Prosudite sami je li trebalo nešt poduzeti s ovim akvarijom: (

)

Ne znam zašto, ali otkad smo ga kupili u njemu je jedino uspjevala mahovina i anubias nana. U posljednje vrijeme nakotila se crna čupava po dnu. Bljak. Uglavnom, na sve skupa još i cijano. Akvarij je inače izgledao pristojno - onak - prosječno, ok, zadovoljavajuće. Ali, danas sam odlučio napraviti malo veće čišćenje.
Na Creative aquascape union pronašao sam neke ideje vezane uz uređenje manjih akvarija i jednu odlučio isprobati. Od prozirne plastične folije napravio sam pregradu za dvije vrste šljunka (dodana je fina verzija orig. Wave-ovog smeđeg pijeska). Isto tak hoću malo jači nagib - to se pregradom može fino riješiti.
Rezanje i spajanje folije:

Znam da spajalice nisu najbolje rješenje, ali ovaj reaquascape je napravljen na brzinu (sve skupa trajalo je 1h). Evo kak sam složio pregradu i šljunak i pijesak:

Kamenje ispod pijeska služi za učvršćivanje pregrade.
Aparatura je malo pojačana - dodan je nutrafin co2 (ići će slabija, tj. polakšasmjesa) prvenstveno za borbu protiv algi i Waveov grijač.

Evo kak izgleda danas navečer:

Ideja mi je razrasti travicu po sivom šljunku, a da prednji dio sa smeđim ostane gol. Od Karla smo svojedobno dobili tu travicu, međutim, još ju nismo identificirali.