Kolovoz 21, 2025, 08:58:56 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Tanganyka, moj prvi AQ  (Posjeta: 1649 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline ifrancuz

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Predsjednička fotografija
Tanganyka, moj prvi AQ
« u: Rujan 07, 2007, 21:30:00 poslijepodne »

Pozdravljam sve ljubitelje akvaristike!Upoznao sam Davora (ovim putem te pozdravljam), definitivno se zarazio (čovjek na očigledširi nekakav virus oko sebe) i odlučio nabaviti prvi AQ. Sada mi se to toliko sviđa, da mi ne gine još barem jedan kineski nanodo kraja godine (može li mi netko reći gdje se onaj s testiranja može nabaviti?). U akvariju se trenutačno nalaze 7 odraslih i jedno 8 malih brichardia, 1mikropredator frontoza koji je ubio 3 mala do sada i jedan miroljubivi marlieri.Od biljaka imam anubiase od kojih je par listova posmeđilo. Razmišljao sam o kemiji, ali na kraju sam se odlučio na radikalnije riješenje: izvadio panj, oprao što sam mogao bolje, listovi kojima nije bilo spasa odrezani su, smanjiosvjetlo sa 12h na 10 i dajem im nešto manje hrane, jer sam prije jedno 15 dana mjerio kvalitetu vode, kojojsu svi paramteri (osim željeza - premalo i nitrata - previše)bili savršeni- bravo za mene početnika hip-hip hurej. Odlučio sam temeljitije počisiti pjesak i radi nitrata ubacitijošdvije brzo rastuće biljke (ubijte me ako znam kako se zove, zaboravio sam, znam da je igličasta i nema korjen)koju sam omotao oko lijevog i desnog anubiasa. Desnog igličastog su brichardii pojeli, a lijevog ni pipnuli. Valjda jedu sitne biljkesamo kada su im tamo gdje plivaju? Sada je sve OK, nema više smeđih listova, a ni nekakvih zelenkastih koje nastaju od previše svjetla... (tako sam čitao na forumu).Za sada zajednica funkcionira, premda bih rado julidochromis marlieriu doveo par prijatelja, pa da ima društvo. On i frontoza su si OK, ali ovog marlieria mi je stvarno žao... ako netko ima par komada s takvim uzorkom pjegica, rado bi ih kupio. Eto, toliko od mene, uživajte u fotkama slikanima mobitelom...

Zagreb

Offline VenomLord

• Punopravni član
Tanganyka, moj prvi AQ
« Odgovori #1 u: Rujan 07, 2007, 23:02:00 poslijepodne »
Lijepo izgleda...posebno mi se sviđa rozo osvjetljenje dobro pristaje...
Osijek

Offline ifrancuz

• Punopravni član
Tanganyka, moj prvi AQ
« Odgovori #2 u: Rujan 08, 2007, 00:23:00 prijepodne »

Citat: VenomLord
Lijepo izgleda...posebno mi se sviđa rozo osvjetljenje dobro pristaje...

Hvala, to je Aqua Glo neonka. Namjerno sam takvu stavio.
Zagreb

Offline Maro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik
Tanganyka, moj prvi AQ
« Odgovori #3 u: Rujan 08, 2007, 13:01:00 poslijepodne »
Meni se ova frontoza uopče ne uklapa u cijelu situaciju....Edited by: Maro
Dubrovnik

Offline ifrancuz

• Punopravni član
Tanganyka, moj prvi AQ
« Odgovori #4 u: Rujan 08, 2007, 18:44:00 poslijepodne »

Citat: Maro
Meni se ova frontoza uopče ne uklapa u cijelu situaciju....

da je nema brichardia bi bilo mnogo više a onda ne bi imao kuda s njima, no komentar je na mjestu
Zagreb

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Tanganyka, moj prvi AQ
« Odgovori #5 u: Rujan 08, 2007, 21:07:00 poslijepodne »

Meni je lijepo! Naroèito ribice...krasne su (držim palce prekrižene da ih ne ureknem ).... Iako si namjerno stavio tu roza lamu, malo mi je neprirodno, iako jako atraktivno... Ma, gnjavim - sviđa mi se!

A kineze imaš u Zoo Repić u Buzinu (ako si iz Zagreba)...Edited by: babyboom

Offline ifrancuz

• Punopravni član
Tanganyka, moj prvi AQ
« Odgovori #6 u: Rujan 10, 2007, 22:13:00 poslijepodne »
Citat: babyboom

Meni je lijepo! Naroèito ribice...krasne su (držim palce prekrižene da ih ne ureknem ).... Iako si namjerno stavio tu roza lamu, malo mi je neprirodno, iako jako atraktivno... Ma, gnjavim - sviđa mi se!

A kineze imaš u Zoo Repić u Buzinu (ako si iz Zagreba)...

tako lijep komentar od veterana foruma počašćen sam.. inače preko fotića ispadnemalo rozije nego što je u stvarnosti.

hvalana informaciji glede kineskog nana, da nemaš možda točnu adresu ili otprilike gdje su u Buzinu? znam gdje je termocommerc,msan, tiffon....
Zagreb

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
Tanganyka, moj prvi AQ
« Odgovori #7 u: Rujan 11, 2007, 10:51:00 prijepodne »

[/QUOTE]

hvalana informaciji glede kineskog nana, da nemaš možda točnu adresu ili otprilike gdje su u Buzinu? znam gdje je termocommerc,msan, tiffon....

[/QUOTE]

ma zvrcni mene pa bum otisel s tobom tam ak bus pogodil vrijeme kad sam slobodan

za akvarij cista 5, zbog tog akvarija sam se i ja prvi put odlucio na Brichardije u mom akvariju. meni se ova roza boja super cini, to ja nemrem nikak napravit u svojem

Offline ifrancuz

• Punopravni član
Tanganyka, moj prvi AQ
« Odgovori #8 u: Rujan 11, 2007, 18:39:00 poslijepodne »

[/QUOTE]

za akvarij cista 5, zbog tog akvarija sam se i ja prvi put odlucio na Brichardije u mom akvariju. meni se ova roza boja super cini, to ja nemrem nikak napravit u svojem

[/QUOTE]

probaj stavit crvenkastu pozadinu na akvariju onda će imati ovakav odsjaj inače je bjelija... + sam malo ugušio svjetlo jer su bakterije po anubiasu divljale
Zagreb

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
Tanganyka, moj prvi AQ
« Odgovori #9 u: Rujan 11, 2007, 21:36:00 poslijepodne »

Alo, Francuz! Drago mi je da ti akvarij funkcionira .

Frontozu i dalje savjetujem udomiti u neki veliki akvarij. Ili nabavi neki 200 i nešto litarni, pa imaj bar dva skvarija. A u brichardijima uživaj... I dijeli klince okolo, ne hrani ribe njima

Offline ifrancuz

• Punopravni član
Tanganyka, moj prvi AQ
« Odgovori #10 u: Rujan 11, 2007, 21:47:00 poslijepodne »
Citat: Elena & Davor

Alo, Francuz! Drago mi je da ti akvarij funkcionira .

pa tko se to javio? već sam mislio da si se pretvoriou neki koralj hehe

ma znam, baš mi je žao što je u tako malom akvariju, a opet tako mi je lijepa... čak gledam sada da uzmem jedan nano pored računala i jedan aq od +200 litara (pogodio si da ću se zaraziti) a ovaj da stavim u spavaću? uh razbolio sam se totalno.... klince sam danas zamalo poklonio Korniu s foruma, ali nema šansi da ih pohvatam. U subotu čistim, pa ću valjda biti uspješniji... e da, moja ponuda za tvoju mrcinu i dalje vrijedi
Zagreb