Kolovoz 14, 2025, 19:28:13 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: konstantno isti problem sa zivorotkama  (Posjeta: 1532 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline duj.Ko

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ornament i zločin
konstantno isti problem sa zivorotkama
« u: Kolovoz 21, 2007, 10:41:00 prijepodne »
evo nakon sta san opet pretrpia pomor(neonkice i gupyji),dva dana sve ok-i evo danas vidim opet isto sta gledam svako malo u mom akvariju.... gupiji kao da su paralizirani od struka na rep, taj rep je skupljen i odmaraju se na dnu ili zabijaju u bilje...iste takve sindrome dozivia san sa svojim molyjima-mislija san-ah to je zbog toga sta su se brat i sestra parili, pa evo mladi ne mogu dugo-ti moji molyjici koji su nastali prebliskim krizanjem-djetinjstvo normalno, mladost normalna....i onda od jednom....pocinju se susit...kao da ih kraljeznica boli-budu blago zakrivljeni-na kraju se osuse i umru...ali tek nakon normalne 8 mjeseci do godine dana zivota....
i evo sad san neki dan uzea par gupyja-svi su pomrli osim ovog jadnicka koji sad ima moj moly-sindrom problem!
je li nesta krivo radim???da osvjezim gene novim molyma jer mi se od 2 crne sad razmnozila cila komuna u 3 generacije?????i sta je tom jadnom gupyju ako iko zna?!!eto molim odg na ta dva pitanja

poz iz Splita
\"Još vjerujem u čistoću umjetnosti, kao jedinu takvu koja nam je preostala u ovom životinjstvu uokolo nas.\" M.Krleža

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #1 u: Kolovoz 21, 2007, 11:17:00 prijepodne »

priznajem da ne kužim što se dešava, no po onom što opisuješ, očito se dešava neka degeneracija

da sam na tvom mjestu, potpuno bi obnovio stanje u akvaču novim ribicama i to iz nekoliko izvora, pa vidio

ali jel ti i voda u redu ---- i to bi mogao biti uzrok, iako bi onda ugibali i kao mali ---

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #2 u: Kolovoz 21, 2007, 11:47:00 prijepodne »
...ne radi se o genetskoj degeneraciji,prije bih rekao da je razlog neadekvatni uvjeti držanja,loš kvalitet vode,a vjerojatno je i problem u jednoličnoj ishrani...te sam simptome često viđao kod ženki gupija,i to neposredno nakon okota.Na žalost,nijedna riba se više ne oporavi,životari do uginuća...isto tako smatram da se radi o nekvalitetnim uvjetrima,premali prostor,neredovita izmjena vode,jednolična ishrana,ili čak grubo hvatanje mrežicom gravidnih ženki pa dolazi do pobačaja...

Offline duj.Ko

• Punopravni član
  • ornament i zločin
« Odgovori #3 u: Kolovoz 22, 2007, 12:15:00 poslijepodne »
      a ne znam-sve je moguce...iako mi se ne cini da su im losi uvijeti-jer se trudim...moguce cak da iman i pomalo prejak filter za 54L,a sta se tice lose ishrane-to nema sanse jerbo iman hrane svakakve i u svakakvom obliku pa cak i tetra guppy hranu ,te zive artemie za malene kad se okote...tako da ne znam...meni se cini da su to ipak geni u pitanju...slazem se da bih trebao osvjezit gene sa drugima...iako ti guppyji zadnji koje san kupija nisu iz mog uzgoja pa opet

ne znam bolje objasnit nego da se sasuse,pomalo zakrive na kicmi i skupe rep u traku...eto...

pa ako ima ko da mi pomogne da dovedem nove jebace i jebacice u akvariji-sa svojim mollyjima i gupycima nek se javi!!!!

ajde dijagnosticirajte sta mi se to dogada!!!!!
\"Još vjerujem u čistoću umjetnosti, kao jedinu takvu koja nam je preostala u ovom životinjstvu uokolo nas.\" M.Krleža

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Kolovoz 22, 2007, 15:49:00 poslijepodne »
Ajde malo provjeri parametre vode kakvi su... da se vidi šteka li tu šta... Meni je jedna gupica bila malo zakrivljena onako pogrbljena ( ma užas kako je izgledala) ali mi se čini da je to došlo jer je imala puno okota. Pa s vremenom se i sirota deformirala...morala sam je ukloniti jer su je mužjaci stalno gnjavili. nit jednu ženku nisu htjeli nego samo nju. A ona je več jadna bila tako savijena ma užas... i još ju oni svi lovili...Daješ li ribama vitamine? Za parametre sam rekla da vidiš jer ako se tako zabijaju imam dojam kao da sa vodom nešto smrdi... i usisavaš li i dno? ni dovoljno samo promjenit vodu, treba malo i posisati dole taj izmet.

Offline VenomLord

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Kolovoz 22, 2007, 19:51:00 poslijepodne »
Mozda imaju gen kraceg zivota...
Osijek

Offline duj.Ko

• Punopravni član
  • ornament i zločin
« Odgovori #6 u: Kolovoz 23, 2007, 00:11:00 prijepodne »
joj ljudi-pa neman akvarij od jucer- -znam kako se odrzavaju akvarij-naravno da sisem ne samo izmet nego i poluraspalo bilje - no kako kazem-sve je moguce-budem izmjerio parametre sutra,ali kazem-no way hosay...ali...budem ja to izmjerio za svaki slucaj...da je voda----zar ne bi onda svi ili bar vecina gupyja i moliyja otisla????ocito iman neku bolest koju samo ja iman po obicaju kake san srice....

uzivajte

Offline kokolo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #7 u: Kolovoz 23, 2007, 00:37:00 prijepodne »
Ne bih rekao da je u pitanju loša voda niti ishrana jer znam taj akvarij. Moj jedan bijeli moli, jedan od rijetkih ostataka od prvih ribica u akvariju ima slične simptome. Mršavi, izdužuje se i izobličuje. A problema nema nigdje. Nitko ga ne naganja od ostalih riba. Parametri su super (danas sam gledao, ali ne radi toga), hranim ribe sa smrznutim bloodwormsima, listićima i granulama, voda se redovito mijenja.

A čak su se i razbore neki dan počele mrijestiti u tom zajedničkom akvariju mada im je voda bila lužnata, a svugdje na netu piše kako im za mrijest treba kiselkasta voda.

Mislio sam ga prebaciti u akvarij gdje su švertovi, ali tata švert ne voli nikakve mužjake u svom akvariju. Redovito ih pobije, pa onda ako će molič uginuti neka to bude u miru gdje ga nitko ne dira.

Pa sad ti budi pametan... Taj jadan moli čak nije ni puno star - tek par mjeseci...
Josip...::...Split

Why are you wearing that stupid man suit?

Offline vincent

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #8 u: Rujan 12, 2007, 13:03:00 poslijepodne »
geni nisu ziher...."brat i sestra" sistem ne funkcionira kod životinja, ali ako imaš neko relativno malo jato, moguće da je kroz DUŽE vrijeme parenja došlo do efekta "suženog grla" odnosno koncentracije gena sa nepoželjnim karakteristikama. ono što UVIJEK piše u literaturi i oko ćega će se večina složiti je da je 95 % ribljih bolesti vezano uz okolinu, tj. vodu, hranu, itd....ostatak će biti razni paraziti, ali geni, sumnjam. ne mogu reći o čem se radi, ali definitivno glasam za bolest koja je vezana uz okoliš! u svakom slučaju, sretno!
"Biti lud ima i svojih prednosti, kojih su samo luđaci svjesni."

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #9 u: Rujan 12, 2007, 13:32:00 poslijepodne »

Oprosti, ako te ispravljam, (bez ljutnje, molim),ali sistem brat-sestra i te kako funkcionira i kod životinja...geni su geni...kromosomi su kromosomi.... Iako, degenerativne promjene se daleko manje primjete nego kod ljudi ("najrazvijenijih životinja") jer je broj potomaka relativno velik....

A, kako kolega kaže, a nama je za vjerovati, voda je OK...što bi onda bilo nego blisko srodstvo...

Offline duj.Ko

• Punopravni član
  • ornament i zločin
« Odgovori #10 u: Rujan 12, 2007, 16:01:00 poslijepodne »
ma jasno da funkcionira-recesivni geni se ocituju u prebliskim parenjima-to je genetika-i mi tu nista ne mozemo-osim razmijenit svoje ribice s vrimena na vrime!!!!pa da geni-kako tako se malo "osvjeze".....pa u to ime-ako ko hoce malo crnih mollyja....nek se javi!ovi su za sad zdravi
ja iz splita