Srpanj 30, 2025, 23:40:52 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Vasa najsmjesnija zgoda s akvarijem  (Posjeta: 4776 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ninina mama

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Vasa najsmjesnija zgoda s akvarijem
« Odgovori #25 u: Prosinac 28, 2007, 00:39:00 prijepodne »
Sory sto kasnim sa odgovorom... Ovih dana... Hm...

A ta "ribetina" je bio novokupljeni muzijak ... hm ... GUPI!

Doduse malo egzoticnije za nase uvjete... Zuti... Prekrasan... I ocigledno izdrzljiv...

Poslije ovog dogadjaja je dva dana bio normalno u aq, a onda prezivjeo 120km putovanja i sad sretno pliva u nekoj drugoj barici... Nije primjecena tendencija vertikalnom plivanju...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #26 u: Siječanj 02, 2008, 21:28:00 poslijepodne »

zakon!

"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline denis.h

• Punopravni član
  • **
  • Dob: 45
« Odgovori #27 u: Siječanj 03, 2008, 13:13:00 poslijepodne »

vrijeme radnje prije trigodine:

prvi aq, postavljen prije tri dana, nemogu više čekat da ubacim pokoju ribicu pa taman naletim na frenda koji mi da par gupija (ne večih od centimetra) jer ih ima milijardu :)

drugo jutro nema niti jednog gupija ???

lud ko šlapa!! u aq ima samo dvije biljke visine petnajstak cm i 120 litara vode a poklopac na njemu....

nakon par sati skužim da (samo ja valjda jedini na svijetu) imam deblje crijevo od filtera nego ribice.....ostalo Vam je jasno....

...ne bi vjerovali ali sve su ostale žive....Edited by: denis.h

Offline nemo_st

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Siječanj 03, 2008, 20:04:00 poslijepodne »

Citat: majadl

dolazim u dnevni boravak jutro oko 9.00

palin sviću na akvariju a ono fali oko 30 litara vode

ja u čudu u panici gledan okolo a okolo sve suvo nigdi kapi vode

zoven ûenu,mater,brata sve u kući niko nema pojma svi se čude vode fali

nigdi ne curi a sve suvo

zovnem kuma kum gleda, virka ,nadolijemo vodu idalje nigdi ne curi

ionda kum donese zaključak "ribe imale tulum i popile vodu"

ni dan danas ne znamo di je otiöla voda

SF

Offline nikily

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: R'lyeh
  • She's lost control
    • Chaos in motion
« Odgovori #29 u: Siječanj 03, 2008, 21:02:00 poslijepodne »

ovo je bilo prije par godina...

imala sam mali akvarij od 20l i unutra jednog betta muzjaka i 2 zenkice. sve je bilo super prvih nekoliko tjedana dok se nisu pocele pojavljivat alge. imala sam jedino onaj veeeliki magnet za ciscenje stakla i nad njim sam bdjela cijelo vrijeme jer mi je bio neka vrsta vlastitog obecanja da cu si kupit pirane jednog dana...i sad, meni - kao uvijek, nista cudno - padne na pamet da sa tim idem rovat po staklu i ribat alge... i krenem ja prvo sa onim magnetom koji ide u vodu. ali jedna zenka je bila strasno dosadna i nije se htjela maknut od tog magneta. stalno se gurala iznad njega. i sad, ja se ne zelim fajtat sa njom nego odlucim nastavit posao... kad je drugi magnet povukao ovaj u vodi... poletio je cijeli akvarij prema tom magnetu! a kad su se spojili cuo se samo jedan tres i riba (plus pola vode iz akvarija) je jednostavno izletila iz akvaca! kao da je netko ukljucio vodoskok ispod nje...

ja imam traume od ciscenja akvarija od tog dana a ribek se uzasno boji magneta...

Offline elov

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Siječanj 07, 2008, 18:56:00 poslijepodne »
Se je to lepo i šalno,nism zanal kam sa slikama ,nama je bilo jako smešno zabvljal nas je 10-etak min!Novi u akvariju:

Sad se nas troje nemremo dogovorit jeli M ili Ž

volim hobi

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
« Odgovori #31 u: Siječanj 07, 2008, 19:46:00 poslijepodne »

ma nije to ništa

imo sam ja prije par godina ono pocetnik totalni 12l akvarij zlatne a i tu se našao jedan pleho iz dana u dan sve je bolje rastao al nisam nikakve promjene primjećivao jer se skrivao u kućici (keramičkoj) i onda ja jedne večeri bos upadnem u sobu gledam aq i mislim si...pa di je taj pleco (a pod nožnim palcem mi nešto hrapavo)
gledam ja i dalje a ono njega nema.podignem kućicu a njega nema pa šta je ovo... i
onda primijetim....aaaaaaaaa nekaj mi se miče pod nogama a bio je to on - 10 centimetarni pleco.covjece stal sam na pleca nist nisam skužil dok se nije počel micatisti sam ga tren uhvatio za rep i bacio u aq....dan poslije je uginuo

a kasnije sam imo još jednog pleca za kojeg sam mislio da je ancitrus i taj je iskočio iz aq-a i razbio žarulju a staklo sve po akvariju (vjerovali ili ne živa je istina)

pegaC
Prelog

Offline mariba

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #32 u: Siječanj 22, 2008, 17:13:00 poslijepodne »
Mene je danas ravno u usta zveknuo sijamski algojed od 12 cm dok sam kopala po akvariju s rukom do ramena u vodi i facom tik do povrsine.  Valjda sam ga uplasila pa je iskocio iz vode...  dobro da mi usta nisu bila otvorena   ovako mi je samo ostao onaj ljigavi miris i okus sirove ribe, fuj  

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
« Odgovori #33 u: Siječanj 22, 2008, 23:00:00 poslijepodne »
Čovječe...fuj...sva sreća da ga nisi progutala...   Kad smo već kod plecha...i sličnih riba...
Nije smješno ustvari...ali ima sretan kraj... Jedna moja...hmm...poznanica je nešto kopala po akvariju...i izvadila je dva gibicepsa od 10-ak cm u manje posude... kad je bila gotova vratila je u akvarij...samo jednog...drugi je cijelu noć bila u plitkoj posudi s otprilike pola litre vode...skoro da su mu peraje virile van...   Kad je ujutro primjećen...vratila ga je u akvarij...i ribetini ništa...   Još sad živi...ima 20 cm...
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Odg: Vasa najsmjesnija zgoda s akvarijem
« Odgovori #34 u: Travanj 08, 2009, 18:34:57 poslijepodne »
Znam da je ova tema stara, ali mislim i da je bezvremenska, pa nece smetati sto je podizem... :up:

Imam jednu pricicu, koja mozda nije najsmjesnija zgoda, ali je svakako zanimljiva.

Naime, pred Novu godinu sam imala veliku premetacinu u aq. Naravno to se mojim plehicima nikako nije svidjelom, pa su mi to jasno stavljali do znanja ludjackim netjerivanjem po aq.
Onda je uslijedio moj odlazak od kuce na duze vrijeme. I tako su oni divljali naokolo da bi privukli neciju paznju. No kako je muz bio sam doma, najcesce ga nije niti bilo u kuci, pa su vratolomije radili bespotrebno. I tako se moj veci plehic (22cm) odlucio na najvecu egzibiciju.

Iskocio je van!!! :o Njegova je sreca bila sto je upao u kantu punu lece, koju je moj dragi mislio da treba cuvati (kad sam mu rekla da povadi iz drugog aq). Doduse, nesreca je bila sto je to bilo ono vrijeme kad nije bilo plina (citaj: grijanja), pa je sa ugodnih akvarijskih 26 iskocio u ledenih 12 stupnjeva C... :punch:

I tamo prezivio vikend, a onda bio vracan natrag. Muz veli da se ni mrdnuo nije dok ga je rukom prenosio natrag. :P

Naravno jos je ziv i zdrav i za moj ukus mozda malo prezivahan... :D

Vidite slicnost sa onim gupijem? :clown:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline sara16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
Odg: Vasa najsmjesnija zgoda s akvarijem
« Odgovori #35 u: Travanj 08, 2009, 22:22:59 poslijepodne »
Vidite slicnost sa onim gupijem? :clown:

i s gupijem i s wikijevom pričom...izgleda da su ti gibicepsi i plehići žilavi babci (bapci???, ko bi znao)...

a tih smješnih priča uvijek ima kolko očeš i svakoj se dobro nasmiješ... :star:

tak sam ja nabavila jabučare...ujutro se probudim i odma pred akvarij i razmatram...skužim da ih dio fali, al mislim možda su pod panjem ili sam ja još umorna i krenem prema kupaonici, al čujem neku zanimljivu raspravu u boravku-ukucani se čude:'kaj je ovo????'...produžim ja do boravka, a ono 3 jabučara u tegli, svi zajedno sljepljeni...ja se počnem smijat, pokupim ih i kažem to je moje...a svi u smijeh...
okolica Zaprešića