evo nabavil konacno u vz kno3 (100g) i oko 50g kh2po4
e sad me zanima kak to "zmuckati" (dobro znam da se to mucka s destiliranom vodom

)
u biti mi je najvazniji omjer... planiram napraviti pola litre otopine kno3 i pola litre otopine kh2po4 -
pitanje je kolko grama kno3 u pola litre vode, a koliko kh2po4 i nacin doziranja
koje su preprucene vrijednosti za no3 u po4 u vodi za bilje?
(trenutne vrijednosti kad ne gnojim su mi po4 = 0 mg/l, no3 = 10mg/l - s nutrafin npk gnojivom (2 cepa na 60l) uspijem podici po4 na nekih 0.25-0.5 a no3 na 10-25 mg/l)
inace akvarij je juwel rekord 60 - dodajem vec duze vremena co2, gnojim mikro i makro elementima, tjedno mjenjam 10 lit vode (5lit pipovace + 5 lit destilirane) ugural u poklopac 3 lampe (sad je rasvjeta 2x15w + 1x14w = 44W na 54lit)
ali jos uvjek nisam zadovoljan s rastom bilja a kupovna gnojiva su mi dugorocno gledajuci skupa i neisplativa)
i jos bi za mikroelemente trebal sastojke (mikroel. gnojivo + tekuce zeljezo) ako ima ljudi iz vz-a da napisu di su to kupili (koji proizvodjac, ..., sve) i po kojoj cijeni i isto omjer kolko cega pomjesati i kako dozirati...
unaprijed zahvaljujem na odgovorima i savjetima!
Pozdrav!