Svibanj 04, 2025, 13:18:10 poslijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: grijanje terarija  (Posjeta: 5897 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline micato

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
grijanje terarija
« u: Rujan 23, 2007, 15:06:00 poslijepodne »
nisam znao di da stavim temu pa sam stavio ovdje.
ovak, imam problem kaj se tice grijanja terarija. temperatura u sobi mi se po noci spusta na oko 16'C (ne radi mi radijator zasad i izolacija je koma), tj u terariju je 16 bilo ujutro. tak da ce po zimi bit isto tak negdje jer mi grijanje po noci ne radi. e sad, neznam kakav grijac da stavim u terarij; grijac u obliku folije, kabel grijac, night glo, mozda infracrvena lampa. u terariju je bradata agama. i za drugi terarij trebam isto neki grijac. taj terarij je 60*35*35 (u njemu je isto bradata ali mala).
evo slika:

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
grijanje terarija
« Odgovori #1 u: Rujan 23, 2007, 15:15:00 poslijepodne »
Pa stavi night glo ili heat glo (infra crvena lampa), to bi ti trebalo pomoć a ta svjetlost ne smeta gušteru dok spava.
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline micato

• Punopravni član
grijanje terarija
« Odgovori #2 u: Rujan 23, 2007, 18:52:00 poslijepodne »
imam night glo u vecem terariju, a za manji neznam kaj da stavim jer je rasvjeta izvan terarija. a nisam znao dal mogu stavit infra crvenu lampu. kolko watta treba bit? ima 50, 75, 100 i 150W (exo terra). jel 50 dovoljno?

Offline Zluf

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
    • flertanje
grijanje terarija
« Odgovori #3 u: Rujan 23, 2007, 18:59:00 poslijepodne »
Pa nebu mu niš bilo ak je noćna temperatura cca 16 stupnjeva.U Australiji je velika razlika između dnevne i noćne temperature.

Offline micato

• Punopravni član
grijanje terarija
« Odgovori #4 u: Rujan 23, 2007, 19:06:00 poslijepodne »
a znam to da su velike razlike u temperaturi i da mora bit razlika između dnevne i nocne oko 10'C. al treba mu 2 sata treba da se ''odledi'' ujutro i pomakne. pa sam mu malo mislio podic temperaturu nekim grijacem ili nocnom lampom.

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
grijanje terarija
« Odgovori #5 u: Rujan 23, 2007, 19:41:00 poslijepodne »
Pa zašto u mali terarij ne staviš rasvjetu unutra? ako misliš da će se opeč nabavi ono zaštitno glo. A infra red ti je dovoljno 50w, iman je ja (iako je nisan baš koristija) i grije ko luda.
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline micato

• Punopravni član
grijanje terarija
« Odgovori #6 u: Rujan 23, 2007, 20:10:00 poslijepodne »

a nisam stavio unutra jer je samo 35 cm visok, i staklo je gore:

jedino da stavim usko grlo i malu reflektoricu, a takvu nebudem naso infracrvenu. ova reflektorica grije preko mrezice. kupit cu onda infrared, bit ce vani zasad, a morat cu i uskoro napravit veci terarij pa cu i napravit drukciji poklopac i rasvjetu kak spada.

usput da pitam cime rezete staklo, kakav rezac koristite. ja imam onaj s 6 kotacica koji se mijenjaju kad se jedan istrosi, i nije bas nekaj. a i star je vec prilicno. s njim mi bas i nejde.

Edited by: micato

Offline Slavac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • I'm only scary 'cos I'm Hairy.
grijanje terarija
« Odgovori #7 u: Rujan 23, 2007, 21:14:00 poslijepodne »

Sto se tice rezanja zaboravi na "ozbiljnije" rezanje svega debljeg od 4mm.........barem sa nozom od 50-tak kuna.

malo sam razgovarao sa svojim staklarom jer sam vidio da ima noz skoro isti kao moj ,a reze staklo ko papir.Onda me je covjek pitao koliko sam ga platio ..............rekoh 28kn .Samo mi se nasmijao i rekao da je njegov 1000.........to su ti neke dijamantne ostrice ...bla,bla,bla

Btw. stavi 50w kako je gumi i rekao

Edited by: Slavac
ZG-istok

Offline micato

• Punopravni član
grijanje terarija
« Odgovori #8 u: Rujan 23, 2007, 21:23:00 poslijepodne »
naso sam neki rezac na netu proizvodi toyo, na e-bayu je 20-30$
rezač: http://www.khue.com/dept/cutt/tstrait.htm

ok stavit cu 50W. hvala

Offline cactus

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Neo
grijanje terarija
« Odgovori #9 u: Rujan 23, 2007, 21:50:00 poslijepodne »
nemoj stavljati grijace nego grij zaruljama, i na suncu gusteru treba vremena dok se zagrije ujutro, posto ti je mali terarij nizak bolje zarulje drzi tako vani, mozes isto malom stavit nightglo, stvar je simulacije uvjeta u prirodi i postoje odstupanja u temp. nista nije idealno, bitno da se tokom zagrijavanja postigne zadovoljavajuca temp., sto se tice rezanja stakla rade daj staklaru...