Studeni 06, 2025, 13:02:18 poslijepodneNajnoviji Član: bota

Autor Tema: slazemo skolski akvarij s ciklidima  (Posjeta: 3561 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline korni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
slazemo skolski akvarij s ciklidima
« Odgovori #25 u: Rujan 30, 2007, 11:51:00 prijepodne »

Otkud sad tri calvusa? Valjda dva calvusa i uznjih par brichardia, navedeni leleupi i sigurno cu jos potraziti jednog leleupija da bude par. Jel to previse?

Radim umjetnu stijenu, trebaju li tanganyikanci sklonista?
Zagreb

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #26 u: Rujan 30, 2007, 12:16:00 poslijepodne »

Nije previse. Ja ne bih stavljao stijenu jer ce ti oduzet mjesta u akvariju, jedino ak je siri pa ce bit mjesta za nju.

Sklonista su pozeljna. Stavis pijeska, kamenja mozda anubias ak nabavis i evo ti eldorado za ribe.

Nisu ti oni bas komplicirani, i bez hranjenja neko vrijeme nis im nece biti. Vole nasu pipovacu jer je voda tvrda a to im pase, mozes stavit neki kamen vapnenackog porijekla, i stavi jaci filter.

Tanga je zakon.

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
« Odgovori #27 u: Rujan 30, 2007, 13:40:00 poslijepodne »

Dečki, svaka čast!

Drago mi je da ste se dogovorili na ljudski način. Korni, želim ti sreću s školskim ciklidnim akvarijem i samo žicaj - pa kaj, tko daruje, dobro je dao. Mislim da smo svi ionak na akvarij.net-u poznati po tome da si međusobno pomažemo i poklanjamo, a zarada i profitnikoga previše ne opterećuje. A ni ulupana lova.

Sorry na offtopicu.

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Rujan 30, 2007, 16:43:00 poslijepodne »

Citat: korni

Otkud sad tri calvusa?

Tri mušketira su u igri od samoga početka.  

Offline korni

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Rujan 30, 2007, 22:13:00 poslijepodne »

Citat: Irusnjak
Tri mušketira su u igri od samoga početka.

upsss. mislio sam da se radi o paru. evo vidis brzopletost. kud s trecim? imas li jos koga u vidu? mislim da ne treba u tako mali akvarij stavljati vise od parova. ostavio bih malo prostora akokasnije naleti jos koja vrsta pa da se ne guraju. drugo misljenje?
Zagreb

Offline korni

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Rujan 30, 2007, 22:17:00 poslijepodne »

imamove vrste pijeska na raspolaganju: kvarcni zuti vrlo fini, kvarcni srednje granulacije tamno sivi, rijecni svijetlo sivirazlicite granulacije vjerojatno vapnenac i drugi minerali. sto bi preporucili?

E&D, fala na podrsci!

Malky, stijena koju sam zamislio podijelila bi akvarij na dva uskai visoka dijela po duzoj osnovi akvarija, tako da stanovnici ne bi gotovo uopce imali utjecaja jedni na druge. Kako ce ispasti na koncu ne mogu znati dok ne realiziram ideju. Filter je zasad takav kakav je jer nemamo drugi ali kad jednom stvar krene mozda se nabavi i jaci.Edited by: korni
Zagreb

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Rujan 30, 2007, 22:25:00 poslijepodne »
Korni, od mene idu sva trojica i molim što prije! Idealno bi bilo sutra/prekosutra pa se javi  

Offline korni

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Rujan 30, 2007, 22:45:00 poslijepodne »

Ok, ok, Irusnjak. Cujemo se. Dok tanganyika ne zaciklira stajat ce medju platijima.
Zagreb

Offline korni

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Listopad 01, 2007, 20:52:00 poslijepodne »

Na znanje svima zainteresiranima: usprkos pocetnim nesporazumima calvusice ipak krenuti u skolu.Zahvala Irusnjaku i na ribama i na gomili savjeta oko tanganyike koje mi je danas prezentirao.Naravno tu i Roni ima dobrog udjela, a Irusnjak zna o cemu govorim.

A sto je najzanimljivije od svega: igra koincidencije -Irusnjakov junior zacijelo ce ici u ovu skolu! A mozdace i hraniti te calvuse ako pozive. I eto pravog dokaza kako se isplati ulagati u djecu. Kad tad ti se to vrati!

Sad jos treba upisati u skolu brichardie i leleupija, no s tim nema zurbe jer akvarij jos nije ni zacikliran.

Pa apeliram na vas ostale nepopravljive poklonike Tanganyika jezera, ukoliko zelite koju ribu viska nastaniti u ovom akvariju, a smatrate da ce ici uz navedene slobodno se javite na PP ostalo cemo sve urediti. Ne da mi se otvarati posebnu akciju zbog ovoga jermislim da ima dovoljno kandidata za donacije i na ovaj nacin.

Kad sam danas spomenuo u skoli da stizu endemicne africke vrste samo su se culi uzdasi odobravanja i iscekivanja nepoznatog. Tome se i ja pridruzujem jer kad sam vidio calvuse uzivo shvatio sam njihovu akvaristicku vrijednost.
Zagreb

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Listopad 02, 2007, 10:50:00 prijepodne »
Tako je, Calvusi otplivali na Trešnjevku pa će nakon par tjedana u školu u Sesvete na drugi kraj grada. Popil Korni i ja kavicu, malo pročavrljali na temu te između ostalog prijedlog je da otvori temu u AkvarijNET akcijama ali se čovjek ne da nagovoriti. Ajmo dalje Korni s izvještavanjem jer napreduješ brzo iz dana u dan  

Offline korni

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Listopad 02, 2007, 23:17:00 poslijepodne »

Evo stigao i leleupi! Malo ocerupan, ali zilav je on/ona.Iako je dosao iz Malkyjevih ruku cuo sam da je i to riba Ronijevog akvatorija. E pa Roni valjda cemojednom koju ribu i direknoprimopredat, a ne preko posrednika.

Tanganyika... male su to ribice u usporedbi s amerima. Nisam znao priznajem. Gotovo da pripadaju u dwarf ciklide. Kad ih se gleda na fotkama ne moze se dobiti pravi dojam o velicini pa cak ni kad pise duzina ribe. Sad mi je jasno kad su mi rekli da moze i do desetak probranih riba na tu litrazu tanganyike.

Naravno stigla mi je danas i gomila gupija, platija, svertova za napuniti drugi akvarij sa biljem i zivorotkama. Hvala redom svima: Renti, Malkyju, Ribovlasniku, Giti, Danchi sto su sudjelovali i bili strpljivi zbog svega.

Irusnjak i Roni su vec dobili svoju tekucu zahvalu, pa da ne spominjem ponovo.

Sad cekam jos brichardie i pripremam stijenu i akvarij za cikliranje.

Jedino prosim lijepo jos nam nedostaje bilja za popuniti prvi tank. Dakle jednostavno i brzorastuce bilje je pozeljno. Neki od vas su mi vec obecali pa cekam da se to razraste i pobere.

Do citanja!

Zagreb

Offline Roni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #36 u: Listopad 02, 2007, 23:27:00 poslijepodne »

Evo stigao i leleupi! Malo ocerupan, ali zilav je on/ona.Iako je dosao iz Malkyjevih ruku cuo sam da je i to riba Ronijevog akvatorija. E pa Roni valjda cemojednom koju ribu i direknoprimopredat, a ne preko posrednika.
Ženka je ak je moja. P zar je moguće da će se ribe koje su nekoć živjele opet naći zajedno? Looool super

Citat:

Irusnjak i Roni su vec dobili svoju tekucu zahvalu, pa da ne spominjem ponovo.

Roni nije dobio tekuću zahvalu, ali dogovorit ćemo se već :)

E btw, ostalo mi nešto kamenja i budem još pogledao pa ak će trebati recite.
http://www.roni-reef.com (nema više, recesija je)

Offline korni

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Listopad 02, 2007, 23:31:00 poslijepodne »

Je, zenka je, i tvoja bivsa. Mali je svijet.

A di si ti Roni cul da se pifa moze za kamenje mijenjat?
Zagreb

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Listopad 03, 2007, 14:50:00 poslijepodne »
...prezaposlen sam ovih dana i nisam stigao obavijestiti Ronija da mu je kod mene hladna piva-dvije-tri, a imamo dogovor za kamenčić dva od prije pa ću mu i pifkana predati...

živjeli  

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #39 u: Listopad 03, 2007, 14:53:00 poslijepodne »
BTW pozdrav iz Osijeka! Nalazim se 20-ak metara od Profi23 ali nemamo vremena se naći jer radimo obadvojica  

P.S. Drugi put čemo se naći  

Offline korni

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Listopad 03, 2007, 17:44:00 poslijepodne »

Malky, koliko god smo se mi sinoc dobro ispricali i fino nasmijali na racun kojekakvih riba, ali svi tretmani koje je leleupi prosao u zadnje vrijeme ocito su bili previse jer sam jutros pronasao leleupija bezivotnog. Ocito ocerupane peraje, ceste promjene akvarija i raznih voda, nisu djelovale dobro na njega. Bas mi je zao jer uz egzoticne calvuse ova bi riba bila lijepi kontrast u tonu.

Dakle traga se dalje za tanganyikancima...

ps- da ste vidjeli klince jutros kad su stigle zivorotke! To brojno i sareno drustvance je doslovce odusevilo djecu i to od najmanjih s barbikama i crtankama do onih vecih kojima je svijet sirom otvorio vrata spoznaje.

Zagreb

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #41 u: Listopad 03, 2007, 19:20:00 poslijepodne »

Malky, koliko god smo se mi sinoc dobro ispricali i fino nasmijali na racun kojekakvih riba, ali svi tretmani koje je leleupi prosao u zadnje vrijeme ocito su bili previse jer sam jutros pronasao leleupija bezivotnog. Ocito ocerupane peraje, ceste promjene akvarija i raznih voda, nisu djelovale dobro na njega. Bas mi je zao jer uz egzoticne calvuse ova bi riba bila lijepi kontrast u tonu.

Bas steta, jednostavno mu nije bilo sudeno. Moj ga je terminator stalno ganjal po akvariju i nije mu dal mira. Al u biljnom je frajer odmah sve pokopal van, steta bas sam mislio da ce mu tu bit ok.

Offline korni

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Listopad 03, 2007, 21:51:00 poslijepodne »
I meni je bas zao. Svidjela mi se ribica. Ali cim je usla u akvarij sakrila se iza kamena i ujutro sam je nasao ukocenu sa rastvorenim ustima. Nelijepa slika. Ali zivot ide dalje. Bit ce jos riba...
Zagreb