Kolovoz 07, 2025, 12:43:43 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Platydoras  (Posjeta: 6210 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Vandalka

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Platydoras
« u: Rujan 15, 2007, 22:08:00 poslijepodne »

Želim jedan dodatak u akvarij- nekog soma koji se ko pijavica zakelji na staklo i ne naraste više od 10cm.

Danas sam vidla platydorasa za kojeg mije tip reko da ne naraste više od cca7 cm i da staklosisac! Mali je presladak i ak je to to kaj tražim lkupujem odmah

Ak platydoras nije staklosisac, molim neke prijedloge, i da ne naraste više od 10cm.

Aq 112lit: coryi, platy, crvene neonke, skalari, botie macracanthe
Zagreb

Offline GROF

• Urednik morske redakcije
  • Administrator
  • Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Dob: 49 Lokacija: Split
    • Grof - akvarij
Platydoras
« Odgovori #1 u: Rujan 15, 2007, 22:41:00 poslijepodne »
...platydoras nije "staklosisac".

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Platydoras
« Odgovori #2 u: Rujan 15, 2007, 23:02:00 poslijepodne »
Ja danas dobila ajmonera... Za par sati nema gdje ga nije bilo... A kad se zalijepi za staklo... Ma super je...

P.S. Nemoj me uzimati za ozbiljno... Ja sam nova...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Platydoras
« Odgovori #3 u: Rujan 15, 2007, 23:11:00 poslijepodne »

[url]http://www.malawicichlidhomepage.com/other/platydoras_costat us.html[/url]

pogledaj na ovoj adresi, ima slikice, preslatki su... Inače, malo smo progooglali i sve stranice kažu da mališe narastu do 14 ili 15 cm, i definitivno ne putuju po staklu, već su mirne i dobre ribice dna....

Offline Vandalka

• Punopravni član
Platydoras
« Odgovori #4 u: Rujan 15, 2007, 23:41:00 poslijepodne »

Da, i ja sam googlala zato i pitam jer ono kaj sam našla nije u skladu sa pričom stričeka...

Zagreb

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Platydoras
« Odgovori #5 u: Rujan 16, 2007, 00:08:00 prijepodne »
i naraste dobrano preko 7cm, moj ima oko 14-15cm onak odokativno...  
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline ribovlasnik

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Platydoras
« Odgovori #6 u: Rujan 16, 2007, 14:31:00 poslijepodne »
Sanja, vjeruj mi, kad naraste neće ti se svidjeti. Znaš po čemu to znam? Kad se sjetim izraza tvog lica pri pogledu na moje odrasle albinocory-e.... E, one su bebe prema platydorasu. Malo ćebiti prevelik za tvoj akvarij, odskakat će od malih ribica. Na tvom mjestu bih uzeo ancistrusa. Ako hoćeš, dam ti jednog sredje veličine.
Zagreb, Kvatrić

Offline Vandalka

• Punopravni član
Platydoras
« Odgovori #7 u: Rujan 16, 2007, 20:39:00 poslijepodne »

Onog od 20cm?NEĆU!!!

Joj, trebam nekog takvog nać. Volim ih gledat ko pijavice.
Zagreb

Offline TILjO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • FaceBook profile
Platydoras
« Odgovori #8 u: Rujan 16, 2007, 22:25:00 poslijepodne »

Moj prijedlog ti je ancistrus ili ajmoner. Jednako su dobri. Samo pripazi ukoliko budeš išla u nabavku ancistrusa u kakav pet shop da zaista njega i kupiš, da ti ne podvale pleća. Najbolje ti je da ga užicaš od nekog sa Foruma.

Moram reći da mi se sviđa kako platydoras izgleda... Prvi put sam sada čuo za tu ribu.
Mama Africa

Offline ribovlasnik

• Punopravni član
Platydoras
« Odgovori #9 u: Rujan 16, 2007, 22:58:00 poslijepodne »

Kaj je to tebi 20 cm?? Dražen,ti si jojpokazao koliko je 20cm? . Znaš kaj, umro sam od smijeha pročitavši tvoju zadnju poruku!!Pročitavši centimetre,pa zatim i donji red!!!!!

Maancistrus u malom akvu ima bratbratu 10 cm.

Pozdrav!
Zagreb, Kvatrić

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Platydoras
« Odgovori #10 u: Rujan 17, 2007, 01:30:00 prijepodne »
krasna riba platydoras, ako se odlucis za kupovinu znaj da je preko dana neces vidjeti osim mozda kod hranjenja a vjerovatno ni onda.
baj d vej tamanitelj puzeva da mu nijedna botia nije do peraja

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Platydoras
« Odgovori #11 u: Rujan 17, 2007, 15:00:00 poslijepodne »
Preporučam ti ancistruse - slatki su, ne rastu brzo, ne narastu veliki, a ako im je dobro, imaš i bebače..... Stvarno, i staklosisači su i beskonačno smiješni kad putuju po staklu - moš ih gledat beskonačno...

Offline Vandalka

• Punopravni član
Platydoras
« Odgovori #12 u: Rujan 17, 2007, 20:16:00 poslijepodne »

Slušaj ti ribovlasniče!!!!Kaj mi se smiješ!!! Al drago mi da te uspjela nasmijat a da ni vezano uz ribe!! Javi se kaj propadneš susjedi ispod od tih akvarija! Morti će ti to bit dobra isprika da ti svoje cm pokažeš!

Inače, da, platydoras super, vidla ga prvo u knjigama,pa onda uživo, predivan. Ali točno, i kad sam ga gledala tj. kad mi tip pokazivao- platydorasa (da se razumijemo!!!), trebao je okretat filter jer su svi bili zakeljini iza filtera. Šteta kaj je tak sramežljiv.

Koliko narastu ancitrusi iz iskustva, jer svaki puta kad čeprkam po iternetu na svakoj stranici su drugačiji podatci glede svih riba, pa uvijek pokušavam uzet neki prosjek... Bolje ovako kad netko ima nešto pa sam vidi koliko narastu, ponašanje itd.
Zagreb

Offline ribovlasnik

• Punopravni član
Platydoras
« Odgovori #13 u: Rujan 17, 2007, 23:45:00 poslijepodne »

Evo ovak. Dva ancistrusa koja sam naslijedio od našeg Vlade, prelaskom na morski, su oko 12 cm, i jako su mirni. Jer, čim jedan mrdne, drugi ga nagari. Mislim da su narasli do kraja jer imaju ful velike brčine. Ženka u malom akvariju je oko 10 cm. Odrasli primjerci, ako nemaju neki zaklon; špilju ili kokos, znaju potkopati panj i napraviti si ispod rupu. Nisu agresivni. Jedu listiće koji padnu na dno, tabletice, stružu alge sa stakla, bilja... Jako simpatični. Trebali bi imati komad panja, radi probave. Ja bih ti preporučio da si nabaviš jednog ili dva minijaturna, moji manjisu već skoro pa narasli. Ako se odlučiš, daj mali oglas, često ljudi imaju mladih, pa da ne riskiraš sa kupnjom u dućanu.

Uživaj!
Zagreb, Kvatrić

Offline Vandalka

• Punopravni član
Platydoras
« Odgovori #14 u: Rujan 18, 2007, 00:46:00 prijepodne »

Trebala bi preimenovat temu...

Zna li netko neku stranicu di bi našla popis svih ancitrusa i njihovih gl karakteristika (prvenstveno kolko narastu)? Ili bar popis imena vrsta pa da tražim za svaki posebno... iako vidla da ima, mislim, 56 vrsta.
Zagreb

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Platydoras
« Odgovori #15 u: Rujan 18, 2007, 08:56:00 prijepodne »

Ima ih milijun različitih, ali kod nas nađeš u pravilu dvije-tri vrste. Al svi uglavnom narastu do 12, eventualno do 15 cm, iako jako ovisi njihov rast o veličini akvarija i mjestu u njemu! Moji su u 8 mjeseci narasli, curica na oko 4,5 cm, a dečko na 6 cm, a bili su skroz male bebe, oko 2,5 cm.... Preslatki su, i nećeš požaliti nabaviš li bilo kakvoga! Imali su jako lijepe neki dan u viliju, a reko striček da će u četvrtak dobiti i novu pošiljku

Inače, ovdje u wikipediji je zgodan tekstić:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ancistrus

a ovo su ti slike sa stranicama na kojima imaš milijun tekstova (slike su zakon):

[url]http://images.google.hr/images?hl=hr&q=ancistrus&oe= UTF-8&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi [/url]

Offline ribovlasnik

• Punopravni član
Platydoras
« Odgovori #16 u: Rujan 18, 2007, 09:44:00 prijepodne »

Evo jutros moga ancistrusa, nakon par dana se pojavio na staklu. I uzeo ja metar u ruke, kaže metar - 11 cm. Mislim da će i kod tebe to biti plafon. Dakle, uzimaj dok ima
Zagreb, Kvatrić

Offline Vandalka

• Punopravni član
Platydoras
« Odgovori #17 u: Rujan 18, 2007, 13:13:00 poslijepodne »

Ovo je najbolja stranica!! Ima za svakog slikica, temp, veličina i malo bla bla. Sad se javlja problem KOJEG izabrat!!!! Zebra je za sada favorit..., ali još nisam sve pregledala....

Zagreb

Offline Vandalka

• Punopravni član
Platydoras
« Odgovori #18 u: Rujan 18, 2007, 13:14:00 poslijepodne »

Hm, da, bilo bi ljepo da i kažem koja je to str

http://www.aquarienclub.de/welse/index.html
Zagreb

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
Platydoras
« Odgovori #19 u: Rujan 18, 2007, 13:27:00 poslijepodne »

Citat: Vandalka
Zebra je za sada favorit...

odustat ces brzo od zebre kad mu saznas cijenu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Platydoras
« Odgovori #20 u: Rujan 18, 2007, 13:43:00 poslijepodne »
Zebrica-ah, zebrica---- Ajd, ako nađeš, javi cijenu() i gdje ih ima!

Offline Vandalka

• Punopravni član
Platydoras
« Odgovori #21 u: Rujan 18, 2007, 14:01:00 poslijepodne »

Znala sam da će bit neka fora.... Ak smijem znat, koliko je cca? Ništa, dajem oglas: Traži se dobra duša koja bi mi poklonila par mladih živih zebrica!

A sad malo opčenito o njima- trebaju li biti u paru il može sam jedan za sreću(dost sam čitala da mužjak zna zaklat ženku), koliko uništavaju bilje, dal je potrebno nabavit kokosov orah ili nešto ala ono kaj sam vidla na ovim str, mislim dal je to potrebno sam za mrijest il općenito oni svi mudruju u rupama, jel ih se često vidi na staklu ili samo noću (varira li to od vrste do vrste)?

Daaaa, puno pitanjca!
Zagreb

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Platydoras
« Odgovori #22 u: Rujan 18, 2007, 14:27:00 poslijepodne »

0. Cijena zebrica? Ne znam kako sad stvari stoje, ali prije otprilike godinu i pol dana sam dobio dosta neprovjerenuinformaciju iz Njemačke da su oko 15 do 20 eura. Nek me neko ispravi ako zna bolje!

1. Lijepo je da su u paru, iako moji baš ne šljive jedno drugoga previše, ali znaju nekad putovat po staklu zajedno, a onda su smiješni do besvijesti.Iako, kad su bebe, teško je odrediti spol - ja sam jednostavno imao sreću da su par...

2. Dečki znaju biti prema ženikicama agresivni u vrijeme parenja, ali treba paziti, i čim se primjeti da je ganja, pogotovo ako se ne želi imati bebače, treba ga odvojiti.

3. Biljke znaju uništavati, ali ako se namjere. U principu to ne rade. Lijepo im daješ tabletice sa spirulinom, recimo tetrin plecomin, i onda su dobri. I tako im treba davati dosta zelenog, te tabletice, poparenu salatu, špinat ili grašak, jer znaju imati problema s manjkom željeza.

4. Treba im svakako "spremiti" kućicu. Da li će to biti kokosov orah, nekakva grana koja nalikuje na kućicu, ili polovica pravog glinenog lonca za cvijeće (to imaju moji mališani)...odluka je na tebi, odnosno, ovisi kako si složila akvarij....

5. Nijenužno odvojit ih prilikom mrijesta, naročito ako imaš puno biljaka. Pogotovo štotatek i tako čuva bebe dok ne narastu dovoljno velike (po njegovom mišljenju) da budu sigurne... A i onda se mogu sakriti u bilje dok ne poodrastu. Neki odvajaju parove.... Valda ovisi o odluci i o uvjetima...

6. Na staklu ih vidiš kad to njima dune u te male smiješne glavice.... Naravno, predvečer su aktivniji, ali nije neko pravilo. Moj Lolek štrumfuje po cijeli dan okolo, a curica predvečer....

7. Ima još pitanja???Edited by: babyboom

Offline Vandalka

• Punopravni član
Platydoras
« Odgovori #23 u: Rujan 18, 2007, 14:56:00 poslijepodne »

I opet će moje biilje nastradat....

Za onak ljepu ribu, morti i nije tako puno za platit. Puta 2 je već problemčić... Rađe bi kupila sam jednog, prvo zbog mjesta (već je popunjen akvarij), a i onako ne bi htjela potomke. Samo, žal mi ga samog imat...
Zagreb

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
Platydoras
« Odgovori #24 u: Rujan 18, 2007, 16:28:00 poslijepodne »

20€ za zebru? kupujem odmah 4-5 komada samo reci di ih ima po toj cijeni najjeftinije sta sam ih ja nasao je 100€ komad a vidio sam ih i po 250€.

ajde drzte fige da se moji L333 Hypancistrus sp. Golden King Tiger izmrijeste pa ce biti mladih za zainteresirane

slika nije iz mog AQ ali to je to:

Edited by: Mastino