Srpanj 27, 2025, 22:07:59 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: vrijednosti vode  (Posjeta: 2458 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline postar_000

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
vrijednosti vode
« u: Kolovoz 16, 2007, 14:45:00 poslijepodne »
danas sam kupio tester za kH i gH i vrijednosti su:
kH:oko 4
gH:oko 10
pH:oko 8

jel to uredu i jel treba sta mjenjat inace ribe mi se dosta cudno ponasaju...ne plivaju bas ko nekad...

Zagreb-Trnje

Offline Branko

• Punopravni član
  • Dob: 57 Lokacija: Zagreb
    • http://još.nemam
vrijednosti vode
« Odgovori #1 u: Kolovoz 16, 2007, 15:16:00 poslijepodne »
Ovisi koje ribe imaš. pH je malo visok, ali za neke ciklide idealan. Inače bi ga trebalo malo smanjiti (probaj sa tresetom).
Nonsense ist der Sieg des Geistes über die Vernunft!

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
vrijednosti vode
« Odgovori #2 u: Kolovoz 16, 2007, 15:22:00 poslijepodne »
Koje ribe? Koja ti je temperatura?
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline postar_000

• Punopravni član
vrijednosti vode
« Odgovori #3 u: Kolovoz 16, 2007, 15:37:00 poslijepodne »
a eto za sad su

platiji
albino red shark
sijamski algojedi
ancitrusi
udovice
....
znam imam ih previše ali šta ću...
evo baš sam napravio izmjenu vode jer je trebala ić danas...a za dan-dva kad se malo stabilizira ću testirat pa javim kak je sad...
nekak su mi malo ribice izgubile boju...

Zagreb-Trnje

Offline Nikola5

• Punopravni član
vrijednosti vode
« Odgovori #4 u: Kolovoz 16, 2007, 16:05:00 poslijepodne »
Za sijamce i ancistruse pH bi idealno bilo 7
Ancistrusima pase 7 a sijamcima od 6,5 do 8 pH.
A mislim da bi 7 pasalo i drugim ribicama.

Ribice koje danas kupujemo u trgovinama su se generacijama vec naviknule na nasu vodu. Meni je dosta dugo pH bio 8 a imam skalare, ancistruse i sijamce za koje bi kao pH trebao biti 7. Nije im smetalo. Tek kada sam nabavio patuljaste ciklide ( apistogamme ) morao sam smanjivati pH.

A to sto ti ribice izgube boju to ti govori o samoj kvaliteti te ribice.
Vecina ribica koje kupujemo dolaze iz ceske, tamo se one masovno proizvode i onda ti je tak losa kvaliteta.

Bok

Offline postar_000

• Punopravni član
vrijednosti vode
« Odgovori #5 u: Kolovoz 16, 2007, 16:09:00 poslijepodne »
kmeeee....
al izgube boju pa ju opet nakon 2dana vrate...sijamci izgube onu crtu pa ju za 2 dana nazad dobiju...

Zagreb-Trnje

Offline duda

• Punopravni član
vrijednosti vode
« Odgovori #6 u: Kolovoz 16, 2007, 16:43:00 poslijepodne »

KH je malo nizak i ako vecini ribica odgovara između 3- 10 tako da bi dobro doslo dignut kh.

Sta se tice GH sasvim solidno jer vecini riba odgovara gh do 16 tako da velim ovo je sasvim ok ( solidno) i da je malo veci nece skoditi uopce.

PH je dosta visok ja bih taj ph rusila na 7 neutral sta i odgovara vecini riba. Tako da n ijedna vrsta ne pati. Jer sa 7 nit je meka voda, nit tvrda i najbolja za ponavljam se vecinu tropskih riba. ( neutralna) No to moras radit postepeno nikako naglo jer ces tako sokirati ribe i mogu ti vrlo lako

Kiseli vodu sa tresetom ( granule treseta) mozes i tekuci treset ( npr biotrix prodac)ali postepeno dodavaj cca svaki 5 dan, ili dodavanjem destilirane vode, ja nisam jos nikad dodavala destiliranu nego sam rijesavala granulama treseta i jos dodatnu pomoc CO2 i voda mi je malo manje od 2 godine bila 7 neutral. Isto tako mozes rijesit vodom tretiranom rever osmozom. Samo nemoj kupovati ph minus jer time neces nista postic.Tj hoces samo da ti rijesi porblem na nekoliko sati eventualno 1 dan ionda opet se sve vrati na staro ono prijasnje stanje.Edited by: duda

Offline postar_000

• Punopravni član
vrijednosti vode
« Odgovori #7 u: Kolovoz 16, 2007, 19:44:00 poslijepodne »
dodo sam danas oko 20-30ml dst vode...pa cemo vidit sutra,preksutra
Zagreb-Trnje

Offline Rastaman

• Punopravni član
vrijednosti vode
« Odgovori #8 u: Kolovoz 16, 2007, 20:21:00 poslijepodne »

Citat: postar_000
danas sam kupio tester za kH i gH i vrijednosti su:
kH:oko 4
gH:oko 10
pH:oko 8

jel to uredu i jel treba sta mjenjat inace ribe mi se dosta cudno ponasaju...ne plivaju bas ko nekad...

Ja nebi sumnjao na te parametre. Mislim da je problem u nitritima, amonijaku iostalim po ribestetnim spojevima.

Preporucujem ti da zasadis brzorastuceg bilja i osiguras im uvjete za rast(CO2 svjetlo, gnojivo).

CO2 ce ti spustitipH ispod 7 ako ti je KH tako nizak, a brzorastuce bilje ce koristiti stetne spojeve kao hranui proizvoditi kisik ribama... Dis' bolje

Offline postar_000

• Punopravni član
vrijednosti vode
« Odgovori #9 u: Kolovoz 16, 2007, 21:55:00 poslijepodne »
imam riba i to dosta....raste ko ludo...

Zagreb-Trnje

Offline duda

• Punopravni član
vrijednosti vode
« Odgovori #10 u: Kolovoz 16, 2007, 22:21:00 poslijepodne »

kad si sve ovo izmjerio izmjeri jos i nitrite, nitratei amonijak. A tko zna i koliko ja koncentracija fosfata...Mozda tu nesto smrdi pa to rezultira sta se ribe tako ponasaju. Raste ko ludo... nisi zavrsio misao... dali mislis opcenito da ti bilje raste kao ludo ili ... jer kolega rastaman ti je savjetovao da zasadis brzorastuce tipa vodena kuga i / ili rogolist jer to bilje je izvrstan odasiljac kisika i uzima vodi nitrat. Mozes ga zasadit upodlogu a mozes pustit da pluta po vodi. za to bilje sam ti iprije rekla da ga ubacis jer ce ti i dobro doci i za podmladak A cuj previse ribau aq moze kumovati i amonijak i nedostatak kisika, i vise ih hranis pa je i kakice vise i vjerovatno i hrane padne dole pa nitriti i nitrati se rasplamsaju. A i ribe postanu zivcane kad je guzva u aq i time su i automatski pod stresom. ja bih ti savjetovala da ubacis ikoju algu cladophoru.Edited by: duda

Offline postar_000

• Punopravni član
vrijednosti vode
« Odgovori #11 u: Kolovoz 16, 2007, 23:34:00 poslijepodne »
joj ne alge...
ubacit ću onda kugu il rogolist...joj danas sam se istrosio...dosle su jos 3 plati zenke(na tvoju preporuku):D...i testeri i hrana i spuzvice za filter i za kornjacu hrana i neonka...joj ma koma

Zagreb-Trnje

Offline duda

• Punopravni član
vrijednosti vode
« Odgovori #12 u: Kolovoz 17, 2007, 09:22:00 prijepodne »

Plati zenke na moju preporuku...?ja sam ti rekla koliko se ja sjecam da dokupis jos jednu gupicu zenku da onu ne naganjaju stalno muzjaci jer ce brizna poluditi.... da se ima prilike odmoriti dok ganjaju ovu drugu... ali platije ne ... I nadam se da usisavas dno...Edited by: duda

Offline postar_000

• Punopravni član
vrijednosti vode
« Odgovori #13 u: Kolovoz 17, 2007, 12:59:00 poslijepodne »
hmmm...duda imaš pp
Zagreb-Trnje

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
vrijednosti vode
« Odgovori #14 u: Kolovoz 18, 2007, 11:39:00 prijepodne »
cladophora ti nije klasična alga...to ti je ona zelena kugla,izgleda ko kopnena mahovina a ne siri se ko zelena tockasta ili crna čupava
pegaC
Prelog

Offline postar_000

• Punopravni član
vrijednosti vode
« Odgovori #15 u: Kolovoz 18, 2007, 13:09:00 poslijepodne »
sazno sam već...sam kak to nareznat onak na snite?
Zagreb-Trnje

Offline duda

• Punopravni član
vrijednosti vode
« Odgovori #16 u: Kolovoz 18, 2007, 15:42:00 poslijepodne »
Ma nozem je narezes na kako bih ti rekla na fete tj onako na snite kao snicle kad se rezu. Ako neznas kako se snicle rezu ce ti mama vec pokazati.Ali nju rezes samo tako ako zelis napravit tepih u aq. Samo ces morat malo pripazit kod usisavanja. Ako ne mislis radit tepih neg je ovako imat onda nista nemoj rezati neg samo ubaciu aq ( ali dezinficiraj) jer mozes donest bolest i time naravno zaraziti ribe. Poslje dezinfekcije obavezno lagano isprati pod spinom.

Offline postar_000

• Punopravni član
vrijednosti vode
« Odgovori #17 u: Kolovoz 18, 2007, 21:41:00 poslijepodne »
e to znam
joj pa kak nebi znal kak se snicle rezu...neg nekak mi to mutavo zvuci al ajd vidit cu kad budem iso slj put u neki ducan...

Zagreb-Trnje