@babyboom:
Prvo da se zahvalim na pozitivnom komentaru za stijenu.

Zaista me obradovalo.

A sad da se raspishem...
Ja sam naveo da hocu patuljaste ciklide.

Pitao sam za savjet koje bih mogao da stavim zavisno od iskustava ostalih sa ramirezima, apistogramama ili nekim patuljastim tanganjikancima.

Za bilje bih radije neko nezahtjevnije i malo nize.
Pregledao sam bazu biljaka na glavnoj stranici i svidilo mi se par biljaka koje se ne bi uklopile u juzno americhki ili africhki akvarijum.
Pregeldao sam ja dosta tema prije nego shto sam se odluchio da ja napishem temu.

Kao shto vidish nashao sam i DIY kanister filter u Uradi Sam rubrici ali za ribice i biljni setup me zaista zanima mishljejne vecine jer iskustva se razlikuju.

Dakle opet ponavaljam bili bi to patuljasti ciklidi juzna amerika ili afrika i bilje koje se uklapa najbolje u takav setup.

Inache nece da mi skine onaj Vodic za nove akvariste.

Dodje do 2mb i tu mi prekine dl svaki put.

@riky&iwa:
Hvala za savjet.

Akvarijum je star oko 3 godine od toga dvije nije bio u upotrebi chini mi se.
Svakako ga nosim kod staklara da zamjenim stranicu pa cu tu da kazem da ga ponov zalijepi.

A sad shto se tiche ciklirajna akvarijuma i setupa.

Ja sam planirao da prvo dvadesetak do trideset dana drzim samo bilje u njemu i da ga polao postavljam, pa onda da ubacim ancistrusa i par korija. dakel u nejga ne bi ishle ribe nikakve bar dva mjeseca.

Ja sam mislio da ubacim 6 ramireza i 10 do 15 neonkica jer mislim da bi ovaj akvariju mtoliko mogao podnijeti i mislim da ne grijeshim ali opet ako nisam u pravu neka me neko ispravi.

Za vanjski filter tj. kanister filter sam ostavio link i vidim da je tamo za akvarijum od nekih chetrdesetak litara (slobodna procijena:) napravljen filter od 0.7L pa sam ja kontao da bi za ovaj moj mogla ici posuda od jedno 3L ali vidim da sam se prevario.

I shto se tiche protoka mislio sam na protok od bar 500L sad koliko bi to smetalo ribicama ne znam pa bih volio da me neko i za to informishe.