Kolovoz 14, 2025, 19:38:50 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: ostecena peraja  (Posjeta: 985 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ilka53

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
ostecena peraja
« u: Rujan 13, 2007, 18:24:00 poslijepodne »
Jedna od dijamantnih tetri ima ostecenu peraju, onu iza skrga, bolje reci nema je, i vec dva tjedna je stanje nepromjenjeno, vesela je , jede i sve je ok. Juce sam primjetila da joj se ne mjestu te peraje prosiruje nesto crno, Htjela sam ju izdvojiti u karantenski akvarij ali ju ne uspjevam uloviti. Kak da ju ulovim ? I kako da ju lijecim?

Offline duda

• Punopravni član
ostecena peraja
« Odgovori #1 u: Rujan 13, 2007, 22:48:00 poslijepodne »
Kolegice najbolje bi bilo stavit sliku ( ako ikako možeš) ovako je jako teško reći jer može se dati pogrešna dijagnoza... jer vidim da kažeš da je perajica oštečena šta može a i ne mora ukazivati na bakterijsko oboljenje... zatim kažeš da je i nema ( perajice) i potom nešto crno da se pojavljuje... zato velim ako može fotka puno bi pomoglo... ako ne onda da probaš to bolje pojasniti... ako treba uzmi i povečalo u ruke i dobro prouči... A kako je uloviti? pa naravno mrežicom... brze su ribice i treba strpljenja... gledaj da je nekako mrežicom stjerašu kut i tu je ćopiš...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
ostecena peraja
« Odgovori #2 u: Rujan 14, 2007, 09:17:00 prijepodne »

Probaj čak rukom - ali prije dobro operi ruke i isperi jaaaako dobro - moji zločestići se jedino tako daju uloviti!

A, kako duda kaže, bilo bi sjajno da nam daš slikicu, iako to meni govori o dvije moguće stvari - prvo, bakterijska infekcija koja se relativno lako liječi bactopurom, soli i povišenom temperaturom, - drugo, fizičko oštećenje koje se inficiralo, ali je terapija ista.

Dakle, ako nam ne možeš dati slikicu, onda je svakako izdvoji, stavi malo soli ili ectopura u karantenski, lagano i postepeno povisuj temperaturu do 29- 30 stupnjeva i stavi bactopur po uputi...

Offline Ilka53

• Novi član
  • *
ostecena peraja
« Odgovori #3 u: Rujan 14, 2007, 17:37:00 poslijepodne »
I mislila sam da ce duda i babyboom pomoci...doktori za ribice  Hvala! Kao sto je duda rekla, strpljenje...Ulovila sam je i sad je u karanteni. Stavila sam po uputama ectopur i baktopur. molim vas drzite joj palceve. I,da babyboom i ja mislim da je povreda jer otkako se to dogodilo vise se ne naganja sa najvecim muzjakom. Hvala jos jednom na brzom odgovoru

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
ostecena peraja
« Odgovori #4 u: Rujan 14, 2007, 20:04:00 poslijepodne »
Držim palce da bude sve OK! Javi kako se stvar razvija!

Offline duda

• Punopravni član
ostecena peraja
« Odgovori #5 u: Rujan 14, 2007, 21:33:00 poslijepodne »
Kolegice vidim da si primjenila ljek... nadam se da nemaš aktivni ugljen u filteru... ako da vadi ga van... i poslje lječenja promjeni najviše do 30% vode i onda ubaci aktivni ugljen na 3 dana da kemijski pročisti šta je ostalo... davaj ribici i vitamin jer im šta od bolesti šta od ljekova oslabi imunitet... A u glavnom aq promjeni isto malo vode za svaki slučaj...