Pretpostavljam da misliš na Tetra Optimat?
Ja imam Ferplastov CO2 Classic i super sam zadovoljan. Ne znam odakle si, ali cijena na ljubimac.hr mu je 211 kuna.
Meni su biljke počele žutiti i jednostavno im tekuće gnojivo nije pomagalo. Već mi se nakon par dana što je Ferplast ubačen učinilo da su biljke zelenije. Nakon tjedan sve je buknulo (jedna zakržljala echinodorus biljka koju sam posadio u prednji plan da ima više svjetla, sad pod hitno treba u pozadinu jer se od nje više ništa ne vidi). Tekuće gnojivo više ne dodajem, mijenjam redovito vodu, dodam koji put tekuće željezo, tek toliko. Bilje mi je super zdravo.
Ja sam za manji akvarij gledao neki manji CO2 i klasičniji poput Nutrafinovih ljestvi, jer nemam više niti praznih štekera (Ferplastov sustav funkcionira na konstatnom miješanju CO2 sa vodom pomoću pumpe za vodu), a i za manji akvarij ne treba toliko učinkovit sistem. Koliko sam ja skontao taj Tetrin komplet ne funkcionira da se pusti da sam radi, nego sam trebaš povremeno štrcnut CO2 iz boce i onda se boca ponovno kupuje kad se istroši. Ja sam lijen i zaboravljiv i takav mi sistem ne paše, pa ipak mislim da ću uzeti Nutrafin.
A Optimat (nisam vidio niti jedan Tetrin drugi sustav) ti je deklariran za akvarije do 100 L, pa bih na tvome mjestu neki jači CO2 pogledao...
Eto nadam se da sam nečemu pomogao....Edited by: kokolo