Kolovoz 21, 2025, 14:21:02 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Jabucari,jaja  (Posjeta: 1872 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Busman

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Jabucari,jaja
« u: Kolovoz 16, 2007, 20:25:00 poslijepodne »
E vo pitanje ostavili puzeki grozd jaja na nosacu od lampi al ta jaja su tvrda ko kamen dal to tak mora bit il da ih sastruzem i bacim ?dal moraju bit na vlagi nekoj il nekaj takvog nisam imo iskstva sa puzevima dosad pa pitam kakva je procedura s tim ?
Zagreb/Maximir

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
Jabucari,jaja
« Odgovori #1 u: Kolovoz 16, 2007, 22:27:00 poslijepodne »
Moraju biti tako tvrdi.
Moj savjet je: nemoj ih pretjerano paziti i maziti, ako ne zelis imati koloniju jabucara. Ako ih ostavis na miru, izleci ce se ionako dvadesetak puzeva..
DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Jabucari,jaja
« Odgovori #2 u: Kolovoz 16, 2007, 23:25:00 poslijepodne »

Citat: Teehee(R)
Moraju biti tako tvrdi.
Moj savjet je: nemoj ih pretjerano paziti i maziti, ako ne zelis imati koloniju jabucara. Ako ih ostavis na miru, izleci ce se ionako dvadesetak puzeva..

Ma jok izleze se gamadi pun akvarij ja preporucam da malnes iz akvarija pa ako se izllegu stavis 2,3-5 u akvarij jer ovakva jedna kolonija sere ko luda ja sam bio ostavio i imao sam 2 generacije u akvariju nekih 100 puzeva bili su mali ali centimetar sloj govna po dnu lol i to onak ljepo koncasto da se razvlaci lol ...ja bi izvadio obavezno
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
Jabucari,jaja
« Odgovori #3 u: Kolovoz 17, 2007, 00:14:00 prijepodne »

Citat: ivborosa
Ma jok izleze se gamadi pun akvarij ja preporucam da malnes iz akvarija pa ako se izllegu stavis 2,3-5 u akvarij jer ovakva jedna kolonija sere ko luda ja sam bio ostavio i imao sam 2 generacije u akvariju nekih 100 puzeva bili su mali ali centimetar sloj govna po dnu lol i to onak ljepo koncasto da se razvlaci lol ...ja bi izvadio obavezno

Onda sam ja imao srece: izleglo ih se dvadesetak iz jednog grozda, a ostale grozdove sam pobacao.
DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline Busman

• Punopravni član
Jabucari,jaja
« Odgovori #4 u: Kolovoz 18, 2007, 18:19:00 poslijepodne »
ma to me zanimalo al buju ih botie rjesile kak su rjesile i ostale puzeve sad one puzeve nametnike doslovno uzgajam u malom ak njima za hranu.E a kolko im treba da se izlegu otprilike?

Zagreb/Maximir

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Jabucari,jaja
« Odgovori #5 u: Kolovoz 18, 2007, 18:27:00 poslijepodne »

ma, dajte, slatki su kad su mali, ali su prilična napast ako dozvoliš da ih se izleđže more - tako ostavi jedno leglo da se izleže, veseli im se,a ostale nakupine jajašaca izvadi van...

treba im 5 - 10 dana - najbolje svaki dan kontroliraj- vidjet ćeš kad se jajašca otvore, ostanu male udubinice i oko legla bude puno malih sitnih loptica - e to je malena ekipa....

sretno!