Pozdrav svima!
Procesljao sam forum i clanke sa sajta tako da sam stekao neku osnovnu sliku o tematici. Ali svejedno imam hrpu pitanja

Imam jedan stari akvarij dimenzija 80 x 30 x 40 kojeg bih pretvorio u terarij za zmiju. U igru dolaze kraljevski piton, mlijecna ili kukuruzna. Da li su dimenzije ok?
Kao mali (dobro, ni sad nisam star - 21. god.) sam non stop navlacio zmije u Istri (ljetovanje) ali nemam pojma kako se zovu. Znao sam prepoznati samo poskoka i blavora - koji ionako nije zmija.
Sada sam veliki i imam svoj stan

pa je vrijeme da napokon nabavim zmijicu. Opsjednut sam kobrama no nekak imam feeling da ce to samo ostati na opsesiji i gledanju slikica

Vjerojatno je ovo pitanje bilo 100 puta... Kako da sredim terarij? Najvise me zbunjuje rasvjeta, mikroklima i ventilacija.
Ako sam dobro shvatio, od rasvjete trebam 1-2 neonke (koliko W, koji spektar?) i neku specijaliziranu lampu kao hotspot? Kako se izvodi ventilacija? Da li je dovoljno na poklopcu napraviti otvor za zrak ili se ugradjuju i neki ventilatori?
To je za sada sve, sutra/prekosutra cu poslikati taj ex-akvarij pa cu dalje s pitanjima