Ako ti je voda cjelo vrijeme mutna možda je stvar do filtera ( mislim loša filtracija) Meni je na samom početku akvaristike tako bilo i to konstantno. Nit aktivni ugljen nije mogao riješit taj problem. Voda je jednostavno bila mutna. No ja sam imala jeftini loš filter koji nažalost nije bio sposoban dobro obavljati svoj posao. Koliko vidim i kod tebe je aktivni ugljen u filteru i ne pomaže. Pa se zato mislim da i kod tebe nije slučaj kao šta je kod meen bio.
Šta se tiče te kemije neeč ti puno pomoč ako je filtracija

samo ti još može i odmoči. Govorim ti iz iskustva naravno. Šta se tiče crystal wather ajd mjesto toga da probaš dodati sera nitrivec to su poz bakterije dodaješ svaki dan i možeš slobodno 7-10 dana za redom stavljati.ili cycle nutrafin meni još bolji jednom tjednoJest da je i to kemijanje ali ako češ več kemijati rađe bi s tim probala neg crystal i sličnim. ovo isto pročisti vodu i ujedno naseli malo poz bakterija koje dobro dođu jeri tako je aq relativno još frižak nije on još uhodan kako treba. ( treba vremena da se sve to ustabili)
Inače je to normalna pojava kod novijih aq.. magla, mutnija voda, pa česticekoje onak znaju da tako kažem lebdit po vodi.Pa plijesanto s vremenom prođe samo strpljenja i strpljenja i da je dobra filtracija. Inače ako imaš biljni aq onda nije pametno imat aktivni ugljen. Njega samo ubaci ako je voda eto mutna da je kemijski pročisti iposlje lječenja riba i onda ga vadi van.
Šta se tiče algi:ako imaš zelene točkaste algice one znaju se pojaviti zbog manjka fosfata u vodi a one crne čupave

ako je pak viška fosfata a manjka nitrata u aq vodi. Ako su one smeđe čupave one znaju nastati kod novoformiranih aq.
Fino ti usisaj dno temeljito, očisti stakla magnetom, spužvom šta imaš več, ono šta ne ide usisavanjem očisti ručno, ako je na kamenu, drvu fino izribaj pod tušem, ako je zahvatilo listove ful da nikako se neda očistit sa bilja cvikni škaricama niknut če novi listič ne brini i nadolij vode koliko je otišlo usisavanjem. Ubaci brzorastučeg bilja vodena kuga i/ili rogolist i koju algu cladophoru. I manje hrani ribe i gledaj da hrana ne pada na dno. Smanji svjetlo mjesto da je upaljeno 10-12 sati koliko ti več gori stavi jedno 5 sati manje da neda algi force da se dalje širi i tako sa svjetlom radi nekih cca 5-7 dana. Biljke če malkice patit ali bez brige oporavit če se doče mladi listovi. i ubaci kojeg sijamca crossocheilus siamensis on jede čupavu algu a zelenu algu papa ancistrus.
Šta se tiče mutne vode ostavi još neko vrijeme aktivni ugljen i dodaj nitrivec ili cycle i uz dobru filtraciju nebi trebalo bit problema.
Edited by: duda