Srpanj 18, 2025, 21:42:41 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: promijena podloge  (Posjeta: 1597 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jurgen88 & Nija

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
promijena podloge
« u: Rujan 05, 2007, 19:41:00 poslijepodne »
tj treebeam pomoc ljudi .
- mijenjao sam podlogu u dobro zacikliranom akvu . nisam cistio filter ni stavio novu vodu . znaci sve je isto osim podloge .
- e sad me zanima da li se taj akva mora ponovno ciklirat ili mogu puknut ribe odmah unutra?? hvala

Offline duda

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
promijena podloge
« Odgovori #1 u: Rujan 05, 2007, 20:05:00 poslijepodne »
Ja ti mogu reči samo iz svoga iskustva... ja sam isto mjenjala podlogu ali sam stare pustila cca 2 cm i dodala na to nove... voda stara sačuvana i filter stari nečiščeni.. ja nisam imala nikakvih problema... apsolutno nikakvih... čuj ti si maknuo svu podlogu u kojoj su bile i dobrice bakterije i time ih pobio... ipak za svu sigurnost da malo pričekaš... malo ubaci hranice... kroz prste smrvi koji listič da to malo protruli... ili ubaciš malo poz bakterijica...

Offline jurgen88 & Nija

• Punopravni član
promijena podloge
« Odgovori #2 u: Rujan 05, 2007, 20:16:00 poslijepodne »
hvala duda ,ti si jedina koja mi naj vise pomaze . jucer sam to ujutro napravio ,i odmah sam trznuo hrane unutra .to vec stoji 36 sati i filtrira se . nego imam eheima 2028 na 160 lit (on je do 600 lit )pa sm mislio da on ima dovoljno baktića u sebi ipak je to 7.5 litara.

Offline napoleon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
promijena podloge
« Odgovori #3 u: Rujan 05, 2007, 20:18:00 poslijepodne »
Ma ja sam mijenjao 2 puta i nikada problema.
Zagreb-Maksimir (ne, nisam u ZOO-u)
"How much of human life is lost in waiting."

Offline duda

• Punopravni član
promijena podloge
« Odgovori #4 u: Rujan 05, 2007, 20:41:00 poslijepodne »

Ma nema problema kolega jurgen88... nemaš na čemu zahvaljivati... ako znam i mogu ja ču pomoči... jest da je voda sačuvana... filter ne čiščen... to je super šta si učinio... bakterijice su ostale u filter materijalu... ja moj tad nisam čistila 4 mjeseca... voda isto sačuvana... dobro šta si hrane malo ubacio... no a da počekaš bar nekih 7 dana... jer si svu podlogu maknuo.. mada mislim da nebi trebalo bit problema.. ali čuj to nitko ne može garantirati... dodaj malo cycle nutrafin... neče škoditi sigurno...

ja sam eto mjenjala filter.. stavljala vanjski fluval.. i bilo bi dobro da sam stari ostavila preljevni bar jedno 2-3 tjedna da paralelno radi.. no nisam mogla jer tamo di je bio preljevni di se poklopac izrezao su došle cijevi od fluvala, pa crijevo od UV lampe, pa od kisika za svaki slučaj, pa od evo uzela ferplast CO2 i nisam mogla okačit preljevni da paralelno radi.. neg makla ča.. i molila boga da sve bude ok... jedino šta sam iz one spužve stare iscjedila u novu od fluvala i dodala malo poz bakterija i pomoz bog... i eto za sad sve ok... nisam mogla drugačije...Edited by: duda

Offline jurgen88 & Nija

• Punopravni član
promijena podloge
« Odgovori #5 u: Rujan 05, 2007, 20:59:00 poslijepodne »
ma znas kaj , ja cu to strpat pa pomozi boze . hvala na savjetima . budem vas obavijestio o razvoju situacije .

Offline duda

• Punopravni član
promijena podloge
« Odgovori #6 u: Rujan 05, 2007, 22:23:00 poslijepodne »

I ja sam rekla sebi pomozi bože... čak sam mislila maknuti crijevo od sterilizatora tj pumpe... da ostavim ovaj stari filter neko vrijeme da paralelno radiali đaba...kad sam stavila one cjevi od fluvala nema mjesta za preljevni... nikako nagurati... nema šanse... nit sa micanjem crijeva od pumpe... mjerila i probavala ali ne ide pa ne ide... valjda bude dobro... ajd držim fige i sebi i tebi...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
promijena podloge
« Odgovori #7 u: Rujan 06, 2007, 14:27:00 poslijepodne »

Neće biti frke, kolega --- važno je da negjde ima bakterija --- a one se začas namnože!

Ajd, držimo palce, pa javi kako je prošlo!

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
promijena podloge
« Odgovori #8 u: Rujan 06, 2007, 15:27:00 poslijepodne »
ne sekiraj se, sve ce biti ok...

kao pocetnik nisam bio stavio hranjivu podlogu za biljke pa sam odlucio da bi ipak bilo dobro je staviti i tako sam najprije vodu istankao u jedan veliki plasticni kanistar, negdje na pola sam ubacivao ribice u kanistar. sljunak sam kompletno izvadio i oprao pod pipovacom. dok su ribice i bilje bile u istom kanistru nasipao sam hranjivu podlogu i sljunak preko nje, malo poslozio kako mi se cinilo OK, uzeo pumpu i istankao nesto malo manje od pola vode iz kanistra u AQ, zasadio bilje, napunio AQ i vratio ribice unutra, sveukupno nekih 3-4 sata posla. jedino sta je ostalo netaknuto je voda (nadolio sam samo malo sta pumpa nije mogla izvuc iz kanistra) i filter kojeg nisam oprao. sve funkcionira vec duze vrijeme sasvim uredu...

Offline jurgen88 & Nija

• Punopravni član
promijena podloge
« Odgovori #9 u: Rujan 09, 2007, 14:14:00 poslijepodne »
pa evo ekipo za sad to izgleda odlicno , bilje je ok , a i ribe su zadovoljne . voda je cista ,algi nema sve je super ok .
- zahvaljujem se na savjetima .

Offline jurgen88 & Nija

• Punopravni član
promijena podloge
« Odgovori #10 u: Rujan 12, 2007, 16:30:00 poslijepodne »
doslo je do problema , pojavile su se alge (zelene) HELP