Kolovoz 08, 2025, 13:46:38 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: problemi  (Posjeta: 3360 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline skalar

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
problemi
« u: Kolovoz 15, 2007, 12:45:00 poslijepodne »
bok svima!

imam jedan veliki problem.

stvar je u tome da u zadnja tri dana su mi dvije ribe krepale. promatrao sam ih prije no što su krepale i vidilo se na njima da nisu u redu.
ostale ribe su sve u redu.

postoji li možda kakav lijek?

unaprijed hvala na pomoći!

Riba Ribi grize rep

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
problemi
« Odgovori #1 u: Kolovoz 15, 2007, 13:29:00 poslijepodne »

Ima. Eliksir besmrtnosti . Sorry, bilo je jače od mene.

Nisi napisao koje ribe, kak "čudno" su se ponašale, koliko su stare, kakav je akvarij, bla bla.

Offline duda

• Punopravni član
problemi
« Odgovori #2 u: Kolovoz 15, 2007, 13:48:00 poslijepodne »

kolega skalar pa tko moze po ovom sta si ti napisao znat sta je tvojim skaalrima? Pobogu nismo vidoviti... Kazes da se vidjelo na njima da nesto nije u redu... opisi malo bolje sta si to primjetio? i dali imaju kakvih anomalija po tjelu? i moj savjet uzmi i povecalo u ruke. Nemoze se sve prostim okom vidjeti? i kakvi su ti parametri vode?

Offline skalar

• Punopravni član
problemi
« Odgovori #3 u: Kolovoz 15, 2007, 14:28:00 poslijepodne »
pozdrav.

ispričavam se šta nisan naveo koje ribe. hvala na razumjevanju. čovik uči dok je živ

prekjučer su krepali bijeli i crni mol. primjetio sam da leže po šljunku i da svako malo dolaze na vrh po zrak i vračaju se na tlo. sutra dan sam ih našao mrtve.

danas mi se to isto događa s borcem (betta splendens).

na molima koji su uginuli nije bilo nikakvih anomalija, dok je borcu bijelo oko usta.

ova dva mola su bila stara oko 3 mjeseca, a ovaj borac je oko 2 i po mjeseca.

akvarij je 75 litarski i u funkciji je 4 i po mjeseca.

pri svakoj promjeni vode ( a mjenjam je cca svaka 2 tjedna oko 20 %) dodajem aqua safe za pripremu vode. svaka 4 tjedna dodam malo tekućeg gnjojiva za biljke.

do sada mi je sve bilo u redu i ovo su mi prve dvije ribe koje su uginule.

nadam se da je ovo sada dovoljno!

Bok!

Riba Ribi grize rep

Offline Vandalka

• Punopravni član
problemi
« Odgovori #4 u: Kolovoz 15, 2007, 15:06:00 poslijepodne »

Da možda nije da im fali zraka? Dal imaš ispuh zraka u vodu?

Meni ti je jučer bil problem sa tim- biljke mi pokrepale, a još mi se navečer zaštopal i ispuh zraka i ribe sve počele hvatat zrak po površini.

Na sreću, problem uoćen i saniran, a zahvaljujući kolegama sa foruma bit će i biljka za normalno funkcioniranje.
Zagreb

Offline duda

• Punopravni član
problemi
« Odgovori #5 u: Kolovoz 15, 2007, 17:59:00 poslijepodne »

To sta je borcu bjelo oko usta moguce da je u pitanju usna plijesan. No nem ogu sa sa sigurnoscu tvrdit. ( dobro bi dosla fotkica) Dali mozda to oko usta izgleda kao da ima neek bjele pamucne naslagice ( kao neke vatice) ako je to... onda bi pomogao ljek sera baktopur ili tetra general tonic po meni bolji. I mozes slobodno dodati u ljek soli sera ectopura borcima nesmeta sol. Ide 1 cajna zlicica na 15 lit vode. naravno ako se radi o toj bolesti. I kod stvljanja ljeka aktivni ugljen ide van iz filtera ako ga imas i pojacati kisik i postepeno dignut temp. I prije svakog stavljanja ljeka promjenit cca 20% vode. Dalje...

Molijima neznam sta bi bilo, jer ovo je ful malo podataka. Ako nisu imali nista po tjelu a ponasali se ovako kako si ti naveo mozda je u pitanju neko unutarnje bakterijsko oboljenje. imaju li dovoljno kisika ribe? Dalje...

Neznam kakvo bilje imas ali sta se tice tekucega gnojiva dosta rijetko stavljas. Inace se tekuce gnojivo dodaje jednom tjedno. Dalje...

Stavljas li ribama tekuci vitamin? i jesi malo provjerio parametre vode? i temp u aq?

Offline skalar

• Punopravni član
problemi
« Odgovori #6 u: Kolovoz 15, 2007, 18:16:00 poslijepodne »
nažalost sliku borca ti više ne mogu poslat

bilo mu je samo bijelo i nije izgledalo kao pamucna naslaga. ali hvala na ovim informacijama o ljekovima i načinu korištenja.

ribe imaju dovoljno kisika jer baš zbog ovih vručina nastojim da im ima dosta zraka.

sto se tiće tekućeg gnjojiva.
imam dosta biljaka i one jako brzo rastu i zbog toga ima stavljam tako rijetko tekuće gnjojivo.

sta se tiće tekućih vitamina nisam ih davao, a parametre vode sam provjerio prije 20 tak dana.

temperatura im je uvijek u rasponu 26 do 27 ipo.

Riba Ribi grize rep

Offline duda

• Punopravni član
problemi
« Odgovori #7 u: Kolovoz 15, 2007, 18:29:00 poslijepodne »
Znaci borac je uginuoajme bas mi je zao... kasno si reagirao. Kazes da nsiu bile kao pamucne vatice... mozda je gljivicno obljenje... zato sam i rekla fotkica bi dobro dosla da se moze utvrditi sta je tocno. No nazalost sad je gotovo. Cuj ako su u tom glavnom aq uginule sve te ribice pametno bi bilo promjenit jedno cca 20% vode i ja bih ti preporucila da stavljas tekuce vitamine. Ja mojim stavljam tetra vital jednom mjesecno. Stvarno m ije jako zao...

Offline skalar

• Punopravni član
problemi
« Odgovori #8 u: Kolovoz 15, 2007, 20:00:00 poslijepodne »
prije dva dana sam promijenio vodu ali eto i očistio filter.
ako mi mozes rec, svako koliko očistiš filter?

uzet cu vitamine odma ujutro i stavit im.

duda hvala ti puno na informacijama!!!

Riba Ribi grize rep

Offline duda

• Punopravni član
problemi
« Odgovori #9 u: Kolovoz 15, 2007, 20:09:00 poslijepodne »

Ma nemas mi na cem zahvaljivati molim te... tu smo da si pomognemo i razmijenimo iskustva... Jak oristim velim opet tetra vital i ful sam zadovoljna. Ako nema tog vitamina mozes i od nekoga drugoga proizvođaca.

Sta se tice filtera: ja imam vanjski preljevni aqua clear i cistim ga pa otprilike negdje svaka 4 mjeseca. I mogu ti reci da nisma nesto bas zadovoljna s njim. Vise bih mu dala minusa nego pluseva. Namjeravam taj prebacit za karantenu i uzet neki novi mozda tetra ili fluval ( moram odluci koji od ta dva)