Kolovoz 22, 2025, 17:14:04 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: 15 l...  (Posjeta: 1514 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
15 l...
« u: Rujan 08, 2007, 23:39:00 poslijepodne »
Dakle, ovako je otprilike izgledao moj mali akvarij od prije rasformiranja:

A ovako izgleda sad   :

Akvarij je  15 l, efektno možda 10... Rasvjeta je 20W-na štedna žarulja... Podloga je dosta debela, zemlja za cvijeće, malo zeolita, šljunak granulacije 1-3 mm i kvarcni sitni pijesak...
Od biljaka tu je Eleocharis acicularis (ja mislim da je taj), Ludwigia, Polysperma, Hydrocotyle leucocephala, Bacopa, Cabobmba, jedan mali Hemianthus (koji će se nadam se razrasti), paprat i anubias na panju, malo mahovine i možda još ponešto... Sve se to još mora puuunoooo razrasti...  
Akvarij je u fazi cikliranja, tako da nema nikakvih životinja osim par puževa, a i ne znam dal da uopće stavljam ribe ili samo par kozica...
Gnojiti ću s Profitom i Easy Carboom...
Ajde sad vi...  

Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline Ninina mama

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
15 l...
« Odgovori #1 u: Rujan 09, 2007, 01:27:00 prijepodne »
Slazem se oko razrastanja... Svidja mi se ovaj dozivljaj potocica i mostica (iako bi neki sad rekli... bla, bla, bla...)

Moja zamjerka ide na svjetlo i podlogu. Mislim da nije dobro sto je ovako kratka lampa... Anubias ti je direkt pod njom i nema govora da lijepo raste bez da ga napadnu algice, a ove biljkice prema filteru niti nemaju svjetla...
Mislim i da imas previse zemlje, a premalo sljunka...
E da, i pozadina kakva tamna...

I jedno pitanje: jel smije grijac ovako biti potopljen. Mislim, moji imaju onu crtu dokle smiju... Jel do mojih grijaca ili se ti malo igras sa strujom...

Malo je kasno pa ne bih vise za veceras...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline sara16

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
15 l...
« Odgovori #2 u: Rujan 09, 2007, 13:21:00 poslijepodne »
šta se tiće ovih kozica bilo bi super, ali nemoj zaboravit da ti ja još čuvam zebricu ...
okolica Zaprešića

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
15 l...
« Odgovori #3 u: Rujan 09, 2007, 14:51:00 poslijepodne »
@ Ninina mama
Drago mi je da ti se sviđa...
Kaj se tiče svjetla, da znam, prekratka je žarulja... Možda nekaj uskoro iskemijam, kupujem lampe za novi akvarij pa ću i na ovaj nekakvu dužu staviti...  
E sad, podloga... Malo je predebela, ali ono crno na slici naravno nije sve zemlja nego šljunak, samo je premračno pa se ne vidi...
Grijač ima crnu, ali na njoj piše MIN, znači minimalno... MAX crte nema, pa valjda smije biti tako potopljen... Nadam se...  

@ sara
Bumo se dogovorili...        
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8