2. Dobro obratiti pozornost na filtraciju! (Ne vidim dobro na slici, ali mi se cini da unutar akvarija postoji neka pregrada, koja bi trebala glumiti filter ili?)
3. Akvarij bi trebao stojati na savrseno ravnoj podlozi po mogucnosti na stiropolu...
Koliko ja vidim na slici, to je u biti akvarij za kornjače - ona kosa mrlja što ide od vrha te kućice za filter je meni izgleda kao silikon koji ostao nakon micanja onih "stepenica" koje vode do vrha te kućice za filter koja bi trebala glumiti i kopno.
Stavljati filter ili filter medije sa pumpom bi bilo jako nezahvalno u tu "kutiju", jer bi bilo nezgodno vaditi za čišćenje to, razne gluposti koje bi filter mediju uhvatili u sebe bi djelomično opet otišli u akvarij i bezveze bi se zamutila voda...
Da su stavljene kornjače, ne bi bilo problema jer bi se filter odmah vadio na suho, ne bi još prošao kroz vodu...
Nisam siguran, ali čini mi se da je lijeva strana stakla krivo zalijepljena... Nikada se nisam previše informirao o DIY niti sam ikada radio ili prisustvovao kućnoj izradi akvarija, pa nisam baš siguran jesam li tu u pravu... Naime iman neku staru knjigu o akvaristici i tamo je slika kako pravilno lijepiti staklo.
Evo slikice (slikano mobom, ispričavam se na lošoj slici), a meni se čini da taj akvarij zalijepljen kao na prvoj nepravilnoj shemi...

Osim toga akvarij ispod treba biti potpuno podržan, a tvoj "visi" sa strana.
7. Amauro ti je odgovorio koje su ti to ribe... Evo ti i LINK pa malo procitaj...
Kako sve dublje i dublje budeš išao u akvaristiku, vidit ćeš da će ti tvoje iskustvo biti bog i batina i u mnogome će se neke stvari razlikovati od onoga što pročitaš.
Što se tiče članka, par stvari, piše da su švertovi miroljubivi. Imao sam dva mužjaka i par ženki. Mužjaci su pobili sve mužjake drugih vrsta u akvariju, i kad su ostali oni, jedan nije imao mira dok nije ubio drugog. Nije mu dao da jede, i nije mu dao da se makne nego ga je puštao samo oko grijača da se vrti. Ne radi se o malome akvariju, tako da teritorij nije problem. Jednostavno neke ribe se kod nekih pokažu skroz drukčijima nego što je to "standardno".
A što se tiče odvajanja ženke nakon što se okoti... Iz mojih iskustava sa živorotkama (molly i švertovi) majka nije niti malo opasna po mlade. Opasne su druge ribe. Ženke su mi znale stati i u kotilici, i u malom mrijesnom zajedno sa mladima, nikada niti jednoga nisu pojele. Ako bi se ženka okotila prije nego sam skontao da se sprema, druge su ribe samo ganjale male, ženka koja koti nikada.