Svibanj 04, 2025, 17:44:55 poslijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: nasao lastavice  (Posjeta: 4376 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pega777

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://www.google.com
nasao lastavice
« u: Rujan 06, 2007, 20:25:00 poslijepodne »
ured ove zime dije se lastavice skrivale u našoj garaži.ne znam kaj bi bilo bolje da ih zadržim kroz zimu unutra pa ih druge godine dok bude ljeto pustim van ili da se smrznu vani.jer uhvatio sam ih i stavio u krletku.nemam iskustva o hranjenju ni o cemu drugom pa bih vas molio da me savjetujete
pegaC
Prelog

Offline tihomir

• Punopravni član
nasao lastavice
« Odgovori #1 u: Rujan 06, 2007, 21:31:00 poslijepodne »

hmmm....gle mislim da bi najbolje bilo da i pustiš pa im omoguciš da budu u garazi...ako je to moguce..ak nije zadrzi ih pa pusti na proljece
P.S. to je moje mišljenje

Edited by: tihomir
bite fight link
zagreb/jarun

Offline Johny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Valpovo
    • http://www.akvarij.net
nasao lastavice
« Odgovori #2 u: Rujan 06, 2007, 21:54:00 poslijepodne »

one su navikle da im je hladno po zimi i toplo po ljetu, tako da, bolje ih pusti gdje si ih nasao...

jos kad kazes da neznas puno o drzanju istih...

Offline pega777

• Punopravni član
nasao lastavice
« Odgovori #3 u: Rujan 06, 2007, 22:25:00 poslijepodne »
pa bas da su navikle da im je hladno po zimi...kolko znam one su ptice selice i one se sele u toplije krajeve (ponoviti gradivo iz vrtića)za sad su u krletki i ponašaju se ok,posto je noć spavaju.valjda budu po danu življe.a kaj se garaže tiće...imam tzv. zaječinjak di drzimo zecove i kokoši i tam bi moglo bit poprilično toplo a po plafonu ima more mušicaznaci jelo im je zagarantirano.sad sam im one vitamine za ribe razrijedio s vodom i sa špricom našopao.malo su pile.inace se radi o dvijema lastavicama.nisu piljci jer imaju one riđave boje ispod vrata i iznad kljuna.a da ih odvedem k veternaru pa se konzultiram...nas je veterinar za drek...nema on pojma nazalostak netko drugi zna nest o ovome dobrodosao je
pegaC
Prelog

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
nasao lastavice
« Odgovori #4 u: Rujan 07, 2007, 01:00:00 prijepodne »
cek, cek ti mislis da im radis uslugu s tim sto ih drzis u kavezu a ne da ih pustis?!
Split / Hrvatska

Offline tihomir

• Punopravni član
nasao lastavice
« Odgovori #5 u: Rujan 07, 2007, 08:29:00 prijepodne »
pa daj cekaj strippy...covjek je pitao šta s njima radi a ti ga odma napadaš.... ugl. probaj nazvati nekog veterinara pa popricaj s njim... mislim da ce ti on rec kaj trebaš
bite fight link
zagreb/jarun

Offline Johny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Valpovo
    • http://www.akvarij.net
nasao lastavice
« Odgovori #6 u: Rujan 07, 2007, 10:15:00 prijepodne »

pazi pega... vec se milijum puta raspravljalo o toj temi da se zivotinje ne uzimaju iz prirode, jer su navikle na veliko staniste, prirodno sunce itd...

to sto nisu odletjele na jug(znam ja dobro da su one selice i nemoram ponavljat gradivo...), valjda su mislile da ce im biti dosta toplo u tvojoj garazi preko zime i da ce imati svoj mir, a ne da ce ih netko uzeti i staviti u neki kavezic...

ako im je majka napravila gnijezdo tamo gdje je napravila vec, onda je to ispravno jer ona zna najbolje za svoju mladuncad, a ne da ih ti od tamo uzmes...

uostalom, i da prezive, gdje ce ti pticice letjeti u toj krletci?

kako ces ih hranit ako neznas nista o njihovoj prehrani?

ugl. radi sto hoces, neda mi se vise raspravljat...

Offline lav_zuboslav

• Novi član
  • *
nasao lastavice
« Odgovori #7 u: Rujan 07, 2007, 18:04:00 poslijepodne »
pustaj tice nek priroda ide svojim tokom

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
nasao lastavice
« Odgovori #8 u: Rujan 07, 2007, 20:16:00 poslijepodne »

Pusti ih! Lastavice uglavnom stradavaju u zatočeništvu! Ostavi ih u garaži, a ostalo neka majčica priroda načini!

Već si imao sreću da ih imaš u garaži, nemoj sada izazivati prirodu....sreću, svoju i njihovu...

Offline vuky

• Punopravni član
nasao lastavice
« Odgovori #9 u: Rujan 07, 2007, 20:29:00 poslijepodne »
Velika pogreska sto si ih stavio u kavez. Obavezno pustiti ujutro!

Prvo, jos nisu sve lastavice otisle na jug. I do kraja rujna znaju ostat kod nas. Skupljaju se u jata i onda idu. U garazu su usle jer je ovih dana malo zahladilo.

A drugo. Hrane se u letu tako da neznam kako bi ih uopce mogao hranit.

Nisam ovo pisao da bih te kritizirao vec savjetovao. Da se ne bi sto krivo protumacilo.

Znaci. Obavezo pustiti ali ujutro!

Igrajte za nju, nasu voljenu,
Nek\' jace kuca to
Srce vatreno.

Offline pega777

• Punopravni član
nasao lastavice
« Odgovori #10 u: Rujan 07, 2007, 22:14:00 poslijepodne »

evo ja se svima ispricavam...jer sam mislio da je gotovo s letom na jug a u garazi nema gnijezda pa i nisam siguran kako bi se sve to bilo...zato sam i pitao o tomu...a mislim da se zna dogoditi da ne odlete na jug...ili?u garazi im ne moze bit bas toplo jer je otvorena pa mi i nije jasno zakaj su tamo.uglavnom,imao sam samo najbolje namjere al kad me vi napadate pri svakoj temi...
ako je tako nek admini zakljucaju ovu temu pa da se o ovom vec ne raspravlja
zao mi je bilo ptica pa sam napravio to sto sam mislio da je najbolje.ak vi tak kazete onda ok.inace sam imao namjere je zadrzat do proljeća pa ih pustit al dobro.ja se nadam da ce si pronac jatohvala svima

Edited by: pega777
pegaC
Prelog

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
nasao lastavice
« Odgovori #11 u: Rujan 08, 2007, 09:31:00 prijepodne »
... napadaju te zato kaj si dosta nepromišljen... ja sam često u prirodi i vidim sve i svašta, ali ostavljam prirodnom krugu.... možda zvući okrutno ali je tako najbolje postupiti! Mi ljudi se uvijek pokušavo "igrati bogova" .. meni se to osobno ne sviđa, znam da svako živo biće treba imati priliku, ali više puta to treba pustiti da priroda učini svoje.. zato dragi pega, pusti ptičice van, ja sam isto u zadnjih nekoliko dana primjetio jako puno lastavica... možda ti se iduće godine vrate :)

https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline pega777

• Punopravni član
nasao lastavice
« Odgovori #12 u: Rujan 08, 2007, 09:50:00 prijepodne »
ok...nista samo sam imo najbolje namjere al kad ne valja onda budem napravio po vasem jer kazem...ne volim mucit zivotinje ali ako je to mucenje onda ih pustam.ali kad se sve to zbroji...nisu li lastavice vec trebale odletit na jug?
pegaC
Prelog

Offline amauro13

• Punopravni član
  • I lost myself.
nasao lastavice
« Odgovori #13 u: Rujan 08, 2007, 10:14:00 prijepodne »
Izvjestaj sa juga. Ove u Dubrovniku jos ne pokazuju ikakve zelje za seljenjem na jug, mozda cekaju te tvoje pa da zajedjno odlete. A mozda su se te zavukle tebi u garazu da spavaju zimski san, s obzirom da je teraristicka tema to mi je najlogicniji zakljucak.
Dubrovnik / Hrvacka
His melancholy comes from his lonelines and isolation.
He wants to do something more than scare people with his blood-curdling scream.

Offline tihomir

• Punopravni član
nasao lastavice
« Odgovori #14 u: Rujan 08, 2007, 18:24:00 poslijepodne »

Citat: skorpac
! Mi ljudi se uvijek pokušavo "igrati bogova" ..
ne mi ljudi samo imamo savjest..istina neki se vole igrati bogova..ali kada bih uzeo životinju iz prirode onda bih to napravio iz samilosti prema toj životinji...ali to je moje mišljenje......
P.S. nadams e da ovo nisi shvatio kao nikakav napad nego sam samo htio reci ono što mislim,..... pozdraf
bite fight link
zagreb/jarun

Offline pega777

• Punopravni član
nasao lastavice
« Odgovori #15 u: Rujan 14, 2007, 18:06:00 poslijepodne »
inace dobio sam pp od rinny i rekla mi je da je na radiju cula kako je lastavice preduhitrila zima te ukoliko naletite na njih pozeljno bi ih bilo udomit i pustit kad se oporave.a i ja sam primijetio uginulih lastavica po cesti.
pegaC
Prelog

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
nasao lastavice
« Odgovori #16 u: Rujan 14, 2007, 20:30:00 poslijepodne »

Znaš kaj?! Ako ih još uvijek imaš (.....) lijepo im složi nekakvu kutijicus vaticom i stavi u garažu natrag.... Sad je toplije, možda odlete, a ako ostanu, neka NIKAKO ne budu u kavezu!

Sretno i tebi i lastavicama!