Kolovoz 09, 2025, 11:10:40 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: jabučari mi žvaču bilje  (Posjeta: 4164 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline babyboom

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
jabučari mi žvaču bilje
« Odgovori #25 u: Rujan 02, 2007, 14:03:00 poslijepodne »
Nemoj miješati zlatne ribice s coryima! U pravilu se tropske ne miješaju s hladnovodnima, iako lavlje glave traže nešto veću temperaturu nego "obične" zlatne ribice. No, pazi, i one trebaju puno prostora, tako da za dvije lavlje glave bi trebala najmanje (zaista najmanje od najmanjega) akvarij od 45 l! Naravno, pužeki mogu s njima, dapače. Velike su žvakalice biljaka (lavlje glave su nešto malo pristojnije, ali ne puno), no to možeš koliko-toliko smanjiti dajući im jedan obrok papice sa spirulinom (ima odlična nutrafinova)---da ne davimo društvo, kad se definitivno odlučiš, javi, pa savjeti stižu...

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
jabučari mi žvaču bilje
« Odgovori #26 u: Rujan 02, 2007, 19:09:00 poslijepodne »
Nikako coryje sa hladnovodnima! Osim sto jednostavno neidu zajedno, sto se teperature tice, nisam nikada cula za to 22-28! Najniza za koju sam citala da se navodi je 25 stupnjeva i to na samo jednom mjestu, svugdje drugdje pise da je najniza 27oC.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Vandalka

• Punopravni član
jabučari mi žvaču bilje
« Odgovori #27 u: Rujan 03, 2007, 00:04:00 prijepodne »

Na većini stranica koje sam ja čitala preko interneta (.aquabase, akvarij.net, corydorasforum.deitd da ti ne šaljem linkove na taljanskom, španjolskom i ine.) je 22-28, osim za pande je 25 (većina ih se tu složila).

Baš gledam i u knjigu od Axelrod-a piše idealna 24 ili 25 ovisno o kojoj vrsti corya... Pogledah i u Goodwin-ovu knjigu (znam, knjiga ima jako puno krivih podataka- ali samo tako da pokažem da ima i u knjigama tih podataka) 22-26. Uh, kod njega sve ribe žive na 22-26!!!!Ali ima ljepe slikice riba, a za podatke otvoriš 10-tak str na netu i doznaš prave podatke.

Na puuno mjesta je navedena ta temp.

Ali da, sve u svemu, slažem se da se ne bi smjelo mješat hladnovodne sa toplovodnim. To mi palo na pamet jer imam previše corya a ne mogu se odlučit koje bi dala, pa sam mislila si ispunit želju i uzet zlatne ribe, šutnut pužiće unutra i još rješit problem sa coryima. Al neće ići 3 muhe jednim udarcem
Zagreb

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
jabučari mi žvaču bilje
« Odgovori #28 u: Rujan 03, 2007, 13:44:00 poslijepodne »
Joj, pa probaj onda tako - uvijek koriće možeš udomiti (ili zlatne). Problem je u tome što imaju različitu prehranu (iako, moji sijamci dobiju svoju papicu, a zlatice svoju - i jedni i drugi papaju što stignu, pa stvar šljaka ), različiti metabolizam... Ali, kako lavlje glavice zaista traže nešto više temperature od ostalih zlatica (inače ide 22-26, a lavlje glavice vole 24-28), ako samo to gledamo, mogli bi zajedno.... Naravno, "pravi" akvaristi bi poludili...

Offline Vandalka

• Punopravni član
jabučari mi žvaču bilje
« Odgovori #29 u: Rujan 03, 2007, 14:10:00 poslijepodne »

Joj, pa za hranu se nisam ni sjetila da ima posebne za zlatne. O tome još trebam prostudirat kad nabavim akvarij za "tumorčiće". a onda slijede pitanjca o njima!!!

Teško mi odlučit koje corye dat. Em su svi posebni na svoj način pa se teško odlučit koju vrstu dat, em imam 4 albinca koji nisu kupljeni u istom shopu pa ne znam u koju podvrstu spadaju, em mi ih je teško nekom dat a da ne znam kakav će biti prema njima.

Zagreb

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
jabučari mi žvaču bilje
« Odgovori #30 u: Rujan 03, 2007, 14:34:00 poslijepodne »

Lijepo ti njih sačuvaj, stavi im neko maleno društvo - pa ne moraju baš biti zlatne, zar ne? - ili, svjesno stavi zajedno sa zlatnima, ali onda budi spremna na kritike...

Uostalom, ja imam sa zlatnima plehiće, ancistruse, sijamce....škvadra živi složno i veselo....

Offline Vandalka

• Punopravni član
jabučari mi žvaču bilje
« Odgovori #31 u: Rujan 03, 2007, 15:40:00 poslijepodne »

! Ma glavno da im je dobro! a po ribi vidiš dal se osjećaju udodno u akvariju il ne!

Zagreb

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
jabučari mi žvaču bilje
« Odgovori #32 u: Rujan 03, 2007, 21:58:00 poslijepodne »
joj,ubiće nas kolege