0. Cijena zebrica? Ne znam kako sad stvari stoje, ali prije otprilike godinu i pol dana sam dobio
dosta neprovjerenuinformaciju iz Njemačke da su oko 15 do 20 eura

. Nek me neko ispravi ako zna bolje!

1. Lijepo je da su u paru, iako moji baš ne šljive jedno drugoga previše, ali znaju nekad putovat po staklu zajedno, a onda su smiješni do besvijesti.Iako, kad su bebe, teško je odrediti spol - ja sam jednostavno imao sreću da su par...
2. Dečki znaju biti prema ženikicama agresivni u vrijeme parenja, ali treba paziti, i čim se primjeti da je ganja, pogotovo ako se ne želi imati bebače, treba ga odvojiti.
3. Biljke znaju uništavati, ali ako se namjere. U principu to ne rade. Lijepo im daješ tabletice sa spirulinom, recimo tetrin plecomin, i onda su dobri. I tako im treba davati dosta zelenog, te tabletice, poparenu salatu, špinat ili grašak, jer znaju imati problema s manjkom željeza.
4. Treba im svakako "spremiti" kućicu. Da li će to biti kokosov orah, nekakva grana koja nalikuje na kućicu, ili polovica pravog glinenog lonca za cvijeće (to imaju moji mališani)...odluka je na tebi, odnosno, ovisi kako si složila akvarij....
5. Nijenužno odvojit ih prilikom mrijesta, naročito ako imaš puno biljaka. Pogotovo štotatek i tako čuva bebe dok ne narastu dovoljno velike (po njegovom mišljenju) da budu sigurne... A i onda se mogu sakriti u bilje dok ne poodrastu. Neki odvajaju parove.... Valda ovisi o odluci i o uvjetima...
6. Na staklu ih vidiš kad to njima dune u te male smiješne glavice.... Naravno, predvečer su aktivniji, ali nije neko pravilo. Moj Lolek štrumfuje po cijeli dan okolo, a curica predvečer....
7. Ima još pitanja???
Edited by: babyboom