslijepodne »
Pročitao sam na netu (wikipedia) da treba dosta topline (u akvariju to ima) i hranjivih tvari. U prirodi se nalazi u sporo tekučim vodama i starim vodama (valjda barama).
Za svjetlost ne znam ali mislim da ga treba puno.

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Salvinia natans
« Odgovori #2 u: Listopad 02, 2007, 01:08:00 prijepodne »
Salvinia natans je srednje zahtjevna biljka. Treba imatipuno svjetla ivoda se moraprignojavati inace nece rasti i relativno brzo ce propadati. Iz mog iskustva nesto je zahtjevnija od Pistie stratiotes, osjetljivija je i malo sporije raste. Razmnozava se slicno kao P.stratiotes, pomocu vrijeza. Povrsina vode bi trebala biti sto mirnija jerako se list potopi (dlacice na listu se natope vodom) biljka pocne truliti. S.natans za razliku od P.stratiotes nema tako fine dlacice na liscu pa ju je lakse "smociti".
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline hamacama

• Punopravni član
  • **
Salvinia natans
« Odgovori #3 u: Listopad 02, 2007, 19:11:00 poslijepodne »
Hvala ljudi. Nikad nisam imala vodenu biljku tako da sam totalni početnik pa mi to treba pobliže objasnitiKako i s čime se prignojava, kako se razmnožava pomoću vrijeza ( he, hei što je to), kako znam da nije prenapučeno (jel mogu biti jedna do druge ili mora imati "lufta")...

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Salvinia natans
« Odgovori #4 u: Listopad 02, 2007, 19:47:00 poslijepodne »

Za pocetak procitaj vodic za pocetnike u akvaristici koji mozes skinuti na naslovnici pa onda pitaj sto ti nije jasno. Bilje se prignojava dodavanjem tekucih gnojiva za akvaristiku (mikroelemenata i makroelemenata) u vodu. Takva gnojiva mozes kupiti u bolje opremljenom pet shop-u. Vriježe su "niti" koje se sire oko biljke i na njihovim vrhovima se stvaraju nove biljke. Plutajuce bilje zaklanja svjetlost ostalom akvarijskom bilju (na dnu), tako da se ono cesto mora prorjedivati.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org