Srpanj 18, 2025, 22:15:10 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Dilema oko ukrasa!  (Posjeta: 1711 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Domagoj22

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Dilema oko ukrasa!
« u: Kolovoz 26, 2007, 18:26:00 poslijepodne »
Zanima me dali bi mogao razno kamenje i panjeve koje bi našao kraj rijeka i potoka u okoliciZagreba staviti u akvarij i naravno prije prokuhati!Isto tako me zanima dali neko ima savijet oko raznih staklenih predmeta koji bi se mogli malo obraditi i ukrasiti te pobojati,dali je to ok ili možda ima neko staklo koje nemože u akvarij?!!
Zagreb(Črnomerec)-Zaprešić

Offline ija18

• Punopravni član
Dilema oko ukrasa!
« Odgovori #1 u: Kolovoz 26, 2007, 18:36:00 poslijepodne »
ja rade nebi akvarij pretvorila u cirukus..hehe...mislim nebi da to budee sve sareni ...al recimoda staklo moze kako bi isla boja..? s kojojm bi to bojom? Edited by: ija18

Offline sara16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
Dilema oko ukrasa!
« Odgovori #2 u: Kolovoz 26, 2007, 18:48:00 poslijepodne »

u akvarij možeš stavit svo kamenje koje nije vapnenac, a znat ćeš dal je ili nije tako da na kamen koji misliš stavit kapneš malo solne kiseline ili octa - ako se počne pjenit NE može u akvarij, ako se ne pjeni može. naravno, prije nego staviš u akvarij moraš to kamneje dobro prokuhat. a što se tiče panjeva, kolko ja znam najbolje je uzet vinovu lozu, ali može i jjoš nešto, ali nisam baš sigurna što pa ti tu nemogu pomoć.i onda taj panj mora proć cijelu ceremoniju da bi na kraju dospio u akvarij (prođi malo po forumu i sigurno ćeš nać teme o obradi panjeva).

ja staklo nebi stavljala, a pogotovo se nebi igrala s raznim farbama...
okolica Zaprešića

Offline Domagoj22

• Punopravni član
Dilema oko ukrasa!
« Odgovori #3 u: Kolovoz 26, 2007, 18:58:00 poslijepodne »

Nisam ni mislio pretvoriti akvarij u cirkus već ga malo urediti ukrasima iz prirode jer svi shopovi nam za neke sitnice uzimaju masnu lovu,a sve to možemo i sami naći u prirodi!!Kaj se tiče bojanja znam da se može bojati sa autolakom,ali mora biti na akrilnoj bazi,tju. nesmije biti topiv u vodi!Imam doma neke staklene vazice pa sam mislio napraviti homemade spilju!Evo i slika spreja koji se može iskoristiti

http://img160.imageshack.us/my.php?image=akvarij047gc2.jpg
Dilema oko ukrasa!

http://img160.imageshack.us/my.php?image=akvarij049hk2.jpg
Dilema oko ukrasa!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Dilema oko ukrasa!
« Odgovori #4 u: Kolovoz 27, 2007, 10:21:00 prijepodne »
Ja se ne bih igrao s nikakvim lakovima i čudima..... A za spilju možeš upotrijebiti lijepo polovicu razbijenog glinenog lonca za cvijeće, ili kokosov orah, ili lijepo složeno kamenje slijepljeno akvarističkim silikonom---imaš i milijun stvari iz prirode koje bez obrade možeš iskoristiti, naravno prvo pripremiti - prokuhati, oprati, očistiti..... vidjet ćeš, bit će prirodnije, naročito onda kad to malo algice obrastu, odnosno, kad malo ostari...

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
Dilema oko ukrasa!
« Odgovori #5 u: Kolovoz 27, 2007, 13:21:00 poslijepodne »
u prirodi pronađi lijepo kamenje i to pukni u akvarij. lakove zaboravi, izgledat će ko da si akvarij nečim zagadio, tj. neprirodno.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
Dilema oko ukrasa!
« Odgovori #6 u: Kolovoz 27, 2007, 14:21:00 poslijepodne »
I ako ces imati ribe iz tvrde vode odn. tvrdu vodu u akvariju, slobodno stavi i vapnenac, ali izbjegavaj morsko kamenje jer takodjer ne izgleda prirodno u slatkovodnom akvariju!
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline duda

• Punopravni član
Dilema oko ukrasa!
« Odgovori #7 u: Kolovoz 27, 2007, 19:00:00 poslijepodne »

Slažem se u potpunosti sa Rukijem... no samo bih se nadovezala za onu lozu šta je kolegica Sara 16 napisala.. može loza u aq ali pod uvjetom da si 100% siguran da loza nije ničim špricavana ( ako nisi siguran kani se ćorava posla)

Offline Domagoj22

• Punopravni član
Dilema oko ukrasa!
« Odgovori #8 u: Kolovoz 28, 2007, 09:02:00 prijepodne »

Hvala svima na savjetima!Ovako i onako planiram malo prošetati prirodom i potražiti razno kamenje i tako!