Kolovoz 14, 2025, 19:26:48 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Skalari u depresoji  (Posjeta: 1135 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DANNY

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Skalari u depresoji
« u: Rujan 16, 2007, 15:21:00 poslijepodne »

Nakon tri dana normalnog ponašanja skalari su se povukli ispod panja i gotovo da ne izlaze,možda ih nerviraju živahne zebrice i guppyji,a možda su bolesni.Ima ih tri i mladi su. Ostale ribe su živahne i zdrave! Pomagajte!
DANNY

Offline duda

• Punopravni član
Skalari u depresoji
« Odgovori #1 u: Rujan 16, 2007, 16:05:00 poslijepodne »

DANNY dobro došao!

Kolega to je premalo podataka da bi se znalo šta je... koliko ti je aq star? jesi tek stavio ribe? kažeš nakon 3 dana normalnog ponašanja.. to znači da si ih stavio pred 3 dana ili..? ako da moguče da se nisu aklimatizirali? kakva je filtracija? dali dođu jesti? velim malo više podataka... koja je temp u aq? jesi primjetio da ih tko od ribica terorizira? dosta kolega se žalilo na te zebrice...

Offline vincent

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Skalari u depresoji
« Odgovori #2 u: Rujan 16, 2007, 19:15:00 poslijepodne »
ne želim bit "onaj sa groznim vijestima", ali meni se to dogodilo jednom i nažalost ubrzo je uginuo. ne znači da je to i tu slučaj. napiši sve kaj je duda rekla, ali čisto moguće da ih nerviraju ostale ribe. je li akvarij dobro zasađen?
"Biti lud ima i svojih prednosti, kojih su samo luđaci svjesni."

Offline DANNY

• Punopravni član
Skalari u depresoji
« Odgovori #3 u: Rujan 16, 2007, 19:15:00 poslijepodne »
U akvariju su od utorka i bili su OK do petka,tada sam stavila tri guppyja i od onda su u depri,ne znam da li to ima veze. Ne vidim ih da jedu. Sve sam napravila kako su me savjetovali,temperatura je 26 st. filter radi OK,valjda,a i druge ribe su dobro. Akv.je nov i uredno sam čekala 2 tjedna da stavim prve ribe. Neobično je da se sve tri isto ponašaju!
DANNY

Offline DANNY

• Punopravni član
Skalari u depresoji
« Odgovori #4 u: Rujan 16, 2007, 19:16:00 poslijepodne »
Kako misliš dobro zasađen?
DANNY

Offline duda

• Punopravni član
Skalari u depresoji
« Odgovori #5 u: Rujan 16, 2007, 20:08:00 poslijepodne »
kao prvo moje isprike zbog krivoga oslovljavanja...mislila sam da je kolega.. a ono kolegica...dobro zasađen... kolega vincent pod tim misli tj htio reč dali ti je aq gusto zasađen biljem...? vidim da je to novi aq.. friško još sve... moguče da se nisu aklimatizirali... i daj malo pogledaj dali ih tko od riba terorizira... jer i to može kumovati takvom ponašanju... pa onda se okolo skrivaju... temparatura je ok... filter kolegice izvini ali nema valjda moraš znati dali ti radi... moguče da je šok... meni bi to prije izgledalo tako nego kao neka bolest... jesi malo vidjela imaju li kakvih promjena na tjelu? ima li kakvih ozljeda? prati malo njihovo ponašanje i dali če doči jesti... nadam se da su parametri vode ok.. jer da nisu onda bi i ostale ribice imale čudno ponašanje... stavljaš li inače i vitamine ribicama? imaš npr tetra vital jednom mjesečno doziraš... možda se tko javi s nekim boljim savjetom.. no meni po ovom šta si napisala ne liči da bi bila bolest neg više kao neki šok... velim malo bolje poprati njihovo ponašanje... a nebi ni škodilo provjerit parametre vode... pogotovo jer je aq još debelo frižak... Edited by: duda

Offline DANNY

• Punopravni član
Skalari u depresoji
« Odgovori #6 u: Rujan 16, 2007, 20:38:00 poslijepodne »
Hvala na savjetima! Nisam primjetila da ih netko terorizira, osim što zebrice prilično živčano plivaju pa ih to možda plaši. Parametre ne znam jer nisam kupila testove ali su valjda dobri jer je sve friško i voda je bistra. Filter radi ali je star pa ne znam je li radi dobro.Kupit ću vitamine!
DANNY

Offline Vandalka

• Punopravni član
Skalari u depresoji
« Odgovori #7 u: Rujan 16, 2007, 21:53:00 poslijepodne »
Baš zato jer je sve friško parametri mogu biti neodgovarajući
Zagreb

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Skalari u depresoji
« Odgovori #8 u: Rujan 17, 2007, 14:45:00 poslijepodne »

Meni to izgleda kao šok - i malo su prerano stavljeni u akvarij! No, prati stanje, ako uspiješ prekontroliraj vodu, i javljaj!

Da, Wellcome!

Offline guppy world

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb / 095 55 27 695
  • 095/5527 695
Skalari u depresoji
« Odgovori #9 u: Rujan 21, 2007, 19:02:00 poslijepodne »
bilo bi bolje da si prvo stavila sve ostale ribice pa tek na kraju skalare.
Mladim skalarima ako se stave prvi u akvarij, treba ostaviti barem tri tjedna do stavljanja novih ribica. (malci su "teritorijalci", a kad ih "ubaciš" u nov teritorij (čitaj akvarij) na koji se tek privikavaju, pa još ubaciš i druge ribe...
sasvim mi je jasna njihova reakcija!