Kolovoz 22, 2025, 15:24:43 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: koji CO2?  (Posjeta: 991 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ventura

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
koji CO2?
« u: Rujan 11, 2007, 23:34:00 poslijepodne »

Mislim kupit co2 sistem u klasi do 1500 kn. Ne bi se htio zaletit pa molim za savjet. Hvala!

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
koji CO2?
« Odgovori #1 u: Rujan 12, 2007, 07:42:00 prijepodne »
A koliko litara ti ima akvarij u koji co2 mislis instalirat?

Offline Ventura

• Novi član
  • *
koji CO2?
« Odgovori #2 u: Rujan 12, 2007, 11:46:00 prijepodne »
Ima 230 litara - cajman110. Neznam koji modelje bolji za iste pare. Govorim o marki! Koju opremu dobijem, mogučnost nabavke i cjena boce, kompatibilnost?

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
koji CO2?
« Odgovori #3 u: Rujan 13, 2007, 07:53:00 prijepodne »
Imas sistema na principu secer, kvasac...Vec se puno pricalo na forumu o tome pa potrazi malo starije postove. Takav sistem ce ti biti dosta ukoliko nisi dodavao jos svjetla na orginalnu cayman rasvjetu.

A ako dodas svjetla, i to jos bar dvije lampe...onda ce ti najvise isplatit nabavit co2 bocu sa dobrim diffuserom...kod nas mislim da se moze kupiti samo serin co2 komplet s bocom (Tukano ti uvozi seru).

Ili mozes sam nabavit sve posebno, co2 bocu, manometar s iglicastim ventilom, diffuser...sto je naravno jeftinije jer ne placas brand. Pozdrav

Offline vincent

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
koji CO2?
« Odgovori #4 u: Rujan 13, 2007, 20:15:00 poslijepodne »

ne znam, ali moj nutrafinov sa domaćom "kvasac" smjesom super funkcionira....ali ako si ipak neki high tech junkie onda ti se neće svidjeti.
"Biti lud ima i svojih prednosti, kojih su samo luđaci svjesni."

Offline Ventura

• Novi član
  • *
koji CO2?
« Odgovori #5 u: Rujan 13, 2007, 21:24:00 poslijepodne »

Imam sistem sa kvascem, i rasvjetu 4x30w (original + 2x30w T8 dodano). Izgleda da cu si moći priuštiti sistem s bocom samo se ne mugu odlucitioko kupnje.

Vec dugo imam sistem diy sa kvascem i provedeno crijevo jako malog promjera u caymanov originalni filter na otvor usisnika vode na pumpii kad mjehurić izađe pumpa ga usisa i razbije na tisuće mjehurića koji su jako sitni i dugo se zadržavaju u vodi, a većina ih se uhvati i po bilju. Sa tim načinom otapanja sam prilično zadovoljan, ali nisam siguran dali je dobra iskoristivost ako se uspoređuje sa komercijalnim difuzorima.